ADENA FRIEDMAN, CEO: Nasdaq, pregătit să facă faţă impactului pandemiei de coronavirus

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 aprilie 2020

Nasdaq, pregătit să facă faţă impactului pandemiei de coronavirus

Operatorul bursier american Nasdaq Inc. este bine echipat ca să-şi susţină propriile operaţiuni, cât şi pe cele ale altor pieţe care folosesc tehnologia sa, în condiţiile în care bursele globale de acţiuni luptă ca să facă faţă impactului pandemiei de coronavirus, conform preşedintelui-director executiv al companiei, Adena Friedman.

"Nasdaq şi toate pieţele cu care lucrăm sunt bine pregătite pentru ceea ce se întâmplă acum", a spus Friedman într-un interviu acordat The Economic Club din Washington, adăugând: "Sperăm că vom continua să vedem că putem începe să ne redresăm într-un mod durabil în săptămânile şi lunile care urmează, iar pieţele vor continua să servească economia".

Grupul Nasdaq, care operează propria piaţă de acţiuni, oferă, de asemenea, tehnologie către 120 de pieţe din întreaga lume, precum şi tehnologie de supraveghere a burselor către 160 de broker-dealeri şi 50 de pieţe globale.

"Avem un parteneriat cu aceste pieţe care s-au confruntat cu niveluri inedite de volatilitate şi volum. Ne-am asigurat că ele se simt pe deplin încrezătoare în funcţionarea lor", a declarat Friedman, menţionând: "Suntem foarte mândri că tehnologia noastră a funcţionat corespunzător atât pentru propriile pieţe, cât şi pentru clienţii noştri, pe parcursul acestui proces".

Doamna Friedman este convinsă că pieţele ar trebui să rămână deschise în acest timp de criză, mai ales că societăţile caută tot mai mult să acceseze capital pentru a face faţă nevoilor de lichiditate. În opinia sa, închiderea temporară a pieţelor ar afecta, de asemenea, încrederea investitorilor care şi-au plasat economiile în piaţă şi care nu ar putea să aibă acces la aceasta într-un moment în care ar avea cea mai mare nevoie.

"Este foarte important să menţinem pieţele funcţionale pentru a le permite investitorilor să se exprime şi, sincer, toate pieţele sunt acum interconectate", afirmă Friedman, adăugând: "Dacă încerci să închizi piaţa de acţiuni, acest lucru va avea un impact semnificativ pe pieţele de produse cu venit fix, pe pieţele instrumentelor derivate şi pe alte pieţe. Este un sistem interconectat care funcţionează bine. În opinia noastră, menţinerea pieţelor deschise şi funcţionale este esenţială".

Presiunile pentru închiderea pieţelor au scăzut recent, în special după ce banca centrală a SUA (Fed) s-a angajat să facă tot ce este necesar ca să ajute economia americană, anunţând măsuri nelimitate de relaxare cantitativă pentru a face faţă perturbărilor generate de pandemia de COVID-19.

Friedman, care este şi director al Federal Reserve Bank of New York, crede că banca centrală şi-a folosit instrumentele necesare pentru stabilizarea lichidităţii pe unele pieţe de produse cu venit fix, cum sunt pieţele de datorii, cele de titluri comerciale şi pieţele repo.

La Nasdaq au avut loc 30 de oferte publice iniţiale în 2020.

------------------------

Adena Friedman, în vârstă de 51 de ani, s-a alăturat Nasdaq în 1983, ca student, devenind preşedinte-director executiv al operatorului bursier în 2017.

De-a lungul anilor, doamna Friedman a deţinut mai multe funcţii în cadrul bursei, printre care şi pe cele de preşedinte-director de operaţiuni şi director financiar.

------------------------

Luna aceasta, Adena Friedman declara că Nasdaq speră că ofertele publice iniţiale se vor redresa în cea de-a doua jumătate a lui 2020, însă acest lucru depinde în mare parte de felul în care vor ieşi din criza actuală companiile şi investitorii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb