NN Pensii vrea dividende de la Compa

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 aprilie 2020

NN Pensii vrea dividende de la Compa

Conducerea companiei a completat ordinea de zi a adunării de bilanţ cu solicitarea de alocare a sumei de 8,31 milioane lei ca dividende Propunerea iniţială era pentru direcţionarea profitului anului 2019 către surse proprii de finanţare şi derularea unui program de răscumpărare de acţiuni

Compa Sibiu (CMP) a completat ordinea de zi a adunării de bilanţ din data de 27 aprilie, cu solicitarea venită din partea NN Pensii, acţionar al societăţii, privind distribuirea ca dividende, din profitul anului trecut, a sumei de 8,31 milioane de lei, se arată în raportul producătorului de piese auto remis la finele săptămânii trecute, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul pe acţiune este de 0,038 lei, ceea ce raportat la cotaţia CMP din data de 9 aprilie, de 0,582 lei, oferea un randament brut de 6,53%.

În aceste condiţii, vineri, la ora 17:00, preţul acţiunii Compa era în urcare cu 6,19%, la 0,618 lei.

Iniţial, Consiliul de Administraţie al companiei, propusese ca circa 28,82 milioane de lei din profitul anului trecut să meargă către surse proprii de dezvoltare şi 3,89 milioane lei către derularea unui program de răscumpărare, pentru cel mult cinsprezece milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 6,85% din Compa, titluri ce ar urma să fie alocate gratuit către membrii conducerii (administratori, directori) societăţii.

La începutul acestei luni, producătorul de piese auto a anunţat că şi-a redus temporar activitatea până la data de 30 aprilie, suspendând contractele de muncă individuale a unei bune părţi a salariaţilor, pentru perioada menţionată.

"Măsurile sunt luate având în vedere contextul economic dificil creat de pandemia Covid 19, starea de urgenţă declarată pe teritoriul României, notificările transmise de furnizori şi clienţi cu privire la suspendarea activităţii acestora, ceea ce determină o scădere drastică a comenzilor şi a volumului de muncă", menţiona atunci Compa.

Pentru perioada celor 30 de zile, activitatea productivă se va desfăşura cu un număr redus de salariaţi, fiind adaptată volumului comenzilor, iar activitatea indirect productivă este redusă la minim, mai arată Compa.

Anul trecut, Compa Sibiu şi-a redus profitabilitatea cu 7,68%, producătorul de piese auto raportând un rezultat net preliminar individual de 32,71 milioane de lei, faţă de cele 35,43 milioane lei, din 2018.

La finele lui 2019, Ioan Deac, preşedinte şi director general al companiei, avea 19% din Compa, în timp ce Ioan Miclea, director economic, deţinea 18,75% din producătorul de piese auto cu sediul în Sibiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. SANTETI INCONSTIENTI , S-AU CE ??? HABAR N-AVETI , IN CE V-ATI BAGAT !!! ORI , A-TI BAUT APA , DIN CANA , DUPA MARELE FOND AL NORVEGIEI , SI AIA , NISTE IDIOTI ??? NU ANALIZATI SI VOI , INAINTE , CARE E SITUATIA , DE 15 - 20 DE ANI INCOACE , LA COMPA ??? DIVIDENDE , NICIODATA , ACTIUNI GRATUITE , NICIODATA !!! ACTIUNEA PE BURSA , E UN BALAST , E UN ZERO !!! UN ZERO - TAIAT !!! BATRANUL COMUNIST , NUMIT ION DEAC , FACE SI DESFACE ACOLO !!! EL E ALFA SI OMEGA !!! SI E ATAT DE HARCIOG , CA A-SI NUMARA IN FIECARE DIMINEATA , FIRELE DE PAR DIN CHILOTI , DE FRICA SA NU PIARDA VREUNUL !!! DE LA ALA , VRETI VOI DIVIDENDE ??? MAI BINE , FACETI MATANII , SI DATI ACATISTE , SA MOARA CAT DE CURAND , SI IN LOCUL LUI , SA VINA ALTCINEVA , MAI DESTEPT , MAI MATUR IN JUDECATA , SI MAI ALES , MAI UMAN !!! CARE SA LUCREZE , SI IN INTERESUL ACTIONARILOR MINORITARI , NU NUMAI AL LUI !!! AM SPUS !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb