VICEPREMIERUL DANIEL CONSTANTIN: "Deficitul bugetar rămâne sub 3% din PIB, în 2017"

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 ianuarie 2017

"Deficitul bugetar rămâne sub 3% din PIB, în 2017"

"Ajutoarele de stat trebuie îndreptate către companiile româneşti"

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat ieri, la un post de televiziune, că bugetul pe 2017 va fi aprobat până la finalul lunii ianuarie, iar acesta cuprinde un deficit de maximum 3% din PIB, cu toate măsurile propuse de PSD - ALDE, însă domnia sa nu a exclus ca pe viitor ţinta să fie renegociată cu UE, promiţând doar că anul acesta deficitul nu va fi depăşit, potrivit News.ro.

Întrebat dacă toate măsurile PSD - ALDE pot fi aplicate şi dacă prognoza Guvernului este sustenabilă, având în vedere şi ţinta de deficit, vicepremierul a confirmat: "Eu cred că este realistă, dacă reuşim să menţinem cele două motoare, şi consumul şi zona de investiţii".

Referitor la posibila renegociere a deficitului de 3% cu autorităţile de la Bruxelles, Daniel Constantin a spus că nu se pune problema în 2017. "Nu intră în discuţie pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depăşirea deficitului de 3% ne-ar duce la declanşarea procedurii de deficit excesiv", a menţionat vicepremierul.

Pe de altă parte, domnia sa a spus că în Guvern există o "discuţie" pe tema introducerii unor impozite diferenţiate pentru anumite tipuri de venituri, măsură ce ar putea să se aplice din 2018, însă a dat asigurări că nu va fi modificată cota unică de 16% în integralitate.

Întrebat dacă se ia în calcul de către Guvern anularea cotei unice, Constantin a spus că există discuţii privind o posibilă impozitare progresivă.

Daniel Constantin a mai declarat că ajutoarele de stat trebuie să fie regândite, întrucât, în ultimii ani, au fost direcţionate în special către companiile străine, în timp ce firmele româneşti au fost cele care au dus greul, a declarat.

"Trebuie să ajutăm companiile româneşti, pentru că ele ţin greul. Ajutoarele de stat trebuie să fie puţin regândite, pentru că majoritatea au fost orientate către companii străine. Este momentul să îi ajutăm şi pe cei care sunt la limita existenţei. Greul acestei perioade a fost dus de companiile româneşti", a spus Daniel Constantin, potrivit Agerpres.

Conform vicepremierului, acţiunile Guvernului nu vor fi îndreptate împotriva companiilor străine, ci pentru susţinerea societăţilor româneşti. "Nu vom da afară firmele străine din ţară, dar astăzi ele se pot descurca fără probleme pe piaţa românească", a subliniat ministrul.

Întrebat, la un post TV, dacă nu există riscul ca multinaţionalele să închidă afacerile din România şi să le mute în alte ţări, în urma acestor politici, Constantin a răspuns că marile companii nu au venit aici doar pentru ajutoare şi că România este o piaţă foarte importantă pentru ele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb