Fondul de investiţii al Norvegiei a câştigat 53 miliarde dolari în 2016

Ziarul BURSA #Internaţional / 1 martie 2017

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume, a anunţat, ieri, că investiţiile sale au generat un randament de 6,9% în 2016, comparativ cu un randament de 2,7% în 2015, transmite Bloomberg.

Norges Bank Investment Management, divizia Băncii Centrale a Norvegiei care se ocupă de gestionarea fondului de 900 de miliarde de dolari, a informat că în urma avansului de pe burse după victoria lui Donald Trump în alegeri, Fondul a câştigat 447 de miliarde de coroane norvegiene (53 de miliarde de dolari) în 2016.

Investiţiile în acţiuni au generat un randament de 8,7%, cele în bonduri - de 4,3% iar cele în imobiliare - de 0,8%, a precizat NBIM, conform Agerpres.

"Randamentul din 2016 a fost caracterizat de scăderea ratelor dobânzilor pe plan global, în primul semestru al anului, şi de avansul puternic al pieţelor bursiere, în ultima parte a anului", a afirmat directorul general al Norges Bank Investment Management, Yngve Slyngstad.

Câştigul vine după ce, anul trecut, Guvernul norvegian a fost nevoit să scoată bani din fondul de investiţii (101 miliarde de coroane norvegiene), pentru prima dată de la înfiinţare, ca să acopere o parte din veniturile pierdute ca urmare a scăderii preţului petrolului.

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a fost înfiinţat în anii 1990 ca principal vehicul de investiţii pentru veniturile din petrol ale Norvegiei. În ultimul deceniu, valoarea fondului s-a dublat, ajungând la 900 de miliarde de dolari.

La sfârşitul anului trecut, 62,5% din investiţiile fondului erau în acţiuni, în creştere de la 60,6%, în timp ce investiţiile în active cu venituri fixe au scăzut până la 34,3% de la 36,3% anterior. Restul de 3,2% din investiţii erau în imobiliare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb