VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / IOAN NANI, DIRECTOR GENERAL ANTIBIOTICE IAŞI: "O linie de producţie a vaccinului anti-Covid ar necesita o investiţie de circa 35-40 milioane euro"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 3 februarie 2021

Ioan Nani

Ioan Nani

O linie de producţie sau de divizare a vaccinului anti-Covid la Antibiotice Iaşi (ATB) ar costa între 35 şi 40 de milioane de euro, a spus Ioan Nani, directorul general al companiei. Acesta a spus însă că România nu este în acest moment dat pregătită pentru un asemenea demers.

Întrebat dacă se poate discuta despre o linie de producţie la Antibiotice Iaşi a vaccinului anti-Covid, Nani a spus: "Dacă este să vorbim despre o linie de producţie sau de divizare a vaccinului este un subiect. Ea poate fi realizată prin investiţii importante, eu le apreciez undeva la 35-40 de milioane de euro. Dacă e să discutăm de laboratoare şi personal capabil să gestioneze, să manipuleze şi să obţină la un moment dat un vaccin, părerea mea este că încă suntem departe de acest demers. Deşi mă doare să o recunosc pentru că conduc această firmă de aproape 25 de ani... Dar capabilităţile unei companii din România nu sunt... nu numai acea companie trebuie să fie capabilă. Un întreg sistem din România ar trebui să fie capabil pentru acest demers".

Printre altele, Nani a spus că la centrul de vaccinare deschis recent de companie în Iaşi s-au realizat deja programări pentru următoarele câteva luni.

"Acum mai bine de două săptămâni, văzând efectiv situaţia dificilă din plan local privind centrele de vaccinare, am zis că ar fi inedit ca o companie mare, singura strategică pe care românii o mai au, să se implice în această activitate. Şi pentru că avem un centru pentru studii clinice extraordinar de bine dotat am zis că de ce să nu avem două fluxuri de vaccinare operaţionale, mai ales că avem medici angajaţi, asistente, la dispensarul companiei. Dacă angajaţii noştrii erau sceptici la început, ulterior acestei iniţiative am constatat că toţi vor să se vaccineze. De asemenea, o bună parte din populaţia oraşului Iaşi, auzind că noi am deschis acest centru, cu o campanie uşoară de informare pe Facebook şi prin alte mijloace media, imediat am primit prin platforma de vaccinare programări pentru câteva luni. Este o activitate care ne dă încredere că prin vaccinarea populaţiei, la un moment dat, sigur, vom putea intra în normalitate", a spus directorul general al Antibiotice Iaşi.

Acesta a afirmat că este nevoie de o comunicare mai intensă din partea autorităţilor în privinţa campaniei de vaccinare. Totodată, Ioan Nani a catalogat efortul angajaţilor din compania sa drept "extraordinar". Acesta a spus că nu au apărut reacţii adverse la cei care s-au vaccinat la centrul deschis de Antibiotice Iaşi.

"Statistic vorbind, a fost extraordinar interesul manifestat de angajaţii noştri de a deveni utili în acest proces de vaccinare. Chiar şi dacă ei aveau temeri şi fricile lor, obişnuite de altminteri, astăzi constat o relaxare efectivă şi o stare aproape de normalitate. Este un proces firesc în care oamenii din zonă vin în fiecare zi şi spre satisfacţia noastră constatăm că niciuna din acele reacţii adverse despre care auzeam, ba din presă, ba din fel de fel de discuţii sau din temerile pe care unii le aveau, nu s-au manifestat. Sigur, cu excepţia stărilor emoţionale puternice la unii dintre cei mai vârstnici sau la cei care au diferite stări de sănătate. În general, lucrurile pot fi considerate într-o zonă de normalitate. Eu cred că iniţiative similare, dacă vor mai avea loc, vor ajuta ca acest proces de imunizare naţională să poată fi încheiat anterior datei de 1 septembrie. Ar fi mai bine pentru toţi ca normalitatea să vină mai repede", a conchis Ioan Nani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. puteti face o majorare de capital la ATB si strangeti banii necesari

    1. Bine-zis. Compania e listata pe bursa, ar putea face o majorare de capital. Sau una sau mai multe emisiuni de obligatiuni. Dar el nu face decat sa vina cu aceeasi declaratie obosita de acum un an, in care spune de cati bani are nevoie. Pai ok, ai nevoie, dar nu tu conduci firma? Atunci fa un plan, strange banii, si pune-te pe treaba!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb