Venture in Eastern Europe: România devine un pol atractiv pentru investitori

A.F.
Comunicate de presă / 16 octombrie

Venture in Eastern Europe: România devine un pol atractiv pentru investitori

Pe 1 octombrie 2024, a avut loc evenimentul "Venture in Eastern Europe", parte integrantă a conferinţei How to Web, care a reunit peste 200 de investitori din Europa şi din mediul de afaceri internaţional.

Dedicat generării oportunităţilor de investiţie şi facilitării discuţiilor pe tema stării curente a investiţiilor de tip capital de risc din estul Europei, evenimentul a reunit reprezentanţi ai celor mai mari fonduri europene, precum European Innovation Council, EBRD, European Investment Fund, NATO Innovation Fund, alături de fonduri emergente de CVC (Corporate Venture Capital), precum BCR Seed Starter, prima companie de capital de risc corporativ a unei bănci din România, şi lideri de opinie din domeniu, de la fonduri de capital de risc precum Creandum, BrightCap Ventures, Underline Ventures sau Earlybird Digital East.

Un forum dedicat oportunităţilor de investiţie

Venture in Eastern Europe a oferit un cadru de discuţii care a abordat, în mod special, fluctuaţiile de pe piaţa locală de capital de risc. În cadrul evenimentului au fost explorate diferite strategii şi tendinţe, precum creşterea interesului din partea fondurilor de capital de risc, care devin tot mai active în sprijinul inovaţiei locale. Colaborarea dintre sectorul public şi cel privat a fost evidenţiată ca un aspect esenţial pentru stimularea dezvoltării economice a regiunii.

Adrian Roşoagă, Chief Investment Officer la BCR Seed Starter, a declarat: "Sunt foarte optimist în privinţa viitorului investiţiilor de tip capital de risc din România. Observăm o mulţime de fondatori talentaţi şi curajoşi aici, cu multe oportunităţi de a fi finanţaţi de investitorii de capital de risc. De asemenea, cred că avem nevoie de mult mai multe poveşti de succes, care probabil vor apărea în anii următori, ceea ce va spori şi mai mult apetitul investitorilor de a căuta oportunităţi în România."

Concluziile discuţiilor din cadrul evenimentului au sugerat o direcţie optimistă pentru viitorul acestor tip de investiţii:

●Creşterea numărului de oportunităţi de investiţie: Participanţii au subliniat potenţialul României ca un magnet pentru investitorii internaţionali, datorită talentului local şi iniţiativelor emergente, precum aceste tipuri noi de fonduri care au apărut.

●Colaborări între fonduri internaţionale şi antreprenori locali: Interacţiunile dintre marii investitori şi fondatorii locali au subliniat importanţa creării de parteneriate strategice pentru stimularea inovaţiei.

●Sustenabilitatea şi diversificarea: Discuţiile au arătat necesitatea ca investitorii să adopte strategii diversificate pentru a naviga provocările pieţei şi a profita de tendinţele emergente, cum ar fi tehnologia AI.

Oportunităţi promiţătoare pentru România şi regiune

Camelia Drăgoi, Senior Mandate Manager, European Investment Fund (EIF), a subliniat: "Managerii de fonduri chestionaţi de EIF rămân optimişti în privinţa perspectivelor de investiţie sau exit", reafirmând astfel încrederea în continuarea dezvoltării ecosistemului de capital de risc din România.

Venture in Eastern Europe este un eveniment unic, parte a conferinţei How to Web, care aduce împreună cei mai influenţi decidenţi din domeniul capitalului de risc. Ca rezultat al acestui eveniment, România se poziţionează ca un punct central de interes pentru investitori, consolidându-şi statutul de hub emergent pentru inovare şi dezvoltare.

Andreas Munk Holm, fondatorul celei mai mari publicaţii media de capital de risc europeană, EU.VC, a adăugat: "Scena tehnologică din Europa de Est este profund amplificată de ceea ce s-a întâmplat cu UiPath, care a generat mulţi antreprenori în serie. Europa de Est a devenit extrem de interesantă pentru investitori, fiind un ecosistem în plină expansiune, pe punctul de a genera inovaţii revoluţionare."

Staffan Helgesson, General Partner Creandum, a subliniat potenţialul echipelor tehnice din Europa de Est, afirmând: "Există multe echipe tehnice în Europa de Est, iar tendinţa actuală în jurul inteligenţei artificiale le poate oferi abilitatea de a inova."

Acest eveniment facilitează şi colaborarea între investitori şi antreprenori, oferind un cadru pentru inovaţie şi sustenabilitate. Măsurile discutate în cadrul evenimentului sugerează că România are toate ingredientele necesare pentru a deveni un lider în domeniul tehnologiei şi inovaţiei în Europa de Est, dar şi o prezenţă notabilă în Europa.

Aceste discuţii şi conexiuni pot avea un impact direct asupra ecosistemului local, stimulând un număr în creştere de investiţii în start-up-uri şi companii emergente, care la rândul lor vor contribui la dezvoltarea economică a regiunii. Conferinţa How to Web, împreună cu Venture in Eastern Europe, pun România pe harta investiţiilor internaţionale şi sporesc atenţia investitorilor pentru această regiune.

Evenimentul Venture in Eastern Europe este realizat de How to Web, în parteneriat cu BCR Seed Starter, prima companie de capital de risc corporativ lansată de o bancă din România, şi cu sprijinul EIF, Earlybird Digital East şi Underline Ventures.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb