VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA/ PROF.UNIV.DR. FLORIN MIHĂLŢAN, MEDIC PNEUMOLOG LA INSTITUTUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE "MARIUS NASTA": "Studiile arată că vaccinul împotriva Covid are o durată de protecţie contra virusului de trei luni"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 3 februarie 2021

Florin Mihălţan

Florin Mihălţan

Protecţia în faţa Covid-19 creşte cu 95% după vaccinare, conform rapoartelor cercetătorilor, iar riscul de infectare cu virusul este mult diminuat. În plus, în cazul infectării ulterioare vaccinării virusul are o formă mai uşoară, lucru foarte important pentru persoanele cu afecţiuni, după cum a declarat prof.univ.dr. Florin Mihălţan, medic pneumolog în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Domnia sa a mai precizat că riscul de diseminare a virusului scade odată cu imunizarea celor din jur.

"Este foarte important ca într-o familie să existe mai mulţi membrii vaccinaţi. Acest lucru poate avea un efect benefic legat de imunitatea colectivă prin încurajarea familiei de a adera la aceste vaccinuri, sigur, în ordinea priorităţilor şi a existenţei recomandărilor", a completat medicul Florin Mihălţan.

Domnia sa a subliniat că persoanele care aleg să nu se vaccineze trebuie să aibă în vedere câteva aspecte funcţionale. Medicul Florin Mihălţan a dat exemplul caselor de asigurări din SUA, care în prezent au între priorităţi asigurările pentru persoanele vaccinate pentru că preiau un riscm mai mic, faţă de cele care aleg să nu se vaccineze.

Totodată, medicul Florin Mihălţan a pus întrebarea dacă nu ar fi mai uşor să prezentăm dovada vaccinării atunci când călătorim, în loc să aşteptăm rezultatul negativ al unui test Covid-19.

"O altă problemă care ar trebui să dea de gândit celor care nu se vaccinează este cea privind deschiderea şcolilor. Dacă profesorii nu doresc să se vaccineze în proporţie de 45%, după cum arată un studiu românesc, părinţii vor avea mai puţină încredere în momentul deschiderii şcolilor în a-şi duce copiii şi a-i încredinţa unor profesori care nu s-au vaccinat. De aici derivă cercuri vicioase care ar trebui întrerupte", a mai precizat doctorul.

Domnia sa a ridicat şi problema etică a vaccinării în rândul cadrelor medicale: "Avem deja o experienţă cu o multitudine de pacienţi cronici care evită spitalele de teama infectării cu SARS-CoV-2. În condiţiile în care personalul nu se vaccinează s-ar putea ca acei pacienţi să-şi pună problema dacă vin la spital având în vedere că există riscul să se îmbolnăvească dacă personalul medical este nevaccinat. Sunt o multitudine de argumente care, în opinia mea, deşi se discută foarte mult de înlăturarea acestei discriminări prin vaccin trebuie luate în considerare de cei care au încă rezerve serioase legate de posibilitatea de a se vaccina".

Domnul doctor Florin Mihălţan a mai spus că în situaţia în care o persoană se infectează după ce a primit prima doză de vaccin, în funcţie de modul în care persoana respectivă reacţionează, experţii recomandă chiar să se renunţe la rapel.

"Dacă a avut această suprapunere vaccinare şi infecţie, probabil reacţiile au fost în exces şi nu trebuie repotenţate. Pentru cei care au depăşit acest moment, au avut infecţia, după o lună este recomandarea de vaccinare pentru că există o completare şi o prelungire a protecţiei care trebuie luată în considerare chiar şi de cei care au fost infectaţi la un anumit moment", a explicat medicul.

Domnia sa a ţinut să clarifice şi problema cu privire la neîncrederea în vaccin venită pe fondul apariţiei rapide a acestuia: "Pentru o multitudine de alţi viruşi a fost nevoie de ani de zile, apoi lucrurile s-au scurtat la luni de zile. S-a învăţat dintr-o experienţă în alta şi noile inovaţii au permis scurtarea la ordinul lunilor apariţia acestui vaccin. Nu este decât o progresie tehnologică care a permis scurtarea duratei de obţinere a vaccinului. În niciun caz nu a fost o scurtare a mijloacelor ştiinţifice de testare a lui care să ducă la o îngrijorare de utilizare în timp scurt a unui astfel de vaccin".

Mediul Florin Mihălţan a mai adăugat că în prezent studiile privind durata de protecţie oferită de vaccin în faţa Covid-19 sunt în derulare.

"Până în prezent cea mai lungă perioadă de protecţie oferită de vaccin a fost de 3 luni, dar se suspectează că există o perioadă de protecţie mult mai lungă. Probabil loturile mari de testare vor aduce şi un răspuns în sensul acesta cu o durată care să fie suficientă pentru obţine şi o imunitate colectivă şi pentru a stopa cercurile vicioase pe care le întreţinem", a punctat domnul dr. Florin Mihălţan.

Domnia sa a mai afirmat că în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a existat entuziasm privind vaccinarea, iar proporţia de vaccinaţi a fost mare.

La capitolul reacţii adverse, medicul Florin Mihălţan a precizat că acestea au fost minore şi au dispărut în decurs de 24 de ore, fie prin folosirea unor remedii locale sau cu ajutorul antiinflamatoarelor.

"Dacă punem în balanţă aceste reacţii adverse minore şi cu beneficiile, cred că acestea nu trebuie să eclipseze nici rata de vaccinare, nici dorinţa de vaccinare şi nici să nu alimenteze termeni suplimentare legate de indicaţiile acestor două vaccinuri", a precizat medicul.

Domnul doctor Florin Mihălţan a avertizat, totodată, că în India circulă un virus, Nipah, care are o mortalitate de până la 75% şi care este generat de agresiunile pe care le face omul asupra habitatului animalelor.

"Tot ce se întâmplă în momentul de faţă este un avertisment pe care ecologiştii l-au tras de foarte mult timp. Noi am interferat brutal în habitatul animalelor, le-am schimbat comportamentul şi aşa a apărut acest virus. Acest nou virus, Nipah, vine tot de la lilieci şi acest lucru se întâmplă pentru că aceştia nu mai stau în peşterile lor, stau sub acoperişurile caselor", a spus medicul.

Domnia sa consideră că această pandemie trebui să atragă atenţia tuturor - autorităţi, medici, pacienţi - să fim cu toţii mai atenţi la mediul înconjurăţor pentru că altfel pandemiile, alături de poluare şi de schimbarea comportamentului animalelor, dar şi continuarea agresivităţii omului faţă de mediu vor aduce în continuare alte pandemii şi boli virale.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu se vaccineaza nimeni pentru numai 3 luni imunitate. Acest medic e platit de corporatii sa bata campii.. altfel nu facea aprecieri la adresa oamenilor care au tulburat ecologia planetei. Vezi Doamne, ce-i freaca pe medici la ora actuala - soarta pinguinilor in zona de dezghet a calotei polare.. Ce sa-ti povestesc...

    1. Un,proverb romanesc spune ,,unde dai și unde crapă,, Cu alte cuvinte ce spune d l. Dr, și ce înțeleg unii , Superficialitate ,,cuvântul de ordine la români ,, Nu putem trai fără să alimentam permanent o teorie dau alta de tip conspiraționist, Chiar nu mai citim și ceva studii acreditate despre vaccin și vaccinare ??

      Nu sunt deacord cu vaccinatul medicul acesta este platit de ordineaondiala sa faca propaganda vaccinului. Faceti experienta pe cei din familiile voastre NU pe poporul roman. Aratatine dovada ca ati facut AUTOPSII la pacientii morti de asa zisul COVID. De ce sa faca poporul vaccin daca nu aveti nici o dovada a AUTOPSIILOR ???

    astia nu sint doctori , sint tonomate vb lui Satan . big pharma , baga fisa si vine un maimutoi din asta si recita .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb