Victor Ponta a devenit avocatul "transparenţei"

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 24 aprilie 2013

Victor Ponta a devenit avocatul "transparenţei"

Guvernul stă foarte bine la nivelul comunicării. Chiar dacă distanţa de la vorbe la fapte este uneori destul de mare în politica autohtonă, până la proba contrarie "gestul" contează. Conform ultimelor declaraţii, premierul Victor Ponta s-a transformat într-un adevărat avocat al transparenţei totale.

Şeful Guvernului le-a solicitat miniştrilor să actualizeze cu atenţie declaraţiile de avere şi interese şi să trateze foarte serios prevederile legale, pentru a nu mai exista probleme ca în trecut, cauzate de necunoaşterea legislaţiei în domeniu sau neclaritatea transpunerii acesteia: "Pentru presă va fi foarte interesant. Conform legii, trebuie să vă actualizaţi declaraţiile de avere. O să fie un moment pasionant. Nu aşa pasionant cum a fost în Franţa, când au practicat pentru prima dată acest sistem. La noi sunt lucrurile vechi, dar vă rog pe toţi să trataţi foarte serios toate prevederile legale referitoare la declaraţii de avere, declaraţii de interese, pentru că nu vreau să mai existe problemele din trecut pe care le-am avut, probleme în general generate de necunoaşterea sau neclaritatea modului de transpunere a legislaţiei privind averile şi integritatea. Cred că, de acum încolo, cât mai puţine probleme pe această temă, cu atât mai bine şi vă rog pe toţi să fiţi foarte atenţi". Solicitarea a fost adresată în şedinţa Guvernului de ieri, când jurnaliştii erau de faţă.

De asemenea premierul le-a cerut miniştrilor să rezolve, până la Paşte, problema accesului public la informaţii privind veniturile angajaţilor din administraţia publică, arătând că, deocamdată, doar patru ministere au îndeplinit în totalitate aceste cerinţe de transparenţă. El a spus miniştrilor, în şedinţa de guvern, că ţine foarte mult ca banii din bugetul de stat, "mulţi, puţini", să fie folosiţi mai eficient "decât era tradiţia lor de utilizare": "Deocamdată, sunt doar patru ministere care au îndeplinit în totalitate cerinţele mele de transparenţă. Până la Paşte, toate ministerele vor accelera acest proces şi vreau, sigur, în primul rând presa, dar şi orice alt cetăţean interesat, organizaţii neguvernamentale, să aibă acces în absolut orice moment la modul în care se cheltuie fiecare leu în ministere şi autorităţi centrale". Victor Ponta este convins că doar aşa se poate preîntâmpina apariţia unor disfuncţionalităţi. Important este ca toate aceste solicitări să fie puse în practică, altfel "transparenţa" va fi doar un alt cuvânt "tocit" de clasa politică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb