VALDIS DOMBROVSKIS, COMISIA EUROPEANĂ "UE are nevoie de un sistem comun de testare a rezistenţei băncilor la atacurile cibernatice"

Ziarul BURSA #Internaţional / 1 martie 2017

Uniunea Europeană (UE) are nevoie de un sistem comun de testare a rezistenţei băncilor la atacurile cibernetice, care să includă un set comun de condiţii, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, la o conferinţă din Bruxelles, transmite Reuters.

Autorităţile de la Bruxelles pregătesc măsuri pentru dezvoltarea pieţei produselor financiare destinate persoanelor fizice, iar atacurile cibernetice din ultimii ani au crescut atât în privinţa numărului, cât şi al sofisticării, ridicând semne de întrebare legate de capacitatea băncilor de a-şi proteja clienţii, conform News.ro.

Pentru a liniştii clienţii şi a întări stabilitatea financiară, mai multe state europene testează sistemele de securitate ale băncilor, dar autorităţile din UE au avertizat că iniţiativele naţionale ar putea fi mai puţin eficiente şi mai costisitoare decât o abordare comună la nivelul UE.

"Dorim să evităm o proliferare a obligaţiilor de testare care operează în diferite ţări. Credem că testele care respectă standarde comparabile ar trebui să fie recunoscute trans-frontalier. Acest fapt poate crea condiţiile pentru efectuarea unor teste de stres comune, la nivel european, aşa cum au sugerat oficiali europeni în ultimele săptămâni", a spus Dombrovskis.

În acest timp, Comisia pregăteşte un plan de acţiune pentru serviciile financiare destinate persoanelor fizice, cum ar fi asigurări, împrumuturi şi plăţi, care vor fi prezentate în săptămânile următoare.

Dombrovskis a arătat că planul va încuraja utilizarea unor sisteme de identificare, cum ar fi semnătura electronică şi identificarea electronică, pentru a îmbunătăţi accesul consumatorilor la servicii financiare şi costuri scăzute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb