VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA / DR. ANCA HÂNCU: "Educarea şi informarea corectă a pacienţilor este foarte importantă"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 3 februarie 2021

Anca Hâncu

Anca Hâncu

Educarea şi informarea corectă a pacienţilor este foarte importantă în campania de vaccinare şi implicit în combaterea pandemiei de Covid-19, a spus dr. Anca Hâncu, moderatorul conferinţei şi preşedintele Asociaţiei Medicale de Prevenţie prin Stilul de Viaţă Sănătos.

Aceasta a precizat: "Anul 2021 începe cu optimism şi speranţă. Greul pandemiei din 2020 pare că poate avea o rezolvare prin vaccinul anti SARS-CoV-2. (...) Educarea şi informarea corectă a pacienţilor, explicaţiile corecte, bineînţeles necesită multă răbdare şi timp dar este nevoie de acest lucru în ceea ce priveşte pacienţii pentru combaterea pandemiei".

Dr. Hâncu a mai notat că există încă sincope în campania de vaccinare, campanie care a început de puţin peste o lună de zile.

"Sunt pacienţi cronici care nu reuşesc să se programeze, s-ar părea că această platformă pare greoaie pentru unii dintre pacienţii care doresc să se vaccineze", a spus aceasta.

Anca Hâncu consideră că, totuşi, în prezent, campania de vaccinare decurge mai bine în România decât în alte ţări din Europa.

"Efortul medicilor de familie, pe lângă efortul tuturor infecţioniştilor, pneumologilor care au fost implicaţi în tot acest an 2020 a fost considerabil. Iar campania de vaccinare, toţi paşii care se întâmplă, mie mi se pare că este foarte bine realizată comparativ cu alte ţări şi cu ce mai văd prin alte locuri. Suntem undeva în faţă", a spus Hâncu.

Aceasta a adăugat: "Mă gândesc cu groază oare ce ar fi fost dacă ar fi trebuit achitate aceste vaccinuri de toată lumea, dacă intram şi în alte formalităţi (de achiziţie). Ar fi fost foarte greu, trebuie să ne uităm doar la Ucraina. Chiar suntem norocoşi dintr-un anumit punct de vedere, dată fiind apartenenţa la Uniunea Europeană".

Hâncu a notat importanţa medicului de familie în lupta contra pandemiei, despre care a spus că "rămâne un lider al comunităţii şi va rămâne un model pentru educaţia pacientului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb