SIBEX Februarie a adus o scădere a lichidităţii de pe piaţa Sibex

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 martie 2017

La Sibex, pe segmentul derivatelor, ultima zi din februarie era, după prima sa jumătate, una modestă, datele de la ora 17.30 indicând un volum care nu influenta prea mult rezultatul pe întreaga lună. Concret, se consemnau doar 28 de contracte futures cu o valoare de aproape 380.000 lei. Raportat la întreaga lună, conform datelor preliminare, la care urmau să se adauge şi contractele realizate în partea secundă a şedinţei, rezultatul din luna februarie 2017 de pe piaţa futures administrată de Sibex reprezintă un pas înapoi, lichiditatea coborând sub 1000 de contracte, mai exact la 942. Comparativ cu luna ianuarie, lichiditatea este în scădere cu circa 11%.

Revenind la ultima şedinţă a lunii, primele şapte ore şi jumătate au adus tranzacţii cu doar două produse: derivatul pe cursul euro/dolar, pe scadenţa martie (EUUSR 17C) şi derivatul pe indicele Dow Jones, tot pe scadenţa martie (DEDJIA 17C).

EUUSR 17C totaliza 20 de contracte iar cotaţia futures a unei monede unice europene era estimată la 1,0602 dolari, după o creştere de 0,06% faţă de "start of day price" (1) (1,0590 USD).

DEDJIA 17C puncta cu 8 contracte şi era cotat la 20.817 puncte, după o scădere de 41 de puncte faţă de cotaţia de referinţă de la deschidere şi de numai 8 puncte raportat la închiderea de luni.

Februarie a fost un eşec şi pentru pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de operator, schimburile depăşind cu greu 2000 de acţiuni.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb