"Engie" nu vrea să preia integral "Suez"

Ziarul BURSA #Companii / 9 ianuarie 2017

"Engie" nu vrea să preia integral "Suez"

"Engie" SA nu intenţionează să preia integral compania "Suez" prin achiziţia participaţiei de 67% pe care încă nu o deţine la aceasta, a declarat, vineri, şeful grupului francez de utilităţi, Isabelle Kocher, transmite Reuters.

"GDF Suez" (redenumită "Engie") a fost înfiinţată în urma fuziunii dintre companiile energetice "Gaz de France" (GDF) şi "Suez". "Engie" deţine în prezent 33% din "Suez".

Kocher nu a exclus posibilitatea ca "Engie" să-şi modifice nivelul participaţiei deţinute la "Suez", dar a dat asigurări că o astfel de opţiune nu este pe agenda actuală a companiei, conform Agerpres.

Înainte de Crăciun, acţiunile "Suez" au urcat cu aproximativ 5%, după ce postul francez de radio BFM, citând surse apropiate de "Engie", anunţa că grupul francez ia în considerare achiziţia integrală a "Suez".

"Suntem mulţumiţi cu actualul nivel al participaţiei deţinute", le-a declarat Kocher jurnaliştilor.

Oficialul a adăugat că autorităţile municipale, care reprezintă o mare parte dintre clienţii firmei, sunt interesate de soluţii globale de la furnizorii lor, iar primarii oraşelor vor de obicei o gamă largă de servicii, de la încălzire la iluminat public, securitate, trafic şi calitatea aerului. Dar asta nu înseamnă că este necesară integrarea mai strânsă a "Suez" în "Engie", a explicat şeful grupului francez de utilităţi.

Capitalizarea de piaţă a "Suez" şi "Engie" se ridică la aproximativ opt miliarde de euro, respectiv 30 de miliarde de euro.

"Engie" a anunţat recent un vast plan de transformare, care prevede că, până în 2018, grupul va vinde active în valoare de 15 miliarde de euro, va face investiţii în valoare de 22 miliarde de euro, în ideea ca activităţile reglementate să fie responsabile pentru 85% din profitul operaţional în 2018 faţă de 50% în 2015.

În cadrul strategiei de restructurare a activelor, "Engie" a anunţat vânzarea unor capacităţi de producţie de electricitate de 13 gigawaţi, dintre care 10 gigawaţi în SUA şi două centrale pe cărbune din India şi Indonezia, adăugând că, în urma acestor operaţiuni, datoria netă a grupului se va reduce cu 5,5 miliarde de euro.

Kocher a declarat că, în urma vânzării subsidiarei "Engie Energia Polska" către compania poloneză de stat "Enea", pentru o valoare de antrepriză de aproximativ 250 de milioane de euro, "Engie" a realizat aproximativ jumătate din vânzările planificate de active.

"Engie" nu se grăbeşte să vândă restul activelor şi va aştepta oferte bune, a precizat şeful grupului francez de utilităţi, adăugând: "Vom realiza planul nostru de vânzare a activelor până în 2018".

Pe piaţa din România, "Engie" este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb