ZIARUL BURSA

01 martie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Şperţ vine din limba lui Wolfgang Schäuble şi Raiffeisen Bank

Şperţ vine din limba lui Wolfgang Schäuble şi Raiffeisen Bank

MAKEBănci-Asigurări / 1 martie 2017

Steven Van Groningen mă zăpăceşte la fiecare gest: "Îmi pasă. De aceea am fost în piaţă", a explicat, pe Facebook, acest olandez care este preşedintele băncii austriece Raiffeisen Bank, fost preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (lung timp preşedinte şi al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României), după ce prezenţa sa, în Piaţa Victoriei, la protestele contra Ordonanţei 13, a fost criticată de Preşedintele PSD Liviu Dragnea, Ordonanţă care, la rândul său fusese criticată de însuşi preşedintele României Klaus Iohannis, că încurajează corupţia, motiv pentru care şi el a ieşit în stradă la proteste şi toate astea ar fi îndeajuns de lesne de inţeles, dacă, taman acuşica, Iohannis nu şi-ar fi pierdut casa din Sibiu în urma unei sentinţe judecătoreşti care îi caracterizează reaua credinţă în însuşirea ei, o casă pe care i-a închiriat-o lui Raiffeisen Bank România (unde, după cum tocmai am spus-o, onorabilul Steven Van Groningen este preşedinte) şi care i-a vărsat chirie de câteva sute de mii de euro care îi rămân la teşcherea.

Să reparăm ce mai e de reparat

Cornel CodiţăEditorial / 1 martie 2017

Cornel Codiţă

Supărat pe mine că i-am stricat "lopăţica" democraţiei directe, Make a trecut la "represalii masive" şi mi-a făcut zob "găletuşa" democraţiei reprezentative pe care tocmai anunţasem public că voi să o repar; să avem cu ce ne mai juca şi mîine.

Aristotel Căncescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, arestat preventiv

Aristotel Căncescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, arestat preventiv

OVIDIU VRÂNCEANUAnticorupţie / 1 martie 2017

Actualizare 20:00

Aristotel Căncescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, urmărit penal într-un nou dosar în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, şi alte două persoane, între care fostul senator Sebastian Grapă, au fost arestaţi preventiv, în această seară, a decis Tribunalul Braşov.

Actualizare 15:25 DNA cere arestarea lui Aristotel Căncescu

Căncescu, urmărit penal într-un nou dosar în care prejudiciul se ridică la peste 300.000 de lei

UPC dă cu o mână convorbiri gratuite fix/mobil şi ia cu alta viteza la net

UPC dă cu o mână convorbiri gratuite fix/mobil şi ia cu alta viteza la net

CRISTIAN DOGARUCompanii / 1 martie 2017

Am primit pe mail o înştiinţare de la UPC din care aflu că din aprilie orice pachet de programe deţinut la companie se transformă în versiuni Connect şi Play, cu internet de 150 Mbps, program maximal de televiziune (Play Maxim) şi 1.000 de minute de convorbiri gratuite către reţele fixe şi mobile din România şi Europa de pe telefonul fix incluse în pachet.

"Programul de antreprenoriat Startup-Nation nu trebuie transformat într-unul de ajutor social"

FLORIN JIANU, FOST MINISTRU PENTRU MEDIUL DE AFACERI "Programul de antreprenoriat Startup-Nation nu trebuie transformat într-unul de ajutor social"

R.R.Companii / 1 martie 2017

Actualizare 15:00 MMACA: Proiectul normelor de aplicare a programului Start-up nation şi grila de evaluare a planului de afaceri pot suferi modificări

Proiectul privind elaborarea normelor de aplicare a programului Start-up nation, inclusiv grila de evaluare a planului de afaceri, publicat în data de 22 februarie, se află în dezbatere publică până pe data de 3 martie şi poate suferi modificări, în funcţie de propunerile primite atât din partea Oficiilor Teritoriale pentru IMM şi Cooperaţie (OTIMMC), cât şi din partea mediului de afaceri, a precizat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), într-un comunicat trimis Redacţiei.

-----------

Programul guvernamental Startup- Nation, care sprijină afacerile tinerilor întreprinzători prin granturi, nu trebuie transformat într-unul de ajutor social, fiind unul de antreprenoriat, susţine Florin Jianu, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

"Nu cred că trebuie să capitulăm în aplicarea Legii supermarketurilor"

CHIRIŢOIU DESPRE LEGEA PRIVIND COMERCIALIZAREA PRODUSELOR ALIMENTARE:  "Nu cred că trebuie să capitulăm în aplicarea Legii supermarketurilor"

Companii / 1 martie 2017

Legea potrivit căreia magazinele mari sunt obligate să expună la raft 51% produse româneşti provenite de pe lanţul scurt nu trebuie abandonată, chiar dacă Comisia Europeană (CE) a declanşat procedura de infringement asupra României din această cauză, iar statul român are argumente să o susţină, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Temeri de disponibilizări la "Huawei"

Temeri de disponibilizări la "Huawei"

ALINA VASIESCUInternaţional / 1 martie 2017

Angajaţii "Huawei Technologies" Co. din China ar putea fi afectaţi de disponibilizări, după ce în companie a fost lansat un memoriu intern care evidenţiază presiunile intense generate de nevoia de îmbunătăţire a câştigurilor, anunţă Reuters, adăugând că un executiv al companiei tehnologice a declarat că operaţiunile de bază, de producţie a smartphone-urilor, nu şi-au atins ţintele interne de profit.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 Martie 2017

MACRO NEWSLETTER 1 Martie 2017

Internaţional / 1 martie 2017

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA au scăzut cu o rată anuală de 0,6% în ianuarie 2017, după un avans de 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 1,8%, după o scădere de 0,8% în luna anterioară.

Ponta, pelerinaj TV anti-Dragnea

O.D.Politică / 1 martie 2017

Victor Ponta se află într-o adevărată campanie de revenire în atenţia opiniei publice. Luările de poziţie de la TV şi de pe Facebook, în care îl atacă fără menajamente pe liderul PSD, Liviu Dragnea, par să indice cu totul alte intenţii decât...

Indicii şi lichiditatea, în scădere

BVB Indicii şi lichiditatea, în scădere

ANDREI STANPiaţa de Capital / 1 martie 2017

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 37,6 milioane de lei (8,4 milioane euro), mai mic decât luni...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo