VALERIU GHEORGHIŢĂ: ''Luăm în considerare administrarea dozei 3 persoanelor predispuse la forme severe sau implicate în activităţi critice''

G.U.
Miscellanea / 21 septembrie 2021

''Luăm în considerare administrarea dozei 3 persoanelor predispuse la forme severe sau implicate în activităţi critice''

Şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat astăzi că autorităţile iau în considerare administrarea celei de-a treia doze de vaccin persoanelor vulnerabile sau implicate în "activităţile critice" de gestionare a pandemiei, informează Agerpres.

"Luăm în considerare, în primul rând, administrarea unei doze 3 categoriilor de persoane predispuse la forme severe de boală, cu risc mare de a nu genera un răspuns imun suficient de ridicat după prima schemă de vaccinare - şi aici sunt incluse categoriile persoanelor cu condiţii de imunosupresie, dar şi persoanele care prin natura profesiei au un risc crescut de îmbolnăvire şi care sunt implicate în activităţile critice pentru gestionarea pandemiei, precum personalul medical", a afirmat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Medicul militar a adăugat că, "ţinând cont de situaţia specifică din România, şi anume o rată de acoperire vaccinală undeva la o treime din populaţia eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, pentru controlul răspândirii infecţiei în rândul populaţiei, accentul trebuie să fie în continuare pus pe creşterea ratei de acoperire vaccinală, în paralel cu consolidarea răspunsului imun la persoanele vulnerabile care deja au primit prima schemă de vaccinare".

Astfel, şeful CNCAV a subliniat că majoritatea studiilor arată în continuare menţinerea ridicată a eficienţei imunizării împotriva cazurilor severe, a spitalizării, a internării şi a decesului.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Astazi la ora 11:39 scriam aceste randuri de mai jos la articolul despre Rafila si Untold. Nu au trecut decat 4-5 ore si col Gheorghita imi confirma.

    Autoritatile statului au fost prinse nepregatite. Nu se asteptau ca infectiile in randul vaccinatilor sa fie atat de numeroase. La care se mai adauga si cele in randul celor trecuti prin boala. Ambele categorii vin tare din urma, cu cate 63 de cazuri la 100 000 de persoane, si concureaza cu nevaccinatii la 83. 

     

    Nicio solutie oferita si propagata pana acum nu bate profilaxia prin neinfectare. Igiena, distantare, evitarea locurilor aglomerate. Rostogolirea virusului in societate, chiar si intre vaccinati nu face decat sa ii multiplice mutatiile. Nu este o solutie. Coronavirusul nu este influenza, bagati-va mintile in cap. Cine se mai imbata cu minciuni de acest tip, va minte. Sa mai asteptam precauti un medicament care va rupe lantul de transmisie la nivelul receptorilor ACE2. Ivermectina este destul de aproape, poate se va gasi altceva. 

     

     

    1. fără titlu 

    (mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2021, 11:39) 

    .... 

    Ce va face statul roman? Va da drumul urgent la a treia doza. Pentru ca realitatea infectarilor si situatia din spitale arata ca este nevoie de ea. Va anula certificatele de vaccinare celor cu J&J singura doza si va impune rapel cu Pfizer/Moderna pentru cei cu o singura doza. Si va incuraja si a treia doza pentru ceilalti.  

    Cine mai supravietuieste dupa booster, se va putea duce la Untold.  

    1. PS. Vreti o solutie? Am scris in ultimele luni de am si fost luat in deradere de unii. Clatirea mucoasei nazale.

       

      Studiu randomizat din aug 2021. 

       

      "Rapid initiation of nasal saline irrigation to reduce morbidity and mortality in COVID+ outpatients: a randomized clinical trial compared to a national dataset 

       

      Conclusion SARS-CoV-2+ participants initiating nasal irrigation were over 8 times less likely to be hospitalized than the national rate." 

       

      Iata si identificatorul studiului

      Trial Registration ClinicalTrial gov Identifier: NCT04559035 

      PS. Nazomer 50 ml costa 8 lei si este benefic pentru intretinerea mucoasei nazale, poate fi folosit si de 4/5 ori pe zi de catre adulti.

      Puteti sterge mesajul 1.2 de mai sus pentru ca poate fi interpretat ca reclama unui produs. Va rog. Vroiam sa ma refer la orice solutie de curatare nazala antialergica dar care contine doar solutie salina usor hipertonica (1% sau aprox).

      Ok, studiul respectiv este clar.

      Insa, intervine un concept de care te lovesti la nivel de societate - complianta la tratament. 

      Chiar daca un tratament / protocol de preventie este eficace, rezultatele pot fi palide daca administrarea respectivului remediu este dificila / dezagreabila. 

      Nu ne putem astepta ca milioane de indivizi la nivel de societate vor face igienizare nazala cu o frecventa de N ori pe zi... 

      Ca sa il parafrazez pe Caragiale: solutia este minunata, dar nu functioneaza din motivele sus expuse. 

      -

      Laudabil faptul ca nu ai mai spus de igienizare cu sapun in nari. 

      Inteleg divergenta pe tema peliculei subtiri de sapun de pe degetele folosite pentru igienizarea nazala. Stiu ca unii medici au protestat cand dr Cercel a sugerat asa ceva la TV.

      Accept ca este o tema controversata si poate mai riscanta pentru unii cetateni. Sunt unii care totusi sugereaza o foarte mica pelicula de solutie surfactanta tensioactiva ( Baylor College of Medicine Sinus Center). 

       

      " Now doctors at Baylor College of Medicine are tweaking the recipe, saying some patients can benefit fr om adding baby shampoo or even probiotics to the nasal rinse. 

       

      When it comes to the baby shampoo, Dr. Mas Takashima says you only mix in a tiny little bit, a half teaspoon per eight ounces of saline solution. 

      “Some of my patients are concerned, (asking) ‘Am I going to be blowing bubbles out of my nose?’ And I tell my patients if that’s occurring, you’re definitely using too much baby shampoo,” Takashima says." 

      Cumva o parte din populatie reuseste sa se spele pe dinti de 2-3 pe zi desi procedura este mult mai complicata decat clatirea nazala. Clar ca multi romanii nu fac nici asta, periajul dentar. Dar pierdem timp valoros pe care l-am fi putut investi in populatia urbana. Noi doar inlocuim igiena cu o injectie.

    Nu mai avem Cantarea Romaniei, ci Injectarea sezoniera a Romaniei, si moartea sezoniera ce decurge de-aici!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb