ZIARUL BURSA

09 ianuarie 2017
Ediţia din 18.09.2024
Tâlcul dobânzii

VIŢELUL DE AUR - (episodul al IV-lea) Tâlcul dobânzii

MAKEBănci-Asigurări / 9 ianuarie 2017

Întoarcerea în Veneţia lui Shakespeare  

Veneţia - origine a obligaţiunilor de stat

Shylock şantajează întreaga Veneţie

(urmare din numărul trecut)

PLAUZIBIL MOTIV ASCUNS PENTRU CRUCIFICAREA LUI CRISTOS

Dincolo de argumentele lingvistice, am convingerea că rugăciunea "Tatăl nostru" se referă cu precizie la respectarea Shmitei şi, implicit, la îndeplinirea Legământului cu Dumnezeu, în cadrul căruia Shmita este condiţie.

Faptul că "Tatăl nostru" se referă la Shmita este susţinut de natura împrejurărilor istorice din perioada acceptată ca fiind a vieţii lui Cristos.

Grindeanu, în război cu multinaţionalele

TAXAREA SUPLIMENTARĂ A SALARIILOR MARI - MĂSURĂ DE TIP ROBIN HOOD Grindeanu, în război cu multinaţionalele

Adina ArdeleanuCompanii / 9 ianuarie 2017

Actualizare 12:15 Analist: "Efectele pozitive asupra microîntreprinderilor prin reducerea impozitelor sunt anulate de creşterea cheltuielilor cu salariile"

Efectele pozitive asupra microîntreprinderilor prin diminuare impozitelor sunt anulate de creşterea cheltuielilor cu salariile, ca urmare a majorării salariului minim pe economie din 1 februarie 2017, a declarat luni analistul financiar Iancu Guda, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

------

Cei cu salarii mai mari de cinci venituri medii brute lunare vor trebui să vireze contribuţii mai mari la sănătate şi pensii, începând din aprilie, după ce Guvernul a decis, vineri, prin ordonanţă de urgenţă, să elimine plafonul care limita aceste taxe.

"Dacă deficitul bugetar depăşeşte 3% din PIB, BNR are măsuri suplimentare pregătite"

MUGUR ISĂRESCU: "Dacă deficitul bugetar depăşeşte 3% din PIB, BNR are măsuri suplimentare pregătite"

A.S.Bănci-Asigurări / 9 ianuarie 2017

Banca Naţională a României (BNR) salută angajamentul luat de actualul Guvern, de menţinere a deficitului bugetar la un nivel de maximum 3% din produsul intern brut (PIB), dar are pregătite măsuri suplimentare în cazul în care plafonul va fi depăşit, în contextul existenţei unor riscuri interne legate de situaţia post-electorală şi de modul în care va fi construit bugetul pe acest an, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Preţul petrolului s-a dublat în 2016

Preţul petrolului s-a dublat în 2016

ALINA VASIESCUPiaţa de Capital / 9 ianuarie 2017

Cotaţia futures a petrolului brut american (West Texas Intermediate - WTI) a urcat cu 45% pe piaţa americană, anul trecut, încheind 2016 cu aproape 54 de dolari/baril. Avansul a fost cel mai important din 2009 şi a fost generat de faptul că Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alte state din afara cartelului au acceptat să diminueze producţia globală. Pe piaţa de profil a existat o supraofertă în domeniu, care a generat declinul masiv al cotaţiilor petroliere în ultimii doi ani.

Guvernul Grindeanu, între confuzie ideologică şi iliberalism programatic

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 9 ianuarie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Guvernul Grindeanu a fost instalat. Tehnocraţilor de Bruxelles le urmează tehnocraţii de partid. O birocraţie de partid, în fruntea căreia tronează cele două protejate ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea - Sevil Shhaideh, care conduce un guvern în miniatură (Ministrul Dezvoltării, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene), şi Carmen Dan (la Ministerul Afacerilor Interne) -, a fost propulsată cu câteva excepţii (Olguţa Vasilescu, Theodor Meleşcanu, Ana Birchall, Florin Jianu, Graţiela Gavrilescu, Daniel Constantin, Ionuţ Vulpescu, şi într-o oarecare măsură Sorin Grindeanu, Sevil Shhaideh sau Petre Daea), restul miniştrilor sunt absolut necunoscuţi chiar şi celei mai avizate părţi a opiniei publice

Tranziţia Obama-Trump

TRUPE NATO ÎN EUROPA DE EST Tranziţia Obama-Trump

A.S.Internaţional / 9 ianuarie 2017

Tancuri, obuziere autopropulsate şi sute de alte vehicule de luptă americane au fost debarcate, vineri, în portul german Bremerhaven, de unde vor fi transferate în Europa de Est, pentru a consolida apărarea NATO faţă de o eventuală agresiune rusă, relatează The Associated Press. Aproximativ 3.500 de militari din cadrul celei de-a 4-a Divizii de Infanterie de la Fort Carson, în Colorado, urmează să sosească - împreună cu echipament care include 87 de tancuri şi 144 de vehicule de luptă - în următoarele două săptămâni. Această mobilizare marchează începutul unei noi faze a Operaţiunii Atlantic Resolve, care prevede o prezenţă continuă a unei forţe americane de luptă din cadrul brigăzii de vehicule blindate în Europa - pe bază de rotaţie - timp de nouă luni. Misiunea ei este să ofere asigurări aliaţilor din Est - Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi alte state NATO faţă de o Rusie tot mai imprevizibilă şi agresivă.

Despărţiri pe bandă rulantă!

FOTBAL ŞI BANI Despărţiri pe bandă rulantă!

DAN NICOLAIESport / 9 ianuarie 2017

Cluburile din Liga 1 vând jucători şi reziliază contracte pe bandă rulantă în această pauză de iarnă. Vestea nu e una bună având în vedere destinaţiile jucătorilor transferaţi şi sumele obţinute, fiind clar că această campanie are la bază disperarea financiară a conducătorilor şi nu o explozie valorică a fotbaliştilor din prima divizie.

NATO REVIEW: "Va mătura valul populist NATO şi Uniunea Europeană?"

I.P.Internaţional / 9 ianuarie 2017

Populismul antisistem este, indubitabil, în creştere în Occident, arată o analiză publicată, la finalul săptămânii trecute, de NATO Review. Respingerea vechilor doctrine şi, odată cu ele, a elitelor şi instituţiilor politice se dovedeşte a fi o atracţie puternică, de la alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, trecând prin Brexit, până la ascensiunea unor mişcări precum "Cinci Stele" (Italia), în partea stângă a scenei politice, şi "Alternativa pentru Germania", în partea dreaptă, potrivit publicaţiei citată de Agerpres, care susţine că Moscova încurajează cu ardoare acest val nu doar pentru că pune sub semnul întrebării premisele ordinii internaţionale post-1945 bazate pe valori liberale, ci şi pentru că el prezintă ameninţări reale la adresa securităţii Europei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Engie" nu vrea să preia integral "Suez"

"Engie" nu vrea să preia integral "Suez"

Companii / 9 ianuarie 2017

"Engie" SA nu intenţionează să preia integral compania "Suez" prin achiziţia participaţiei de 67% pe care încă nu o deţine la aceasta, a declarat, vineri, şeful grupului francez de utilităţi, Isabelle Kocher, transmite Reuters.

Guvernul nipon, în apărarea "Toyota"

Guvernul nipon, în apărarea "Toyota"

Internaţional / 9 ianuarie 2017

Guvernul Japoniei a apărat, vineri, "Toyota Motor", subliniind că producătorul auto este "un cetăţean corporativ important" al Statelor Unite, după ce preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a criticat compania şi a avertizat că...

PPG finalizează achiziţia DEUTEK

C.P.Companii / 9 ianuarie 2017

PPG a finalizat achiziţionarea DEUTEK SA, jucător de pe piaţa de lacuri şi vopsele din România, cu vânzări de 30 de milioane de euro în 2015, de la Emerging Europe Accesion Fund (EEAF).

MACRO NEWSLETTER 9 Ianuarie 2017

MACRO NEWSLETTER 9 Ianuarie 2017

Internaţional / 9 ianuarie 2017

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în decembrie 2016, cu 156 de mii, după o creştere cu 204 mii în luna precedentă, conform sondajului realizat la nivelul companiilor.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo