Viorica Dăncilă - întrevedere cu preşedintele American Jewish Committee

M.I.
Politică / 24 septembrie 2019

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu David Harris, preşedintele American Jewish Committee, în contextul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, prilej cu care a reafirmat angajamentul ţării noastre pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul convorbirilor care au avut loc luni, premierul a evidenţiat importanţa pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru ţara noastră, precum şi ataşamentul ţării noastre pentru parteneriatul cu Statul Israel, informează Agerpres.

Totodată, Dăncilă a subliniat susţinerea fermă de către România a unei relaţii transatlantice robuste, ca premisă esenţială pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii comune.

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror alte forme de manifestare a intoleranţei, acestea constituind priorităţi ale mandatului preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, precizează Guvernul.

În context, şefa Executivului a evocat evenimentele subsumate acestei tematici, organizate la Bruxelles şi la Bucureşti, pe durata mandatului României la CUE.

De asemenea, Viorica Dăncilă a prezentat acţiunile Guvernului României care vizează păstrarea memoriei Holocaustului şi combaterea negaţionismului, menţionând, între acestea, deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului la Bucureşti, dar şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului.

Reprezentanţii conducerii American Jewish Committee (AJC) au apreciat faptul că primul eveniment organizat de PRES RO 2019, la Bruxelles, a fost dedicat luptei de combatere a antisemitismului.

Aceştia au apreciat măsurile Guvernului de la Bucureşti cu privire la deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului şi importanţa pe care o acordă ţara noastră promovării educaţiei privind Holocaustul la nivelul întregii societăţi româneşti, arată sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Veoriko... degeaba te-ai dus, nu mai platesc astia Cambridge Analytica (CA) sa va ajute pe tine si pe puscarias, ca in noi. 2016... Gata cu CA, evreii recunosc martoagele mult inainte de cursa...

    In ce limba a-ti vorbit

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb