VIG ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2016: Prime în creştere cu 3,2% excluzând poliţele cu plata la scadenţă

Mina Irina
Companii / 24 mai 2016

Performanţa Vienna Insurance Group (VIG) în ceea ce priveşte vânzările în primul trimestru din 2016 a fost în linie cu aşteptările. Volumul primelor s-a situat la 2,7 miliarde euro, înregistrând o creştere satisfăcătoare de 3,2% dacă se exclud poliţele cu plata la scadenţă. Per total, nivelul primelor a scăzut uşor, cu 1,8%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul continuării vânzării selective a poliţelor cu plata la scadenţă, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Rata netă combinată a grupului după reasigurare (fără a include venitul din investiţii) s-a menţinut semnificativ sub pragul de 100%, la 97,8%, în primul trimestru din 2016.

Profitul (înainte de impozitare) s-a situat în primul trimestru la 101,5 milioane euro (-22,5%). Grupul a înregistrat în primul trimestru un rezultat financiar de 236,0 milioane euro, în scădere cu 13,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal pe fondul veniturilor mai scăzute din vânzarea investiţiilor în obligaţiuni, a creditelor şi a deţinerilor în fonduri de investiţii.

"Conform aşteptărilor, contextul caracterizat de dobânzi scăzute a condus la o reducere a rezultatului nostru financiar. Anticipăm că acest efect negativ se va menţine pe parcursul întregului an financiar. Cu toate acestea, profitul (înainte de impozitare) din primul trimestru arată că suntem în grafic să ne atingem obiectivul de a înregistra în 2016 un profit (înainte de impozitare) dublu faţă de anul precedent, de până la 400 milioane euro", a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Investiţiile grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, au crescut cu 2,6%, la un nivel de 32,7 miliarde euro la 31 martie 2016.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele pieţe unde îşi desfăşoară activitatea. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb