Val de cutremure în ultimele zile

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 ianuarie

Val de cutremure în ultimele zile

English Version

Ultimele zile din 2023 şi primele din 2024 stau sub semnul cutremurelor. Un puternic seism produs luni în centrul Japoniei a declanşat avertizări pentru evacuarea unor zone de pe coasta de vest, a ucis zeci de oameni (ultimul bilanţ indica 62 de victime) a distrus mai multe clădiri, a lăsat fără curent electric mii de locuinţe şi a perturbat călătoriile în regiune. Cutremurul, cu magnitudinea de 7,6 a declanşat un tsunami de-a lungul unor zone costiere de la Marea Japoniei. Pentru ziua de ieri erau prognozate ploi puternice în zonele afectate de cutremur, ceea ce ridică temeri legate de alunecări de teren, au declarat autorităţile. Drumurile rupte, infrastructura deteriorată şi locaţia îndepărtată a celor mai afectate zone au îngreunat eforturile de salvare, iar amploarea totală a pagubelor şi a victimelor rămâne neclară la două zile după cutremur. Autorităţile au confirmat 62 de morţi până în prezent, faţă de 55 marţi seara târziu. Premierul japonez Fumio Kishida a dat instrucţiuni guvernului său pentru a se asigura că supravieţuitorii au acces la facilităţi de bază, inclusiv la electricitate şi apă. "Vă rugăm să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a salva cât mai multe persoane, ţinând cont în acelaşi timp de faptul că aceasta este, de asemenea, o bătălie împotriva timpului", a declarat Kishida în timpul unei reuniuni de răspuns la dezastre. El a precizat că supravieţuitorii s-ar putea să nu se poată întoarce acasă pentru o perioadă de timp. Mai multe cutremure puternice au fost înregistrate în zonă, unde activitatea seismică a fost intensă în ultimii peste trei ani. Seismele s-ar putea produce şi zilele următoare, a declarat reprezentantul JMA Toshihiro Shimoyama.

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs duminică în provincia indoneziană Papua, a anunţat Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC), relatează Reuters. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 39 km (24,23 mile), a precizat EMSC, care a evaluat anterior cutremurul la o magnitudine 6,2, şi o adâncime de 46 km (28,58 mile). Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,9 s-a produs sâmbătă în ocean, în zona de nord-est a insulei indoneziene Sumatra, una dintre cele mai populate din ţară, fără ca autorităţile să raporteze vreo pagubă sau victime, notează EFE. Indonezia se află pe aşa-numitul Inel de Foc al Pacificului, o zonă cu o frecventă activitate seismică şi vulcanică în care se înregistrează aproximativ 7.000 de cutremure anual, majoritatea moderate. În decembrie 2004, un cutremur puternic în nordul insulei indoneziene Sumatra a generat un tsunami care a provocat peste 226.000 de morţi în 12 ţări care se învecinează cu Oceanul Indian, aminteşte EFE.

Aceste cutremure au fost urmate de sute de replici.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Inca de la cutremurul din 1977 noi am fost ajutati de guvernele succesive ale Japoniei cu donatii ,echipamente ,granturi ,finantari avantajoase ,tehnologie etc . La acest moment foarte greu intr o lume ravasita de razboaie ,e de onoare sa intoarcem ajutorul ,cu atat cat putem . Dar sa existe gestul acesta ,nu numai declaratia ca suntem alaturi de Japonia . Daca nu facem nimic concret ,cum suntem alaturi ! Ajutor pentru Japonia va ruigam ,d Ciolacu !

    e normal… avem apropiere de climax sunspot cycle!

    am aplicatie in timp real. 

    dupa el vin si inundatiile si uraganele mai violente. 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb