VIDEOCONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI ŞI TEHNOLOGIA 5G" / ANDREI BACIU, SECRETAR DE STAT, MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: "Implementăm din mers soluţiile de digitalizare, care presupun transformarea sistemului sanitar"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 1 iulie 2020

Andrei Baciu

Andrei Baciu

Pandemia de coronavirus şi nevoia de distanţare venită odată cu aceasta au dus la necesitatea de accelerare a sistemului de sănătate din ţara noastră, a declarat Andrei Baciu, Secretar De Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Domnia sa a mărturisit: "Ultimele luni în care am trecut prin acest prim val de coronavirus ne-a arătat limitele sistemelor de sănătate, atât a celui românesc, cât şi a celui global, fragilitatea lor şi importanţa anumitor soluţii tehnice. Date fiind particularităţile acestei boli contagioase pentru prevenirea căreia una dintre măsuri este cea a distanţării fizice, a fost nevoie de o înlocuire a interacţiunii şi comunicării clasice atât între profesioniştii din domeniul sănătăţii, cât şi, cel mai important, între medic şi pacient. Astfel, au fost adoptate procese virtuale care să faciliteze o comunicare esenţială funcţionării sistemului de sănătate din România. Am avut ocazia cu toţii să vedem necesitatea digitalizării sistemului de sănătate din ţara noastră, lucru care se întâmpla oricum la nivel mondial. Poate că noi nu eram printre campionii acestui proces de transformare, dar acum nu mai aveam de ales, trebuie să ne adaptăm din mers şi să implementăm cât mai repede soluţiile de digitalizare, de fapt transformarea sistemului de sănătate".

Andrei Baciu a precizat că digitalizarea reprezintă o modernizare şi o eficientizare a modului în care asistenţa medicală este acordată pacienţilor.

"În domeniul sanitar există mai multe sectoare extrem de importante asupra cărora digitalizarea, inovaţia poate face diferenţa. Un astfel de sector este şi cel care a fost cel mai vizibil în această perioadă - telemedicina. Tehnologia pentru consultaţiile la distanţă în diverse arii medicale, inclusiv chirugicale, exista de ceva vreme, însă, în momentul de faţă, am văzut cu toţii necesitatea interacţiunii cu ajutorul tehnologiei pentru a evita un contact nenecesar, atunci când se poate, care să ducă la ruperea lanţului de retransmitere a bolii şi să elimine un risc suplimentar de contaminare", a subliniat reprezentantul ministerului.

Oficialul a mai spus că pornind de la telemedicină, lucrurile pot fi extinse în sistemul de sănătate din România în foarte multe sectoare, ca de exemplu partea de management sanitar şi tot ceea ce înseamnă partea de administraţie centrală, locală.

"Astfel de soluţii sunt necesare şi trebuie să găsim cea maia bună variantă pentru implementarea lor. Tocmai pentru că produc eficienţă, transparenţă, generează progres şi o mult mai bună gestiune a sistemului cu resursele pe care le deţine fiecare sistem în parte", a mai spus Andrei Baciu.

Secretarul de stat a punctat faptul că medicina care funcţionează în momentul de faţă este cea bazată pe dovezi. Domnia sa a explicat: "Acest lucru înseamnă că orice fel de tratament, de abordare, fie că vorbim de tratament medicamentos sau chirurgical, se fac pe baza unor recomandări ştiinţifice, ceea ce presupune defapt că se cercetează din punct de vedere digital o abordare terapeutică versus o alta, iar în funcţie de rezultatele pe pacienţi sunt recomandate la nivel de protocole".

În plus, domnia a a mai afirmat că, pe lângă chestiuni care ţin de organizarea sistemului, asistenţe medicale, lucruri care ţin de eficientizare şi monitorizare, este nevoie de registre de pacienţi interconectate şi posibilitatea de a face acest lucru atât la nivelul sistemului de sănătate din ţara noastră, cât şi la cele europene pentru că aceasta va fi abordarea în viitorul apropiat.

Tot ceea ce înseamnă digitalizare reprezintă un avantaj real şi decisiv în practica şi cercetarea medicală, a conchis Andrei Baciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb