În ţara noastră se vorbeşte foarte mult de digitalizare, dar de fapt se ignoră digitalizarea şi se îndepărtează business-urile care o promovează, a spus George Rotariu, CEO şi Co-fondator Bitcoin România, punctând că, încă din anul 2018 este aproape imposibil pentru orice firmă locală care lucrează cu criptomenede să îşi deschidă conturi la o bancă din România.
Directorul Bitcoin România a precizat: "Suntem o societate 100% românească, cu 40 de angajaţi din România, care a plătit sume semnificative la bugetul de stat. Iar băncile din România decid să ne închidă conturile, fără niciun motiv real. Singurul lucru care ne este explicat este faptul că există un risc de spălare a banilor (...). Avem peste 100.000 de clienţi din România, dar din păcate nu mai reuşim să deschidem conturi bancare şi să ne servim clienţii în monedă locală."
În aceste condiţii, Bitcoin România este nevoită să lucreze cu bănci din Marea Britanie sau Cehia şi să plătească taxe suplimentare altor instituţii finaniciare din ţări europene, a adăugat George Rotariu.
"Nu înţeleg de ce domeniul cripto are cumva o imagine negativă în România şi pare a fi ceva foarte gri. Nu este deloc aşa. Noi la Bitcoin România facem aceste tranzacţii cu criptomonede într-un mod legal, toţi clienţii nostri sunt înregistraţi, avem departament de compliance, la fel ca o bancă", a spus directorul Bitcoin România.
George Rotariu a amintit că, încă din 2014 a afirmat că este nevoie de un cadru legislativ pentru acest tip de business, parte dintr-un domeniu revoluţionar - bazat pe tehnologia blockchain, dar apariţia unor astfel de reglemetări întârzie în ţara noastră.
"Bitcoin este primul blockchain şi cel mai mare existent, iar tehnologia blockchain reprezintă, din punctul meu de vedere, viitorul financiar şi nu numai. Este considerată cea mai importantă tehnologie apărută de la Internat încoace şi nu înţeleg de ce exsită această opoziţie a sistemelor financiare actuale în ceea ce priveşte business-urile din domeniul cripto. Vorbim foarte mult de digitalizare dar ignorăm practic digitalizarea şi îndepărtăm business-urile care o promovează. Am văzut în această pandemie cât este de important ca oamenii să poată lucra de la distanţă, să poată comunica prin intermediul tehnologiei şi chiar să facă plăţi prin intermediul tehnologiei", a punctat George Rotariu.
De asmenea, CEO-ul Bitcoin România a amintit de existenţa unei Ordonanţe de Urgenţă care transpune Directiva Europeană împotriva spălării banilor în legislaţia din ţara noastră, ce reglementează şi domeniul cripto, dar care însă întârzie să apară.
"Cred că termenul limită pentru transpunerea acestei directive europene în legislaţia din România era undeva în decembrie 2019, însă suntem în iunie 2020 şi încă nu s-a întâmplat acest lucru", a punctat George Rotariu.
1. Bitcoin va avea viata scurta
(mesaj trimis de Cristian în data de 24.06.2020, 10:28)
Cand guvernul mondial va prelua conducerea, cel mai probabil va desfiinta toate monedele virtuale, intrucat va impune cu forta propria moneda virtuala, scotandu-le pe celelalte in afara legii.
Dictatura bancara e vizibila deja cu ochiul liber. Nu cred ca va exista o democratie a monezilor virtuale intr-o dictatura planetara. Nu are cum.
2. DL. GEORGE ROTARIU ???
(mesaj trimis de anonim în data de 24.06.2020, 15:07)
Pune degetul pe ranăăă.....!!!!