VALERIU GHEORGHIŢĂ:  "La nivel naţional sunt active 668 de centre de imunizare anti-COVID pe cele 4 tipuri de vaccinuri"

J.P.
Miscellanea / 12 octombrie 2021

"La nivel naţional sunt active 668 de centre de imunizare anti-COVID pe cele 4 tipuri de vaccinuri"

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţii privind vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că, în prezent, la nivel naţional sunt 668 de centre de vaccinare active, cu un număr de 895 de cabinete de vaccinare pe cele patru tipuri de seruri, conform Agerpres.

"Aproximativ 70% din centrele de vaccinare active, care aveau programul de lucru redus, au revenit la programul normal ca urmare a creşterii adresabilităţii persoanelor la vaccinare. De asemenea, aproximativ 36% din centrele care au avut activitate suspendată temporar şi-au reluat activitatea, ceea ce înseamnă aproximativ 88 de centre din 246 care au avut activitatea suspendată temporar. Iar aproximativ 48,5% din fluxurile care au fost sistate şi-au reluat activitatea. Practic, vorbim la acest moment de un număr de 668 de centre de vaccinare active în total, cu un număr de 895 de cabinete de vaccinare pe cele 4 tipuri de vaccinuri", a declarat şeful CNCAV, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Pentru vaccinul Johnson & Johnson, pentru care există o creştere a adresabilităţii, a adăugat el, sunt în momentul acesta 97 de centre active, cu 120 de cabinete de vaccinare.

"Chiar din această săptămână Ministerul Apărării Naţionale a operaţionalizat 11 centre de vaccinare cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson în 10 spitale militare, acolo unde există şi centre de vaccinare cu vaccin de la compania BioNTech-Pfizer, iar în Bucureşti la Policlinica Cobălcescu, la Centrul Medical de Diagnostic", a spus Valeriu Gheorghiţă.

Totodată, el a precizat că sunt 2.939 de cabinete de medicină de familie care înregistrează activităţi de imunizare anti-COVID.

"Este un număr în creştere faţă de perioada anterioară. Au fost vaccinaţi până la acest moment aproximativ 488.895 de persoane, majoritatea, 53%, din mediul rural", a precizat acesta.

Şeful CNCAV a menţionat, totodată, că, în ceea ce priveşte vaccinarea în unităţile spitaliceşti, sunt 153 de spitale publice în care au fost vaccinate până la acest moment 13.472 de persoane.

"În această săptămână am observat o creştere cu 41,4% a numărului de pacienţi vaccinaţi, comparativ cu săptămâna trecută, în care numărul total era de 9.525 de pacienţi. De asemenea, sunt 27 de spitale private în care s-au vaccinat până la acest moment 2.429 de pacienţi - şi aici există o creştere faţă de săptămâna precedentă, cu circa 5%", a mai afirmat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb