VIDEOCONFERINŢA BURSA: VACCINAREA/ DR. ADRIAN MARINESCU, INSTITUTUL NAŢIONAL MATEI BALŞ: "Imunizarea «de turmă» nu are cum să funcţioneze"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 3 februarie 2021

Dr. Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu

"Prin vaccinare am reduce presiunile la nivelul spitalelor" "Vrem să avem cât mai repede în Europa tratamentul împotriva Covid administrat ex-preşedintelui american Donald Trump"

Imunizarea în masă în cazul pandemiei de Covid-19 nu funcţionează, conform domnului Dr. Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecţioase în cadrul Institutului Naţional Matei Balş, Coordonator al Programului HIV Sida, care subliniază că o astfel de imunizare ar crea mult mai multe victime şi de aceea este de preferat imunizarea prin vaccinare. Domnia sa spune: "La începutul pandemiei se spunea că nu ne trebuie vaccin şi că este mai bună o imunizare «de turmă», adică să trecem toţi prin boală şi «scapă cine poate». Acest model s-a încercat în Suedia, dar s-a văzut că nu are cum să funcţioneze pentru că ar însemna să fie un câmp de luptă, cu pierderi multe".

În acest context, Dr. Adrian Marinescu aminteşte de gripa spaniolă care a generat "un număr imens" de decese şi subliniază că "această soluţie a imunizării «de turmă» nu este de luat în calcul".

Domnia sa susţine că imunizarea trebuie făcută prin vaccinare, afirmând: "Atunci când vorbim despre imunizarea prin vaccinare, cred că ar trebui să ne gândim la două aspecte importante care au legătură chiar şi cu evenimentele tragice din ultimul timp (n.r. incendiile din spitale). De exemplu, se spune că în momentul în care s-ar vaccina 70% din populaţie, lucrurile ar trebui să înceapă să meargă către normal. Dar, eu m-aş gândi altfel: înainte să ajungem la 70%, persoanele vulnerabile din România probabil că reprerezintă în jur de o treime din populaţie. Ştiu foarte bine că vaccinul înseamnă în primul rând faptul că ne împiedică să ne îmbolnăvim. Asta înseamnă că acele persoane vulnerabile nu se îmbolnăvesc, nu fac forme severe, nu ajung în spitale să aibă nevoie de oxigen. Ajungem la o situaţie concretă pe care s-ar putea să o rezolvăm mai repede: înainte să restabilim sistemul medical, să gândim soluţii care sunt complexe - dacă am reduce presiunile la nivelul spitalelor şi ar ajunge aici mai puţine persoane cu infecţii SARS-CoV-2 în forme severe înseamnă că nu am mai avea în spitalele dedicate circuitului Covid atât de multe surse de oxigen în acelaşi timp în saloane. Acesta este un exemplu concret despre ce poate face vaccinarea. Deci, fiecare persoană vulnerabilă ar trebui să se gândească de două sau de mai multe ori cum este cu vaccinarea".

În opinia sa, fiecare persoană în parte, mai ales dacă are boli cronice şi este în vârstă, ar trebui să îşi spună în felul următor: "Vreau să mă feresc de îmbolnăvire, nu vreau să ajung să am forme severe şi atunci trebuie să mă vaccinez".

"Copiii nu se pot vaccina acum şi pot să fie vectori de transmitere"

Dr. Adrian Marinescu adduce în atenţie situaţia şcolilor, declarând că profesorii şi personalul auxiliar din aceste unităţi ar trebui să se gândească în primul rând la propria lor persoană şi să îşi spună aşa: "Dacă mă vaccinez, nu fac boala, nu fac o formă severă care s-ar putea să evolueze în mod imprevizibil, mai ales că am o anumită vârstă, am boli cronice, pot să fiu supraponderal, chiar dacă nu am diagnostice despre care să ştiu. Copiii, în momentul de faţă, nu se pot vaccina şi pot să fie vectori de transmitere a bolii, în mod clar. În şcoală, tinerii şi copiii ajung să transmită uşor boala pentru că ei au o activitate intensă. Acesta este un exemplu clar despre cât de importantă este vaccinarea şi poate că cine îşi pune încă semne de întrebare ar trebui să se gândească concret cum îl ajută pe el".

Domnul Adrian Marinescu mai afirmă: "De multe ori se spune în felul următor: de ce să mă vaccinez eu dacă oricum nu vom convinge 70% din populaţie să se vaccineze? Înainte să-i convingem pe cei 70%, ne putem gândi în plan concret: m-am vaccinat, mi-am făcut schema de vaccinare, am anticorpii protectori, nu mă pot îmbolnăvi".

"Imunitatea dobândită prin vaccinare este de mai lungă durată decât cea obţinută din boală"

Studiile actuale arată foarte clar că imunitatea dobândită prin vaccinare este de mai lungă durată decât cea obţinută în urma îmbolnăvirii de Covid, potrivit domnului Marinescu, care precizează: "Se vorbeşte de un interval de timp. Sunt unii oameni care îşi pun astfel problema - de ce să mă vaccinez dacă peste şase luni o să fie necesar să fac acest lucru din nou? Eu aş spune în felul următor: în primul rând, nimeni nu ştie dacă va fi nevoie de un nou vaccin, dacă această imunitate nu este mai lungă de şase luni, pentru că sunt studii care vorbesc de o perioadă de nouă luni, poate şi peste un an. Este adevărat că nu avem suficiente date cât să spunem absolut sigur, dar experienţa a milioane de oameni care deja s-au vaccinat deja ne va arăta rezultatul. În plus, această experienţă ne dă încredere că reacţiile adverse sunt în număr extrem de mic raportat la beneficii şi probabil că vom vedea şi că imunitatea este de mai lungă durată".

"Trebuie să găsim orice modalitate de reducere a circulaţiei coronavirusului"

Dr. Adrian Marinescu afirmă că este extrem de important să găsim orice modalitate de reducere a circulaţiei coronavirusului, subliniind însă că metodele clasice au rezultate pe termen scurt. Domnia sa spune: "Măsurile clasice, cum sunt cele de prevenţie, nu ne ajută chiar atât cât ne-am dori. Sunt măsuri luate strict pe o perioadă scurtă, prin acestea reuşim să oprim trasmiterea bolii cât de cât, dar apoi lucrurile revin. Nu cred că cineva în lumea asta, în momentul de faţă, are argumente solide să spună că există o soluţie mai bună decât vaccinarea". Dr. Adrian Marinescu mai declară că specialiştii, medicii, sunt cei care pot informa cu privire la vaccinare şi efectele acesteia.

"Cocktailul de anticorpi administrat ex-preşedintelui Trump este tratamentul viitorului pentru infecţia cu SARS-CoV-2"

Dr. Adrian Marinescu susţine că "ce a fost mai nou în lume" în privinţa tratamentului împotriva Covid a ajuns şi în atenţia Institutului Matei Balş, unul dintre acestea fiind "cocktailul de anticorpi monoclonali (sintetici)" administrat ex-preşedintelui SUA, Donald Trump. Domnia sa spune: "Am fost primul spital care a făcut studiu pe acest tratament. Efectele au fost mai mult decât clare, nu numai promiţătoare. Acest tratament este singurul ţintit, nou, care acţionează la nivelul proteinei Spike într-un timp extrem de scurt. Am putea spune că acest cocktail reprezintă tratamentul viitorului apropiat pentru infecţia cu SARS-CoV-2. În SUA, tratamentul este aprobat de urgenţă de autorităţi şi am vrea să-l avem cât de repede şi în Europa, dar nu la nivel de studii clinice. Să îl avem concret şi să îl folosim pentru pacienţii care se infectează. Este clar că şi în 2022 vom mai vorbi de virusul SARS-CoV-2, din păcate, iar terapii precum aceasta vor fi necesare şi atunci".

Concluzionând, domnul Marinescu afirmă că pandemia nu se va încheia "ca şi cum am închide uşa", chiar şi într-o evoluţie favorabilă dată de o vaccinare de succes în 2021, fiind posibil, doar, spre sfârşitul anului, "să reuşim să transformăm pandemia în focare izolate".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dupa modelul Cercel - Rafila, ii prevad un viitor de aur dlui dr Marinescu.

    Deputat, senator, primar de Bucuresti.  

    Orice se poate, trebuie doar sa-si doreasca.

    The world is his oyster. The sky is the limit. 

    Catastrofa

    6 milioane de romani fara apa la teava, ci de la fantana, foarte multi fara electricitate, un CANIBAL CARE TINE CAPITALA FARA CALDURA SI APA CALDA, pentru a mai extermina dintre cetatenii acestui oras nefericit. 10 oameni morti din cauza acestui Taliban care nu dadea caldura (nu fusese o aeroterma, ce simplu se spalau pe maini de sangele carbonizatilor autoritatile)! Un guvern de talibani care dadea cele mai mici procente din PIB sanatatii si educatiei… Trupele de vaccinare care umblau sa vaccineze cetatenii cum altadata activistii de partid incercau sa ii convinga pe tarani sa se inscrie in colectiva! De trei ori mai multi pacienti cu boli cronice in raport cu mortii Covid-19 murisera in Ro! 10 pacienti murisera in ~Matei Bals~, iar deontologii de profesie nu mai spuneau nimic! SPITALELE GROAZEI! Medici ahtiati dupa comisioanele Big Pharma! Mass media platita cu $ 50, 000 pentru propaganda, razboiul contra cetatenilor, contra cetatenilor! Rezistentii din presa sunt putini!Sorana mentinuta in carcera in Australia 351 de ore, in conditii de Evul Mediu, cetateni romani mentinuti in inchisoare in Mexic, dupa incercasera sa faca o excursie in Cancun (oare mamele cu bebelusi incercau sa dea un coup d’etat acolo?), un MAE fara reactie sau cu o slaba reactie, peste 60% dintre cetateni traiau la limita subzistentei in Ro din cauza veniturilor patetice, oameni edentati sau cu proteze mobile, fara bani de tratamente medicale! 30 de ani de asa-zisa democratie! De ce nu inchideti lumea de tot, daca nu sunteti demni de ea?

    1. This world is noting but The Big Coffin! Nothing moves! All are scared by this virus! You've got no future!

      Cifra reala, $ 50, 000K! Mass media platita cu $ 50, 000Kpentru propaganda, razboiul contra cetatenilor, contra cetatenilor! Rezistentii din presa sunt putini

    de unde stii tu mai bahtalo , ce functioneaza si ce nu ? has mo car !

    Ce faci "doctore"? Rescrii medicina? Sau te aliniezi deja la definiția modificata pe sestache în noiembrie trecut de OMS a imunității colective, din care imunizarea naturala este abolita, raminind doar cea data prin vaccinare? Nu-ți este rușine, mă, sa minți? Nu-ți este rușine sa mai practici meseria asta pe banii noștrii? Sau deja ești cumpărat și lașitatea te împiedică sa mai dai înapoi? Doamne îți mulțumesc că m-ai ferit de progenituri ca ăsta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb