Capitalul social al Fondului Proprietatea se va diminua cu 8,8%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 martie 2017

Capitalul social al Fondului Proprietatea se va diminua cu 8,8%

Actualizare 12:43

În urma consultării cu reprezentantul "Fondul Proprietatea", s-a dovedit că preţul unui certificat global de depozit (GDR) este de 45,5 lei/GDR, şi nu 45,5 dolari/GDR cum s-a precizat iniţial.

---

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) de ieri, 28 februarie 2017, reducerea capitalului social subscris cu 8,8%, de la 5,742 miliarde lei la 5,238 miliarde lei, prin reducerea valorii nominale a acţiunilor fondului de la 0,57 lei la 0,52 lei. Diminuarea este justificată de reprezentanţii Fondului de optimizarea capitalului social al FP, implicând restituirea către acţionari a unei cote-părţi din aporturi, proporţional cu participarea la capitalul social vărsat al Fondului Proprietatea. Astfel, acţionarii au decis restituirea a 0,05 lei/acţiune din capital.

De asemenea, în 2017, va mai avea loc o distribuţie specială - returnare de capital în valoare de 0,05 lei, ce a fost aprobată de acţionari pe 11 octombrie 2016. Ultima dată la care pot fi cumpărate acţiuni ce oferă dreptul la distribuţii este de 5 martie 2017, data înregistrării de 7 martie, iar data plăţii este de 27 martie 2017.

În prezent, se află în curs de desfăşurare a patra ofertă de cumpărare, lansată în vederea accelerării celui de-al şaptelea program de răscumpărare, în valoare de 640.000.000 de titluri (sub formă de acţiuni şi certificate globale de depozit (GDR-uri), preţul de achiziţie fiind de 0,91 lei/acţiune, respectiv 45,50 de dolari/GDR.

Perioada de subscriere este de 15 februarie - 20 martie 2017, metoda de alocare pro-rata, intermediarul fiind WOOD & Company Financial Services iar managerii tranzacţiei sunt Goldman Sachs International şi WOOD & Company Financial Services. Pentru GDR-uri, agentul de ofertă este Bank of New Mellon.

În octombrie 2016, Franklin Templeton a primit un nou mandat de administrator al "Fondului Proprietatea", deşi nu şi-a îndeplinit criteriul de performanţă legat de reducerea discountului dintre valoarea activului şi preţul acţiunilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cred ca vreti sa spuneti 45.5 RON/GDR?Nu de alta, dar Elliott tocmai a anuntat ca a vandut la 10.8$/GDR.

    1. Buna ziua,

      Multumim pentru sesizare. Datele pe care le-am prezentat sunt preluate intocmai din raportul primit de la Fondul Proprietatea. O sa aduc la cunostinta departamentului de comunicare al FP si voi reveni cu raspunsul lor.  

    Si tot așa sacrificiul poporului roman,averea ,disponibilitățile banesti au luat calea străinătății si economia s-a ruinat,iar tu stat roman împrumutate la FMI ca sa asiguri echilibru valutar si menținerea deficitului bugetar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb