Vânzările auto din Europa, în cel mai important declin din ultimii doi ani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 ianuarie 2013

"Renault" şi "Peugeot" îşi reduc forţa de muncă în Franţa, din cauza declinului vânzărilor auto.

"Renault" şi "Peugeot" îşi reduc forţa de muncă în Franţa, din cauza declinului vânzărilor auto.

Vânzările de autoturisme noi au scăzut în Europa, în decembrie 2012, declinul fiind cel mai important din ultimii doi ani, în contextul recesiunii din sudul regiunii, care a afectat cererea de profil.

Înmatriculările de autoturisme din Europa s-au redus cu16% luna trecută, la 838.428 de unităţi, de la 997.842 în decembrie 2011, conform Asociaţiei Producătorilor de Automobile din Europa (ACEA). Scăderea este cea mai importantă consemnată după octombrie 2010, când cererea din domeniu a fost afectată de eliminarea subvenţiilor guvernamentale pentru programele "Rabla".

Datele ACEA arată un declin al vânzărilor de profil din Europa de 7,8% pe întreg anul trecut, la 12,5 milioane de unităţi. 2012 a fost al cincilea an consecutiv cu scăderi ale înmatriculărilor auto în regiune.

ACEA colectează date din cele 27 de state UE, Elveţia, Norvegia şi Islanda.

Constructorul auto american "Ford Motor" Co. şi-a diminuat vânzările în Europa cu 27% în decembrie, la fel şi rivalul "General Motors" Co, potrivit ACEA. Datele asociaţiei arată că "Renault" SA, al doilea producător auto din Franţa, şi rivalul său mai mare PSA "Peugeot Citroen", şi-au redus, fiecare, vânzările cu 19% în Europa, luna trecută. "Fiat" SpA, cea mai mare companie auto din Italia, şi-a diminuat vânzările în regiune cu 18%.

Vânzările "Volkswagen" AG, cel mai mare producător auto din Europa, au scăzut cu 15% în decembrie, iar ale "Daimler" AG, al doilea constructor mondial de autoturisme de lux, cu 7,7%.

În schimb, vânzările "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW), cel mai mare producător de autoturisme de lux la nivel mondial, au crescut cu 0,6%.

Patru din cele cinci pieţe auto majore din Europa au scăzut în decembrie 2012. În Germania, cea mai mare economie a regiunii, vânzările de profil s-au redus cu 16%.

ACEA avertizează că cererea de autoturisme noi ar putea să scadă cu aproa­pe 5% în UE, anul acesta, după un declin de 8,2% anul trecut. Potrivit ACEA, cererea din domeniu va fi afectată, în continuare, de problemele economice din regiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb