ZIARUL BURSA

13 aprilie 2020
Ediţia din 19.10.2024
 Industria auto, în plin coronaviraj

SUPLIMENTUL AUTO  Industria auto, în plin coronaviraj

Vlad DobreaCompanii / 13 aprilie 2020

Vlad Dobrea

Industria auto a început anul cu motoarele turate, dar a fost lovită puternic de pandemia de coronavirus şi obligată să se reevalueze. Contextul economic sumbru de pe întreg mapamondul a dus la o incertitudine în întregul sector auto şi chiar la evoluţia negativă a vânzărilor de maşini.

Ing. Radian Tufă, Director General RAR

SUPLIMENTUL AUTO / RAR: Numărul mare de vehicule vechi periclitează siguranţa rutieră

Companii / 13 aprilie 2020

Începând cu anul 2021 vom avea parte de o scădere considerabilă a importului de maşini cu volan pe dreapta  

În 2019 s-au desfăşurat 4.042 de acţiuni de control, fiind aplicate amenzi în valoare de 3,4 milioane de Iei

RAR are în teste o versiune extinsă a aplicaţiei "Istoric Vehicul", care va conţine şi informaţii despre daune

Reporter: Potrivit studiilor, jumătate dintre maşinile înmatriculate în acest moment în ţara noastră sunt mai vechi de 16 ani, iar aproape 30% au între 11 şi 15 ani. Care sunt riscurile la care suntem expuşi în momentul în care achiziţionăm un astfel de autoturism?

Electromagnetica pregăteşte lansarea staţiei de alimentare în curent continuu

SUPLIMENTUL AUTO Electromagnetica pregăteşte lansarea staţiei de alimentare în curent continuu

Companii / 13 aprilie 2020

Electromobilitatea reprezintă viitorul către care ne îndreptăm, tot mai multe automobile electrice fă­cându-şi apa­riţia în piaţa auto şi majoritatea fabricilor din domeniu anunţând, înainte de criză, că urmează să lanseze astfel de autovehicule. După instaurarea pandemiei de Covid 19, au fost companii auto care şi-au suspendat proiectele, dar sunt şi producători care merg mai departe cu activitatea lor.

"Actuala criză ne provoacă să găsim noi oportunităţi de adaptare a serviciilor"

SUPLIMENTUL AUTO / MARIUS ŞTEFAN, CEO ŞI FONDATOR AUTONOM GROUP: "Actuala criză ne provoacă să găsim noi oportunităţi de adaptare a serviciilor"

Companii / 13 aprilie 2020

Autonom a pus la dispoziţie aproape 100 de maşini ONG-urilor locale, spitalelor şi autorităţilor publice, în lupta cu Covid-19 

Reporter: Cum arată, astăzi, piaţa de închirieri auto din ţara noastră? (număr de maşini, valoare, etc.)

Marius Ştefan: Estimăm că anul trecut, piaţa de rent-a-car din Româ­nia a ajuns la 12.000 de maşini, cu o valoare totală de peste 80 milioane euro. Din aceste 12.000 de autovehicule, Autonom avea, la mijlocul anului 2019, 2.200 de maşini care au fost puse la dispoziţia clienţilor noştri de rent-a-car.

Acest graffiti îi atribuie lui Marx afirmaţia "Cuvântul socialism a fost folosit de sistemele totalitare ca să înşele...", (restul este acoperit de o intervenţie grafică suprapusă).

Mai pot fi desfiinţate băncile centrale înainte să distrugă lumea?

Călin RecheaMacroeconomie / 13 aprilie 2020

Călin Rechea

Prin decizia sa "Federal Reserve s-a exprimat clar că nu va tolera investiţiile prudente şi responsabile", a scris Scott Minerd, co-fondator şi director de investiţii la Guggenheim Partners, după ce Federal Reserve a publicat o nouă listă de programe pentru "salvarea" celei mai mari economii din lume.

BVB - prinsă în curentul ascendent al pieţelor internaţionale

BVB - prinsă în curentul ascendent al pieţelor internaţionale

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 13 aprilie 2020

Creştere de peste 10% pentru BET, care încheie săptămâna la peste 8.000 de puncte Banca Transilvania trece peste recomandarea BNR şi păstrează propunerea de a acorda dividende Alin Brendea, Prime Transaction: "Emitenţii care vor depăşi aceste momente vor stabili, în următoarele luni, minime multianuale" 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost luată de curentul pozitiv manifestat în pieţele internaţionale în săptămâna tocmai încheiată, care au cunoscut reveniri spectaculoase, înainte de Paştele Catolic.

Eşecul total al sistemului va da naştere unei noi economii

SPECIALIŞTII, DESPRE LUMEA DE DUPĂ PANDEMIA DE COVID-19 Eşecul total al sistemului va da naştere unei noi economii

Alina VasiescuMacroeconomie / 13 aprilie 2020

Prăbuşirea lanţurilor de aprovizionare, a cererii şi mobilităţii globale va genera noi modele economice, bazate pe tehnologie Oxfam: Peste jumătate din populaţia lumii, ameninţată de sărăcie Sistemul financiar global - în colaps, în situaţia în care carantina va dura mai mult de trei luni 

Criza prin care trecem din cauza pandemiei de coronavirus are efecte pe care nimeni nu le-ar fi putut prezice cu ceva vreme în urmă: lanţurile de aprovizionare globale au perturbări majore, cererea, consumul, investiţiile şi exporturile au scăzut masiv în doar câteva săptămâni, iar mobilitatea este grav afectată din cauza restricţiilor.

Fotbal şi turism, post-coronavirus

EURO 2020 DIN 2021 Fotbal şi turism, post-coronavirus

D.N.Sport / 13 aprilie 2020

Federaţia Română de Fotbal şi-a manifestat disponibilitatea de a "profita" de eventuala retragere a două oraşe gazdă ale Euro 2020 (care se va desfăşura în 2021), iar Bucureştiul să găzduiască mai multe partide. Mişcarea, oarecum riscantă, având în vedere actualul context, este una de care poate profita şi turismul, aflat în acest moment la pământ.

Efectul de bumerang

Cristian PîrvulescuEditorial / 13 aprilie 2020

Cristian Pîrvulescu

Obiecte sociale neidentificate, zvonurile, şi pandantul lor, "teoriile" conspiraţiei, fac parte din viaţa noastră cea de toate zilele. Chiar şi fără o pandemie contagioasă ca cea provocată de SARS CoV 2, zvonurile invadau pe nevăzute cotidianul şi ne ritmau viaţa. Şi, dincolo de întrebarea cum ajung zvonurile să fie prezentate ca adevăruri absolute când ar fi relativ simplu să se dovedească falsitatea lor, psihologii sociali care s-au oprit asupra lor constatau că acestea nu sunt promovate nu doar de cei mai naivi sau creduli, ci de aproape toţi oamenii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Vârstnicii, încă 10 săptămâni de restricţii

Vârstnicii, încă 10 săptămâni de restricţii

I.GHE. Politică / 13 aprilie 2020

Perioada de izolare a persoanelor vârstnice ar putea fi prelungită cu 10 sau maximum 14 săptămâni, a declarat, ieri, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, care a precizat că decizia va fi luată în funcţie de evoluţia epidemiei Covid-19 în ţara noastră.

NN Pensii vrea dividende de la Compa

NN Pensii vrea dividende de la Compa

ANDREI IACOMI Piaţa de Capital / 13 aprilie 2020

Conducerea companiei a completat ordinea de zi a adunării de bilanţ cu solicitarea de alocare a sumei de 8,31 milioane lei ca dividende Propunerea iniţială era pentru direcţionarea profitului anului 2019 către surse proprii de finanţare şi...  

MACRO NEWSLETTER 13 Aprilie 2020

MACRO NEWSLETTER 13 Aprilie 2020

Macroeconomie / 13 aprilie 2020

Numărul cererilor iniţiale pentru ajutorul de şomaj din SUA a depăşit din nou aşteptările în săptămâna încheiată la 4 aprilie 2020, pe fondul extinderii epidemiei de coronavirus. Numărul cererilor a scăzut cu 261 de mii, până la 6,606 milioane,...

OPINII Deşteptarea, că nu-i de bine!

FLORIAN MATEIŢĂ, PARTENER ROMINSOLVMiscellanea / 13 aprilie 2020

Suntem în plină pandemie şi lucrăm voioşi de acasă. Deocamdată ne simţim în siguranţă într-o lume agresivă şi vătămătoare. Suntem fiecare pe teritoriul lui, cu robinetul consumului strâns, înghiţind o gamă de anestezice şi de calmante livrate cu...

Pandemia prăbuşeşte moralul fotbaliştilor

Pandemia prăbuşeşte moralul fotbaliştilor

D.N.Sport / 13 aprilie 2020

Suspendat în aproape toată lumea, sportul a devenit doar o amintire, iar sportivii sunt obligaţi în multe cazuri să trăiască... din amintiri. Plătiţi mult peste medie, fotbaliştii profesionişti sunt foarte afectaţi de noua situaţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo