VICEPREMIERUL RUS, REACŢIE LA ADRESA ŢĂRII NOASTRE: "Aşteptaţi-vă la un răspuns, nemernicilor!"

Mina Irina
Internaţional / 29 iulie 2017

Dmitri Rogozin (Sursa foto: Wikipedia)

Dmitri Rogozin (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 14:59 Rogozin cere "contramăsuri usturătoare", după ce autorităţile române nu au permis cursei sale să ajungă la Chişinău

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a cerut, pe Facebook, "contramăsuri usturătoare" din partea Moscovei, după ce autorităţile române şi moldovene nu au permis cursei sale să ajungă la Chişinău, relatează agenţia de presă TASS.

"Tonul dur al declaraţiilor mele reflectă emoţiile mele privind inconvenientele legate de ceea ce s-a întâmplat pasagerilor cursei noastre", a scris Rogozin.

El a adăugat, potrivit News.ro: "Majoritatea se întorceau acasă. Am călătorit întotdeauna în Republica Moldova cu curse regulate ale companiilor ruse. Cascadoria ruşinoasă a românilor şi Guvernului moldovean necesită analiză atentă şi contramăsuri usturătoare, calculate precis".

Oficialul a estimat că ţările occidentale "nu se vor împăca niciodată" cu aspiraţiile Rusiei de a fi o ţară liberă şi puternică. "Au fost destul de mulţumiţi cu Rusia ameţită a anilor '90, dar nu se vor împăca niciodată cu voinţa noastră de a liberi şi puternici", a subliniat el.

"Iar a fi cum vrem să fim, adică liberi şi puternici, ar fi cel mai bun răspuns la toate aceste sancţiuni şi trucuri murdare", consideră vicepremierul. "Şi vom decide cum să distrugem aceste creaturi mârşave", a conchis el.

-----

Actualizare 10:18 MAE: România nu a fost de acord ca avionul în care se afla vicepremierul Rogozin să survoleze spaţiul aerian al ţării

România nu a fost de acord ca avionul în care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin să traverseze spaţiul aerian al ţării, au declarat, ieri, pentru Agerpres reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE), adăugând că motivele deciziei nu pot fi detaliate.

(M.I.)

-------

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a avut o reacţie virulentă, pe Twitter, după ce ţara noastră a interzis aeronavei în care se afla să-i survoleze spaţiul aerian, pentru a ajunge la Chişinău.

Rogozin a scris, pe Twitter, potrivit Antena3: "Autorităţile române au pus în pericol viaţa pasagerilor zborului S7, femei şi copii. Combustibilul a fost suficient doar până la Minsk. Aşteptaţi-vă la un răspuns, nemernicilor!".

România a interzis survolarea spaţiului său aerian pentru avionul în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Aeronava s-a învârtit deasupra Ungariei timp de mai multe minute, anunţa site-ul deschide.md, care citeaza "surse avizate", după care a făcut cale întoarsă, aterizând la Minsk, Republica Belarus.

Site-ul specializat FlightRadar precizează, pe contul sau de Twitter, ca "aeronava S7 cu zborul #S7157 de la Moscova la Chişinău, Moldova este blocată în apropierea graniţei româneşti".

Într-o altă postare, cei de la FlightRadar scriu că nu au o confirmare, însă "probabil s-a interzis intrarea deoarece în avion se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Eu vă propun să nu ne inflamăm și să analizăm situația la rece.

     

    Avem una bucată avion comercial de linie, pe numele lui S7157, un Boeing 737, care pe 28 iulie pleca de la Moscova spre Chișinău. Pentru că ucrainienii au închis spațiul aerian tuturor aeronavelor rusești, acestea ocolesc pe deasupra Belarus, Polonia, Slovacia și Ungaria, urmând să treacă pe deasupra României pentru a intra în Moldova. Este o rută mai scurtă decât prin sud, pe deasupra Mării Negre. 

     

    De obicei, românii permit această rută. De data asta, nu. Și s-au bazat pe decizia Consiliului Uniunii Europene din 17 mar 2014. Să o citim și noi. 

     

    "Article 1 

    1. Member States shall take the necessary measures to prevent the entry into, or transit through, their territories of the natural persons responsible for actions which undermine or threaten the territorial integrity, sovereignty and independence of Ukraine, and of natural persons associated with them, as listed in the Annex." 

     

    Traducere sumară: Statele membre trebuie să ia măsurile necesare pentru a preveni intrarea în, sau tranzitul prin, teritoriile lor (lucru care include și spațiul aerian) a persoanelor din lista din Anexă. Rogozin este în lista persoanelor care au restricții de intrare în spațiul UE. 

     

     

    "2. Paragraph 1 shall not oblige a Member State to refuse its own nationals entry into its territory." 

     

    Traducere: Paragraful 1 NU VA OBLIGA statele membre să refuze propriilor cetățeni intrarea pe teritoriul lor. 

     

     

    Să ne gândim puțin. Această aeronavă de linie cu 165 de pasageri la bord (așa spune compania S7 care opera cursa) a fost trimisă înapoi după ce făcuse 3/4 din cursă, la intrarea în România, pe motiv că Rogozin era la bord. 

     

    Dar ce spune decizia Consiliului Uniunii Europene la paragraful 2? Că nu ești obligat să respingi avionul dacă prin acest lucru refuzi dreptul propriilor cetățeni de a intra în spațiul țării. 

     

    Cine mergea la Chișinău de la Moscova? Să credem că toți cei 165 de pasageri erau ruși? Eventual trupe speciale gata să se ocupe Moldova? Cine mai merge din Rusia în Moldova? Moldoveni, desigur. După cum știm, sunt destui moldoveni care au și cetățenie română. Dată de băsescu, dar acum o au. 

     

    Întrebare pentru presa din România. Poate o preia Bursa și o lansează în spațiul public. Erau cetățeni români la bordul aeronavei S7157? Orice fel de cetățeni, chiar și dintre cei făcuți peste noapte de politica de stat a României. 

     

    Dacă erau și cetățeni români în aeronavă, atunci România a pus viața lor în pericol doar pentru o ambiție personală de a sabota prezența lui Rogozin la Chișinău. Asta deși hotărârea Consiliului Uniunii Europene nu obliga România să își pună viața cetățenilor ei în pericol. 

    Iar dacă erau doar cetățeni moldoveni în aeronavă, ce pot să mai spun decât că România a mai demonstrat încă o dată că este foarte competentă în a demonstra moldovenilor necetățeni români, de ce Bucureștiul nu va fi niciodată un administrator corect al provinciei Moldova ci unul nesimțit și prost de bubuie. 

    1. 1.Ia zi dta de unde stiau romanii ca e rogozin la bord.

      El anuntase o vizita in mold.da de unde stiau exact cursa?

      De pe twotter de la rogozin sau de mai sus ? 

      Din ultima fraza ..se pare ca tu crezi ca ro a interzis aeronava.

      Ce intelegi tu prin comunicare si colab.la nivel nato ca vad ca stii twxte de pe net. 

      Este aceasta colab. operativa si continua.

      Este doar ca nu scrie pe net si pt. D-ta 

      Stiau de la iliescu,caci asta stie tot ce misca la Moscova.Dar eu ma intreb de ce zboara rogozin cu o cursa de linie?Nu mai au rusii un avion pt.0 cursa oficiala?

    Rogozin e de prin esalonul 3 la ei.

    Face gargara. 

    Noi suntem cuminti: platim tribut la vest, la est ( lukoil, alro, omv) la extrem +est ( smithfield, rompetrol). 

    Si alte tarisoare din estul europei fac la fel. 

    Asta cu sanctiunile si conflictwle e de ochii lumii. 

    Bine ca veni cristi c sa ne de-a carnatul legal de care au uitat ai aia de l-au semnat.

    Money rulles. 

    ......Tov Rogozin ,fiind un OM DE STAT ,,inainte de a se imbarca in aeronava trebuia sa fie sigur..... ca are garantata survolarii statelor respective.

    Tov......rusi cred ca daca EI sunt.......au dreptul la orce...Putem considera printre altele ca aceasta survolare peste tara noastra a avut si alt scop ???Ce ma nedumereste pe mine ca este si Polonia in aceasta situatie...de Ungaria nu am ce zice. 

    rogozin a vrut sa fie smecher si a incercat sa se strecoare intre alti pasageri luindu-i pe acestia drept scut personal, o atitudine prosteasca , inconstienta , interzicerea accesului este corecta, ,el de fapt a pus viata altora in pericol si nu cei care aui interzis accesul, acesr caz partcular a fost tratat corect dar relatia noastra cu rusia este tratata la fel de inconstient si prostesc, romania trebuie sa faca in materie de politica externa si interna cam ceea ce face si ungaria

    Oare avem conducatori?Dece nu a fost intors de polonezi sau unguri?

    1. neamhl nostru,de mii de ani,a fost mai iertator.in situatii de dubiu,a inchis ochii.sa treaca de la noi.sau,sa fie si un lup mancat de oaie.

      pentru ca nu erau obligati si nu aveau nici un interes.

    Jirinovski gives you a pregnant atomic with the Treasure !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb