Vaccinarea anti-Covid reprezintă o speranţă în derulare pentru a ne putea relua viaţa normală aşa cum dorim, susţine Andreea-Anamaria Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Domnia sa precizează însă că viaţa normală trebuie să fie grevată în continuare de o grijă mai mare pe care am învăţat să o avem, dublată de o precauţie pe care am învăţat să o respectăm şi pe care de multe ori am adoptat-o instinctiv.
"Provocările vaccinării anti-Covid sunt extrem de mari. Am început cu suspiciuni şi o serie de fake-news-uri privind vaccinurile. Pe lângă fake-news-uri a apărut şi compleanţa mai scăzută la vaccinare. O compleanţă pe care o observ în uşoară creştere pentru că oamenii încep să prinda curaj la vaccinare. De asemenea, am observat şi o temă de nou, pentru că este vorba despre un vaccin cu o tehnologie care nu a fost utilizată până în prezent şi care a insuflat o oarecare nesiguranţă. Acea tehnologie există, s-a folosit şi este sigură. Apoi există o provocare permanentă între tipurile de vaccinuri disponibile, de asemănările şi diferenţele dintre ele, de alegerea unuia sau altuia dintre ele.
Sunt provocări suplimentare ce vin unele peste altele şi care nu lasă timp de lung răgaz dar care trebuie lămurite în timp.
Cea mai mare provocare din acest moment este disponibilitatea vaccinului, care este mai scăzută, dar sperăm să o putem depăşi în perioada următoare", afirmă secretarul de stat Andreea Ana-Maria Moldovan.
Domnia sa susţine că după vaccinarea în proporţie de 70% a populaţiei vom ajunge la imunitatea de turmă care ne va proteja şi ne va permite să ne reluăm viaţa în condiţii normale.
1. Cea mai mare provocare
(mesaj trimis de Cristian în data de 03.02.2021, 09:25)
Cea mai mare provocare e sa convingeți lumea că acest virus produs in laborator nu se replica în genom precum HIV-1, caz în care vaccinarea e degeaba.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ina în data de 03.02.2021, 13:56)
Aveți dreptate. Dar pina acum virusul nu a fost izolat și cercetat ca atare(se pare a fi o doar o secventa), iar seruri le astea criminale nu au nici măcar un raport toxicologice în urma.
1.2. Te inseli (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Cristian în data de 03.02.2021, 14:46)
Te inseli. Acolo sus se stie mai multe despre acest virus decat stii tu uitandu-te la tine in oglinda. Prostimea e tinuta in bezna, asta e altceva.
Se va dovedi in curand ceea ce unii oameni intuiesc deja.. ca acest virus e un fel de HIV, transmis pe cale respiratorie, care sta linistit in organism pana se intampla sa te imbolnavesti de ceva mai grav.. iar atunci apare si el dupa cotitura.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2021, 10:44)
accinarea anti-Covid reprezintă o speranţă în derulare pentru a ne putea relua viaţa normală aşa cum dorim
La aceeasi conferinta, Streinu Cercel. "În mod categoric vom purta mască şi în 2022"
Asta se cheama "normal" la voi? Nici macar nu va mai obositi sa va sincronizati gogosile intre voi.
3. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 03.02.2021, 11:22)
...
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2021, 13:05)
provocarile vaccinarii sint foarte mari . ce provocari ? clisee si vorbe goale in limbaj de lemn pe care nu le retii dupa doua secunde . stie toata lumea ca pentru un lucru bun , nu trebuie sa insisti sa-l bagi pe gat , dat toti se straduiesc sa-si justifice banii primiti pentru promovare , ca doar n-o fac din dragoste sau altceva .
5. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 03.02.2021, 18:51)
tocmai am citit cu bucurie in alta sursa media de pe net ca UE aloca in regim de urgenta 4 miliarde euro pentru un plan cu alicabilitate imediata pentru combaterea cancerului.
:) ce stiu ei, banuiesc conspirationistii si nu stie omul de pe strada vaccinat si inconstient?
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2021, 19:17)
Felicit ZIARUL BURSA ca a realizat aceasta Video Conferinta cu participarea unor specialisit recunoscuti.
Reactiile cititorilor vad ca sunt amestecate. Probabil ca este normal cand formatorii de opinie sunt stirile bombastice de pe telefonul mobil sau de pe web unde contabilizarea de clik uri este mai importanta decat a
prezenta cu rabdare un domeniu atat de complicat si cu incertitudini inerente.
Ma bucur ca mai exista si oameni competenti si responsabili precum DL director de la Antibiotice care cu calm ne arata cam unde ne situam la nivel national in domeniul vaccinurilor care am dori sa le producem in
tara. Apreciez de asemeni rabdarea unor cadre universitare care au incercat sa ne explice evolutia covid
cat mai accesibil