Valentin Ionescu, SIF2: "Încercăm să menţinem randamentul dividendelor peste media dobânzilor bancare"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 iunie 2012

Valentin Ionescu, SIF2: "Încercăm să menţinem randamentul dividendelor peste media dobânzilor bancare"

SIF2 Moldova a găsit o cale de mijloc ca să mulţumească acţionarii care doresc randamen-te cât mai mari ale investiţiei, respectiv o politică de dividend atractivă, potrivit lui Valentin Ionescu, membru în Consiliul de Administraţie al SIF2.

"Încercăm să dăm dividende cât mai bune, dacă se poate chiar să menţinem randamentul dividendelor peste media dobânzilor bancare", a declarat, ieri, Valentin Ionescu, într-o întâlnire cu presa.

"Am găsit o cale de mijloc pentru a mulţumi acţionarii care doresc un profit cât mai mare, respectiv prin politica noastră de dividend". La această politică se adaugă şi un management activ de portofoliu, plus îmbunătăţirea continuă a calităţii acestuia, acum având 85% din active în companii listate, unde evaluarea se face la piaţă, plus 10% cash pentru plata dividendelor, mai spune Ionescu.

Numai 3% din activele SIF reprezintă poziţii în companii.

Ionescu adaugă că investitorii doresc să vadă transparenţă şi Guvernanţă Corporativă, iar, în opinia sa, "SIF2 a dat dovadă de acestea. Domnia sa a reiterat strategia SIF2 de a-şi reduce deţinerea pe sectorul bancar şi a creşte ponderea pe domeniul energetic.

Economie de 32% la salarii

Anul acesta, SIF2 Moldova va continua procesul de restructurare, conform administratorului companiei: "Anul acesta, pleacă 40% din angajaţi. Dorim ca, la finalul anului, să ajungem la 49 de salariaţi, de la 81, în 2011, şi 119 în 2009, reforma fiind începută în mandatul actualului Consiliu de Administraţie.

Am scăzut cu 5% toate veniturile salariale şi am suspendat unele drepturi salariale. Estimăm o economie de 32% la salarii, în 2012".

Anul acesta, SIF2 va prezenta rapoartele financiare IFRS şi consolidate, pentru 2011, a mai spus domnul Ionescu.

Potrivit domniei sale, SIF2 a avut ca obiectiv majorarea capitalului social, pentru a-şi suplimenta lichidităţile necesare pentru a putea participa la IPO-uri.

La finalul primului trimestru, SIF2 avea active nete totale de 1,2 miliarde lei. Acţiunile "Erste Bank" deţinute de SIF aveau cea mai mare pondere în activ, de 22,42%, fiind urmate de BRD (19,97%) şi "Fondul Proprietatea" (10,11%)

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. Reducerile de costuri sunt binevenite si restructurarea portofoliului de asemenea. Politica de transparenta e pe drumul cel bun la sif2. Ce facem cu ceilalti?

    Nu poti tine zeci de angajati sau peste 100 pentru a administra un activ de 100-150 mili euro.  

    1. Daca o tineti tot asa. E bine ca aveti curajul sa iesiti in fata. Oricum faceti diferenta, in sens pozitiv.

      pai la investitii inteligente si cresteri de venituri chiar nu se pricepe. urmeaza schimbat mocheta sa zugravit

    Vine Ceocea de la SIF2 si cere rascumpararea a 15.000.000 actiuni in AGA la Banca Transilvani. Motivul, fidelizarea angajatilor si a membrilor CA. Asta in conditiile in care el stie piata muncii in industria lor...dupa cum se vede la ei trebuie dati afara dar la Transilvania trebuie tinuti angajatii cu stimulente....ce gluma proasta.

    1. Nu e tarziu nici acum. Bravo, inca odata SIF2 prin Ceocea si Doros si mai nou Ionescu...arata ceva.

      astept de 16 ani de cand sant actionar la sif2 asemenea masuri si transparenta si voi sustine acest CA

      Sunt incepute din 2009-2010 vad... Si acum continua accelerat. Bravo. Ramaneti uniti, nu-i lasati pe altii sa va dezbine. Carcotasi sunt multi. Ati vazut ce a patit noul vostru coleg de la Bursa. Nu poti singur. rAMANETI O ECHIPA.

    In lipsa unor activitati coerente in domeniul de activitate cei de la SIF2 au inceput sa se laude cu restructurarea personalului, aceasta fiind de fapt activitatea principala a acestui an. Dupa aceea isi scriu tot felul de comentarii favorabile in speranta ca astfel se mai vorbeste si de ei prin presa. Ar fi interesant sa se precizeze cu cat au scazut in concret veniturile salariatilor si ale administratorilor....sa vedem daca mai au ce ce sa se laude!

    1. Evident hartia suporta orice dar baletul celor de la SIF2 pe bula de sapun o sa se sparga in cele din urma. Nu mai au activitate alta decat vanzarea mobilei asa ca incearca sa abata atentia de la activitatea pentru care sunt platiti!

      Majoritatea sunt listate. Au scazut financiarele, au FP destul, ceva cash. Dau dividend mare. Asa suntem noi, orice initiativa o contram din fasa. Lasa-i sa-si faca treaba.

      Vad ca vor avea de anul acesta. Cate Sif mai au?

      Asa cum spuneai hartia suporta orice, chiar si cele spuse de tine. Oricine accepta o critica corecta si la obiect. Cei de la sif2 mai au de lucru , asta e clar. Dar au curaj sa incerce sa faca ceea ce trebuie.

      habar nu are de nimic. se plimba de colo colo, 1 an si ceva pe la o firma. este culmea tupelui acest individ. ma rog nu-mi stric w pentru bazaconiile lui. de cand il stiu seamna cu pr..pietii de capital cum a spus iliescu dar nu mai stiu despre cine.

      Omul este super belea de "bun" Nu ati vazut declaratiile lui ref concedierile de la Burssa? Citit va rog! Regreta ca a concediat pe cei de jos, trebuia sa inceapa cu cei de sus..asa spune..deci la nivel de management unde se incadreaza acest distin membru. Eu nu am gasit in nici un manual de economie superba si distinsa lui prestanta de CEO...poate inseamna de exp.credul, egosit si orgolios? principalele lui competente profesionale.

    ve deti unde era sif2acum 4 ani ca pret in piata si unde este acum adica pe primul loc.intotdeauna actionari sint mai destepti decit cei care dau din clanta fara sa aiba habar

    1. discontul e oricum prea mare avand in vedere companiile listate.

    Chiar imi era dor de paiata! Concediat pentru neperformanta la Bursa, aceasta paiata nu se potoleste si pace. Se crede, desteapta, chiar geneiala..dar in administrativ. Dupa ce a facut imaginea Bursei, praf, se pare ca are de gand sa faca la fel si la SIF. Pai, pai oameni buni de cand m stiu SIF are super dividende, bani la greu, si atunci de ce ar face reduceri? Este campanie si au scos la : mezat" paiata? Sau altceva nu mai stie? De fapt la statutul ei de neica nimeni nici nu ma mira. Nu-i spune nimeni care este doar o paiata folosita din cand in cand? paiata...asculta la mine, esti doar o carpa de ster praful. Nu esti geniu, esti rusinea pietii de capital. Asta o spun oameni cu ceva stiinta in piata. Ce faci ? Au si acolo de schimbat mocheta? Zugravit? Cumparat ceva ceasuri? ia vezi pe cine mai pui ochii sa dai " afara" asa la ochi..tu asa stii. Ce evaluare, ce profesionalism..tu, nici nu stii ce este aia? Nu ti se pare putin ciudat ca nu te vrea nimeni? Eu..cred ca ar trebui sa te intrebi? Ia vezi ceva tinre au asa pentru o paiata ca tine?

    Oricum orice aparitie a ta ma distreaza la greu. Si cum ar spune un guru la greu al pietii..cu prostii sa nu te pui? lasa-i in ale lor, altfel risti sa-i apuce razbunarea. 

    1. Va rog sa nu mai veniti cu probleme personale aici. Nereusitele din viata dumneavoastra personala nu cred ca intereseaza.

      acest om a distrus niste oameni printr-un management prost. si asta nu o spunem noi, o spune comunicatul bvb din nov.anul trecut. si aici ma refer la tot personalul tu draga.chiar un sfat, nu are nevoie de o tinerete pe post de secretara? stiu pe cineva disponibila din zilele urmatoare.

      Poate ar trebuii sa-l informam.

      V-a adunat de peste tot.

      Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

    unde a lucrat a facut totul alandala. si la bursa a facut reduceri de personal. dar si de la salarii. la numai 2 saptamani a venit si a facut prapad. vi se pare ca are cap de manager? peste tot in lume se fac calcule, previziuni, se discuta cel putin pe 6 luni inainte. la Bursa a taiat cui i s-a sugerat asa aiurea. si apoi a angajt si a premiat oameni, cei din jurul mlui desigur. asa cap, asa final. concediat, concediat, concediat. Bravo Siminel pentru ca el probabil ca nu a mai suportat prostiile lui.

    1. ceocea si doros ar trebui sa stea cu ochi pe el ca pe butelie daca vor sa-si mentina functiile si in mandatul viitor ca la cit e de destept sigur va dori una din cele 2 functii si ar fi mare pacat.

      tu chiar crezi ca actionari sif2 sint idioti si vor repeta greseala si-l vor alege din nou? eu pot sa fac pariu ca nu!!!!!!!!

      daca nu vor sta cu ochii pe el, va duce de rapa totul. si ca un sfat..adi stai departe de el, tu ai o prestanta in piata, dar nu stiu cum ai ochii inchisi in jurul lui. te foloseste si apoi te barfeste. multa atentie adi!

      0 voturi . Slab fff slab

      Consilier clienti la o mica sucursala de banca in Constanta.

      Macar am in spate un cv beton. Tu ai numai prostii. Iar la Bursa chiar ai facut dezastru. Departe de tine tot ce inseamna piata, proiecte, competenta. Iar functia mea de acum arata personalitate. Tu? Un simplu membru doar pentru un an. Vai si iar vai!

    ve deti unde era sif2acum 4 ani ca pret in piata si unde este acum adica pe primul loc.intotdeauna actionari sint mai destepti decit cei care dau din clanta fara sa aiba habar

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb