VARUJAN VOSGANIAN SUSŢINE: "Titlurile de stat au şanse să vină pe Bursă"

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 martie 2005

Este posibil să se relanseze emisiunea de titluri de stat, inclusiv pentru o perioadă de maturitate de şapte ani, ceea ce constituie o premieră în perioada postdecembristă, ne-a declarat Varujan Vosganian, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe, Bănci din Senat. "În colaborare cu Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională se va studia posibilitatea listării pe Bursă a acestor titluri, dat fiind faptul că perioada mai lungă de maturitate permite această operaţiune", susţine domnia sa. În urma evaluărilor pe care le va face Guvernul, în funcţie de nivelul veniturilor bugetare, la începutul lunii aprilie va fi stabilit volumul creditării şi el va deveni operaţional, a mai precizat Varujan Vosganian.

Comisia de Buget, Finanţe, Bănci şi Piaţa de capital a Senatului s-a întrunit ieri cu Sebas-tian Vlădescu, ministrul Finanţelor Publice, Mihail Hârdău, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, şi alţi reprezentanţi ai ARB.

În cadrul discuţiilor, a fost abordată tema finanţării programelor investiţionale ale Guvernului din anii 2006-2009 prin utilizarea pieţei bancare româneşti. Utilizarea băncilor româneşti ca partener prezintă cîteva avantaje majore. Varujan Vosganian a susţinut: "În primul rînd contractele de creditare pot fi realizate într-un timp mai scurt, ceea ce ar permite obţinerea finanţărilor pentru programele din acest an, cu deosebire pentru educaţie şi sănătate". În al doilea rînd, apreciază senatorul PNL, aceasta ar susţine acţiunile de politică monetară, dat fiind că ar atrage o parte din masa monetară aflată în exces în băncile româneşti. Un alt argument al preşedintelui Comisiei din Senat a fost acela că ar permite descentralizarea cheltuielilor, prin derularea lor prin intermediul administraţiei locale.

"Împrumuturile respective ar trebui să se deruleze pe perioade lungi, de cel puţin şapte ani, cu perioadă de graţie", opinează Varujan Vosganian.

Potrivit acordului încheiat între Guvern şi sindicate în noiembrie 2005, Executivul urmează să aloce, în anul 2006, 1,1 miliarde de euro pentru investiţii în educaţie, dintre care 400 milioane euro pentru învăţămîntul universitar şi 700 miliarde euro pentru învăţămîntul preuniversitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb