Perioada de izolare a persoanelor vârstnice ar putea fi prelungită cu 10 sau maximum 14 săptămâni, a declarat, ieri, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, care a precizat că decizia va fi luată în funcţie de evoluţia epidemiei Covid-19 în ţara noastră.
Nelu Tătaru a mai spus: "Vreau ca toată lumea să înţeleagă că mai avem trei-patru săptămâni grele, aceste săptămâni trebuie să le gestionăm în comun, şi noi, corpul medical, dar şi populaţia de rând, ajutată de autorităţile locale, care trebuie să vegheze la această izolare şi la această distanţare socială. (...) Viaţa noastră va reveni la normal peste o lună, o lună şi jumătate, după ce vedem că acel vârf începe să scadă: încă nu am ajuns la acel vârf", a adăugat Tătaru.
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, s-a declarat încrezătoare - într-un interviu acordat ediţiei duminicale a cotidianului german Bild - că până la sfârşitul anului va putea fi produs un vaccin împotriva coronavirusului, informează dpa şi AFP. Pe de altă parte, şefa Comisiei Europene a anticipat că restricţiile impuse persoanelor în vârstă - mai ales în cazul celor care trăiesc în cămine de bătrâni - vor trebui să rămână în vigoare cel puţin până la sfârşitul anului din cauza pandemiei de coronavirus.
Ursula von der Leyen i-a sfătuit pe cetăţenii Uniunii Europene să nu-şi facă rezervări pentru vacanţa de vară, din cauza actualei epidemii.
"Recomand să aşteptaţi înainte de a vă face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie şi august", a precizat von der Leyen, în interviul acordat cotidianului german Bild.
Guvernul german a adoptat o hotărâre potrivit căreia, în cazul în care o persoană se vede nevoită să anuleze o rezervare, va primi un voucher pe care să-l poată folosi pentru o altă perioadă, însă nu îi vor fi înapoiaţi banii. În acest fel, se încearcă reducerea la maximum a efectelor asupra sectorului turistic pe care le-ar presupune anulările în masă.
Von der Leyen a manifestat un oarecare scepticism faţă de această măsură şi a amintit că, la nivel european, prevalează principiul de a-i oferi clientului ambele opţiuni. Preşedintele Comisiei Europene a explicat că operatorii din sectorul turistic pot acorda prioritate voucherelor şi îşi pot sfătui clienţii să opteze pentru ele, însă fără să-i împiedice să-şi ceară banii înapoi, dacă aceasta este dorinţa lor.
1. TOȚI : DUPĂ URECHE!!!
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2020, 13:26)
MEDICINA + PARLAMENTUL N-ARE ȘI COMPETENȚI??????