Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin a fost reţinut

Alexandru Costea
Anticorupţie / 12 mai 2015

Actualizare 22:02

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, a fost reţinut, potrivit DNA.

Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Ionesie Ghiorghioni, pentru trafic de influenţă, şi pe cel al nepotului acestuia, Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influenţă.

"În perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, inculpatul Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, a pretins şi primit de la un om de afaceri (martor denunţător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea plăţilor efectuate de instituţia publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru şi a unor contracte subsecvente.

În schimbul sumei menţionate, societatea comercială administrată de omul de afaceri a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a plăţilor de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat - unitate din structura Consiliului Judeţean Caraş Severin şi prin acceptarea şi semnarea devizelor de lucrări de către funcţionarii din cadrul aceleiaşi instituţii.

În perioada 07.01 - 06.04.2015, pentru acelaşi motiv şi în aceeaşi calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar - inculpatul Ghiorghioni Adrian Cosmin, a pretins şi primit, în trei tranşe, de la acelaşi om de afaceri, suma totală de 8.400 euro.

Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, rudă a inculpatului, a primit de la soţia omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înţelegeri infracţionale convenite cu martorul denunţător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate la data de 31 decembrie 2014.

Diferenţa de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", potrivit unui comunicat emis de DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Serviciului Român de Informaţii.

Cei doi urmează să fie prezentaţi, în cursul zilei de mâine, în faţa magistraţilor Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

--------------

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin Ionesie Gheorghioni (PNL) a fost prins în flagrant, azi, de procurorii DNA, în timp ce lua mită 20.000 de lei de la un om de afaceri pentru atribuirea unui contract, potrivit unor surse judiciare.

Un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că Serviciul Teritorial Timişoara efectuează, astăzi, şase percheziţii în municipiul Reşiţa şi în alte localităţi din judeţul Caraş Severin, din care una la sediul unei instituţii publice, iar restul la locuinţele unor persoane.

Cercetările sunt făcute într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada ianuarie 2013 - martie 2015.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate de la Serviciul Român de Informaţii şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara.

Ionesie Gheorghioni a fost deputat PDL de Caraş-Severin în perioada 2004-2008, iar de şase ani este vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb