VIDEOCONFERINTA BURSA THE POST PANDEMIC WORLD / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR: "Cred că vor exista discuţii privind ieşirea unor ţări din Uniunea Europeană"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 30 aprilie 2020

DAN PAUL

DAN PAUL

Perioada de criză pe care o traversăm arată o anumită lipsă de încredere faţă de o serie de organisme internaţionale, este de părere Dan Paul, pre­şedintele Asociaţiei Brokerilor, care a adăugat că, în opinia sa, Uniunea Europenă (UE) va avea o problemă în acest sens.

"Cred că se va pune problema lipsei solidarităţii, iar Uniunea Europeană nu a dat dovadă de o mare solidaritate în acest moment.

Consider că vor exis­ta discuţii privind ieşirea unor ţări din UE pentru că rolul ei, foarte politizat în ultima perioadă, nu are un efect pozitiv. Şi cred că şi alte ţări se vor gândi să facă ceea ce a făcut Anglia", a spus Dan Paul.

În ceea ce priveşte ţara noastră, domnia sa a amintit că, perioada de criză prin care trecem ridică problema ca Guvernul să apeleze rapid la împrumuturi.

"Nu cred că este momentul să ne grăbim şi personal nu sunt de acord cu aceste împrumuturi. Cred că România nu este în aceeaşi situaţie ca cea din 2007-2008, când s-a împrumutat", a spus Dan Paul, care a adăugat: "Referitor la turism, trebuie spus că are cel mult pondere de 3% în PIB-ul Româ­niei, astfel încât faptul că turismul va suferi în acest an nu înseamnă atât de mult pentru Produsul Intern Brut, dar bineînţeles că în lanţul economic sunt multe afaceri, cum sunt cafenelele, restaurantele, care suferă în acest moment".

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor a subliniat că, în opinia sa, criza pe care o traversăm acum nu este mai gravă decât cea din 2008.

"Consider că este un lucru de moment, iar economia îşi va reveni în ultima parte a anului, dar diverse modele de putere, economice, vor fi regândite", a conchis Dan Paul.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Asta a luat in calcul doar turismu halal profesionist,da cu industria petroliera ce facem ? Daca cineva crede ca dupa 15 mai scapam de numaru ala de someri se inseala amarnic ba mai mult numarul va creste pentru ca multi vor lichida firmele acum sunt masurile luate de guvern dar nici asta nu mai suporta, starea de urgenta garantat nu va mai fi prelungita doar preschimbata ca sa scape si statu de plata somajului

    1. Prorocul asta de cartier pozeaza in profesionist. Dar ar visa sa il si asculte cineva cum debiteaza fraze expirate preluate de la alti nebuni. Si-a gasit platforma in ziarul asta ratacit si crede ca e tare....cata idiotenie incape sub parul ala...!

    In final in Uniunea Europeana vor fi doar cateva state captive: Romania, Bugaria, Slovacia, cateva ce nu au alta solutie, Estonia, Letonia, Lituania, poate cateva abandonate de rusi dintre fostele Iugoslave, mai cateva pitice si bineinteles natiile imperiului, apropiate, Germania, Austria, Ungaria, Croatia, Cehia. Dar poate ca pana atunci se vor mai apropia de est. Moldova si Ucraina pot fi si ele.

    Si atunci trai neneaca pe noi la sparanghel.

    Traiasca imperiul. 

    Romania va trebui, in cele din urma, sa se imprumute la FMI iar aceste imprumuturi vin cu conditionalitati greu de acceptat pentru tarile care apeleaza la aceasta forma de camatarie globala.

    Experimentul de infometare a populatiei din epoca Basescu inca este viu in memoria colectiva romaneasca.  

    UE s-a mai destramat de vreo doua ori dar a ramas la fel, autorul preia sofisme vanturate de 12 ani...UE nu se rupe pt ca nu vor lanturile economice create in zona! Vorbim de bani multi aici - PIB UE este 15.3 mii de miliarde EUR , local 2 mondial. Cum apare un politruc mai insistent pe tema asta (vezi Le Pen), cum dispare in ceata...cu Orban Viktor nici nu-si pun mintea.

    1. august 2021 - martie 2022 crapa URSS-ul european

    barba, fugi la nebuni cu prietenii tai, inclusiv asta din poza. cand nu ai simtul masurii, asa cum barba ii dadea lectii papei, asa si coate-goale asta profeseaza daca sa ia romania imprumut sau nu. bai, napoleon, cine naiba se mai uita in gura ta inafara de gazeta asta a nebunilor si idiotilor utili?!

    1. probabil il suna pe asta premierii din italia, spania si cine mai stie sa ii spuna ca nu se mai poate asa, vor sa faca si ei exit din ue

      Daca te referi la Make, e supărat pentru că în Evul Mediu catolicii îi puneau pe coetnicii lui să poarte stea galbenă în piept ca să-i știe lumea și să se fereasca de ei. Deh, pe vremea aia papii nu se pupau în bot cu B'nai B'rith.

      Ce-ati facut aici? Adunarea antisemitilor care citesc ziarul Bursa?

      :))

      Ce idioti! Make, te rog sa nu-i stergi, lasa-i cum mai faci tu cu prostii din cand in cand. Astia sunt de pomina!

      Barbă, vezi că un prost de-al tau a rupt gardul! Ii place rahatul așa că te rog lasa-l sa fie muscă.

      Ce gandire rasucita si penibila !

    Din contra aceasta criza a relevat cat de importanta este apartenenta la U.E. Fara efortul comun al tarilor comunitare multe economii nationale ar intra in colaps .O Europa divizata n-are nici-o sansa in fata marilor puteri globale.Nu intimplator Rusia China, chiar si SUA. investesc masiv in propaganda pt. divizarea Europei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb