VALIDAREA NOII CONDUCERI NU A FOST ANUNŢATĂ CU PROMPTITUDINE Bursa de Valori Bucureşti dă un prost exemplu

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2012

Bursa de Valori Bucureşti dă un prost exemplu

Oficial, Bursa de Valori Bucureşti are un nou consiliu de administraţie, după ce, ieri, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a validat administratorii aleşi de acţionari pe 9 ianuarie, însă nu toţi investitorii au avut acces simultan la această informaţie.

Bursa de Valori Bucureşti, care, ca emitent, ar trebui să fie un exemplu de transparenţă, nu s-a grăbit să publice un raport în acest sens. Ba chiar şi-a acordat tot timpul din lume, având în vedere că nu publicase nicio informaţie până la închiderea şedinţei de tranzacţionare. CNVM a transmis un comunicat de presă la ora 14.13, iar ziarul "BURSA" îşi informase cititorii, "fără întârziere", încă de la 13.19 des-pre acest eveniment.

Potrivit legii pieţei de capital, un emitent trebuie să informeze publicul şi CNVM, fără întârziere, în legătură cu informaţiile privilegiate ce îl privesc în mod direct.

Prin informaţie privilegiată se înţelege o informaţie de natură precisă care nu a fost făcută publică (...) şi care, dacă ar fi transmisă public, ar putea avea un impact semnificativ asupra preţului acelor instrumente financiare, sau asupra preţului instrumentelor financiare derivate cu care se află în legătură.

Este posibil ca BVB să nu fi considerat validarea noului Consiliu de către CNVM drept o informaţie privilegiată. Totuşi, ar fi putut să dea un exemplu celorlalţi emitenţi sau companiilor pe care vrea să le atragă pe piaţa de capital.

Cu sau fără legătură cu ştirea diseminată inegal în piaţă, acţiunile BVB s-au apreciat cu 2,33%, la 30,7 lei/titlu, pe o piaţă în scădere. Indicele compozit BET-C s-a depreciat cu 0,81%, iar BET, indicele celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,47%.

După avizul CNVM, preşedintele BVB este Lucian Anghel, economistul şef al BCR.

Din CA mai fac parte Valerian Ionescu (BCR), Adrian Lupşan (director general adjunct la Intercapital Invest), Narcisa Oprea (Schoenherr şi Asociaţii), Schroll Matjaz (reprezentant al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea), Robert Cosmin Pană (consilier la firma de brokeraj Swiss Capital şi fost angajat al BVB şi al Depozitarului Central), fostul preşedinte CA Stere Farmache, Dan Paul (preşedintele Asociaţiei Brokerilor) şi Octavian Molnar (IFB Finwest).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Actualul DG al BVB, "nu poate sa isi creada. ochilor". "Prietenii stiu de ce..."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb