VICTOR PONTA: "Guvernul, proiect de OUG privind Loteria Bonurilor Fiscale"

Valentin Busuioc
Macroeconomie / 22 ianuarie 2015

Ponta: "Prima extragere ocazională va fi pe 13 aprilie"

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, pe Facebook, că Guvernul a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă (OUG) privind instituirea Loteriei Bonurilor Fiscale (LBF), iniţiativă gândită să contribuie la combaterea evaziunii fiscale, şeful Executivului precizând că prima extragere ocazională va fi organizată pe 13 aprilie, cu un fond de premiere de 1 milion de lei.

"Loteria Bonurilor Fiscale - o iniţiativă extrem de binevenită, care, la fel ca în alte state în care s-a aplicat, va ajuta la combaterea evaziunii fiscale. Vom începe Loteria Bonurilor Fiscale pe 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşti), când se va programa prima extragere ocazională, având un fond de premiere de un milion de lei", a scris prim-ministrul pe pagina de Facebook.

Victor Ponta precizează că proiectul de Ordonanţă este postat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Astfel, potrivit proiectului, "organizarea Loteriei bonurilor fiscale" este o "măsură pentru combaterea evaziunii fiscale şi reducerea economiei subterane".

"Loteria constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, care deţin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României", se mai arată în documentul citat.

La Loterie (care este organizată lunar), pot participa bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii. Totodată, LBF se poate desfăşura şi ocazional. Extragerile sunt organizate de către Compania Naţională "Loteria Română" şi sunt publice.

În plus, iniţiativa de ordonanţă privind LBF stipulează că "revendicarea premiilor se face prin depunerea bonului fiscal câştigător, în original, la orice unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, alături de copia actului de identitate sau a paşaportului titularului bonului şi de o declaraţie al cărei model se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, până la data de 30 aprilie 2015".

Pentru 2015, prima extragere lunară va avea loc în iulie, mai prevede proiectul de ordonanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb