VIDEOCONFERINTA BURSA THE POST PANDEMIC WORLD / OVIDIU DEMETRESCU, PARTENER, LONDON BROKERS ŞI OCD CAPITAL & RESOURCE: "Cred că am primit un semnal de la planetă să ne trezim la realitate"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 30 aprilie 2020

OVIDIU DEMETRESCU

OVIDIU DEMETRESCU

Ca să putem ieşi din criza prin care trecem trebuie să trăim într-o armonie economică şi într-o armonie cu mediul, este de părere Ovidiu Demetrescu, Partener, London Brokers şi OCD Capital & Resource, opinând: "Cred că am primit un semnal de la planetă să ne trezim la realitate".

Cu cât stăm mai mult în izolare, cu atât "damage"-ul economic se va adânci, mai susţine domnia sa, apreciind că, dacă situaţia va continua fără ca activitatea economică să fie reluată, atunci evoluţia economiei nu va fi nici în W, nici in U, ci căderea va fi foarte adâncă, "va fi ca o copaie" şi nu ne vom ridica la fel de repede cum am căzut.

În opinia lui Ovidiu Demetrescu, există o presiune pe segmentul clădirilor de birouri, ca urmare a reducerii ratelor, dar este clar că lumea nu va renunţa brusc la obiceiurile de interacţiune şi la cele de a face business.

O parte din sectorul energetic este în suferinţă acum, ca urmare a unei crize de supraproducţie de petrol şi a lipsei capacităţilor de stocaj, a subliniat domnul Demetrescu, adăugând că domeniul energiei electrice este într-o reaşezare temporară şi nu trebuie stingherit de intervenţii de amânare la plată a facturilor la utilităţi, fără rost. Dacă se iau măsuri guvernamentale, atunci Guvernul trebuie să ofere un ajutor acestor persoane, nu să pună cheltuielile în cârca companiilor, consideră consultantul.

"Guvernul ar trebui să acţioneze ca un fond de private equity. Să se uite la afaceri, la productivitate, să scaneze, să ia tot ce este bun de acolo şi ce nu este eficient să restructureze", este de părere specialistul, care vede în energie o zonă unde recuperarea va fi rapidă. "Nu putem fără sectorul energetic, pentru că acest sector stă la baza activităţii noastre umane. Rolul nostru este să punem nişte proiecte viabile pe masă şi să aducem bani", a completat domnia sa.

Un alt sector câştigător este agribusiness-ul, adică tot ceea ce este legat de hrană, a mai adugat Ovidiu Demetrescu, explicând: "Guvernele vor emite noi instrumente de îndatorare, iar afacerile financiare sănătoase vor prospera, iar celelalte vor fi obligate să închidă, urmând să conteze cei care pot aduce valoare adăugată. (...) Cred că vom asista la o tendinţă de relocalizare a business-ului pe sectoare cheie. Uniunea Europeană nu a mai fost Uniune Europeană, ci fiecare a fost pentru el. Cred că acesta a fost un duş rece pentru ţările europene. Ca să ieşim din această criză, avem nevoie de solidaritate şi cooperare între ţări.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Guvernele trebuie sa relaxeze mult rstrictiile, sa renunte la frica si sa transmita mesaje pozitive catre populatie. Resul il va face mediul de afaceri singur.

    Crezi, dar nu cercetezi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb