VIITORUL COMISAR EUROPEAN PENTRU SERVICII FINANCIARE: Criptomonedele trebuie reglementate de UE

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 octombrie 2019

Criptomonedele trebuie reglementate de UE

Criptomonedele ar putea avea un efect sistemic asupra stabilităţii financiare şi ar trebui reglementate de Uniunea Europeană, a declarat ieri viitorul comisar european pentru servicii financiare, Valdis Dombrovskis, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Cu prilejul audierii sale de către Parlamentul European, Valdis Dombrovskis a spus că ar trebui examinat impactul criptomonedelor asupra unor domenii precum stabilitatea financiară, stabilitatea monetară, protecţia datelor şi combaterea spălării banilor.

"Europa are nevoie de o abordare comună cu privire la criptomonedele precum Libra. Intenţionez să propun o nouă legislaţie în acest domeniu. Trebuie să reglementăm Libra, să o supervizăm în UE atât din punct de vedere al stabilităţii financiare cât şi al protecţiei investitorilor", le-a spus Dombrovskis europarlamentarilor.

În luna iunie a acestui an, reţeaua socială Facebook a anunţat că intenţionează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăţilor digitale. Facebook arată că Libra va fi susţinută de active reale, cum sunt depozitele bancare şi obligaţiunile guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin.

Potrivit lui Dombrovskis, proiectul Libra, chiar dacă nu este încă operaţional, ar putea reprezenta un risc la adresa stabilităţii financiare având în vedere amploarea sa, în condiţiile în care milioanele de utilizatori Facebook din Europa ar putea utiliza noua monedă digitală. Dombrovskis a adăugat că noile reglementări ar trebui să se concentreze pe apărarea stabilităţii financiare, protejarea consumatorilor şi abordarea riscurilor spălării banilor prin intermediul criptomonedelor.

În prezent, în Uniunea Europeană nu există reglementări specifice cu privire la monedele digitale, deoarece acestea au fost considerate prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar. Însă planurile celor de la Facebook au tras un semnal de alarmă, astfel că în prezent blocul comunitar vrea să determine G20 să adopte măsuri globale cu privire la criptomonede.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb