Vivre Deco anunţă iniţierea procedurilor de concordat preventiv pentru transformarea sustenabilă a business-ului

S.B.
Piaţa de Capital #Construcţii / 7 septembrie 2022

Vivre Deco anunţă iniţierea procedurilor de concordat preventiv pentru transformarea sustenabilă a business-ului

Vivre Deco anunţă iniţierea procedurilor de concordat preventiv ca măsură pentru protejarea şi redresarea business-ului, în condiţiile în care post-pandemie piaţa de home&deco a înregistrat o scădere medie de peste 20%.

În 2020 Vivre Deco înregistra o creştere conjuncturală record de 52% a cifrei de afaceri, care a stat la baza unor planuri pentru expansiunea business-ului, însă în 2021, odată cu ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, de 18% în 2021 şi de 45% în primul semestru din 2022.

Vivre va beneficia de serviciile PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, divizia de restructurare a PwC România, specializată în oferirea de servicii de transformare sustenabilă şi restructurare a business-urilor, care va asista compania pe parcursul procedurii de concordat preventiv.

Pentru a putea asigura transformarea modelului de business pe baze sustenabile şi pentru a-şi onora în continuare obligaţiile faţă de clienţi şi parteneri, Vivre Deco S.A. a demarat formalităţile procedurii de concordat preventiv. Această iniţiativă permite continuarea măsurilor de restructurare a business-ului în vederea redresării.

În a doua jumătate a anului trecut noua echipă de conducere a luat o serie de măsuri care au ca scop crearea unui teren solid care să permită companiei depăşirea acestei perioade. Printre aceste măsuri se numără:

Ajustarea dimensiunii echipei Vivre Deco în raport cu noile condiţii de piaţă şi de business, cu un impact direct în cheltuielile salariale de minus 29% în prima jumătate a anului 2022;

Eficientizarea cheltuielilor de marketing şi promovare în contextul contractării pieţei de home&deco. Astfel, costul cu activitatea de marketing şi promovare a înregistrat o scădere de 35% în primul semestru al anului 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior;

Reducerea costurilor logistice cu depozitarea cu până la 40%, pe fondul redimensionării business-ului în noul context de piaţă.

Vivre Deco este deţinută în proporţie de 51,81% de Neogen SA, alături de Advisory Delta SRL (43,37%) şi Nagy Vajda Andras Peter (4,82%). Acţionarul majoritar, Neogen SA, a contribuit cu peste 2.5 milioane euro în 2022 pentru susţinerea business-ului şi va continua să contribuie cu încă 1 milion de euro pe parcursul acestei proceduri.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ce sa mai transforme in afara de capitalul creditorilor? buna asta cu cei doi creditori care au fost cu initiativa,adica 2 societati ale lui Fusu

    concordat preventiv ca la blueair,tot cu rezultatele alea 

    sa ne zica Tradevile daca la data emisiunii anul trecut au stiut situatia reala a companiei care scria de zeci de milioane EBITDA si de fapt erau 100 cu minus in fata 

    urmeaza si altele indatorate puternic,inclusiv cu obligatiuni,in special pe AERO 

    toate au umflat afacerile cu marje mici si capital investit foarte mult,luat de la actionari ca e'gratis' 

    o sa le sara pe nas actionarilor apetitul pentru companii'de crestere' 

    s-au umflat cu pompa si acum sunt intepate peste tot 

    o sa vedeti propuneri'tentante' de obligatiuni cu 12-15% dobanda si poate si discount la principal,totul din disperare 

    ASC a facut cu 10% si discount 5% si au dat buluc,de la 1 cat vizau au luat 4 milioane ca nu erau fraieri 

    erau insa mincinosi ca le-au servit buget cu 20 M venituri si 8 profit,dupa ce la semestru au facut o zecime venituri si pierdere au zis la 5 zile dupa incheierrea emisiunii ca mare parte din buget nu se mai face=Teapa! 

    CLAIM,CAB,MAM style ia bugetul neamule 

    ochii cat cepele pe datoriile firmelor ca o sa le puna la pamant 

    marje mici,costuri necontrolate 'ca sa crestem',in loc de crestere vine scadere,costul capitalului explodeaza,lichiditate jalnica,indatorare mare=combinatia exploziva 

    actionarul nostru,fraierul nostru a disparut,nici de la el nu mai avem ce stoarce ca e cocosat de pierderi 

    asta se intampla cu firme mici cu mentalitate ajisderea care se trezesc ca o sa ajunga campioane in business pe piete mature si tocmai cand e furtuna 

    ei au o coaja de firma si vor sa navige in cele mai involburate ape

    cine nu casca ochii casca punga  

    1. Cand ma gandesc ca prin 2019 BlueAir zicea ca se listeaza la Londra. O sa listeze doar un concordat preventiv acum, sau o insolventa.

      Adevarul e.. ca au fost cateva tepe pe AERO. Vom vedea peste cativa ani daca au fost doar cateva sau or fi mai multe. Sa nu avem surprize si la cele considerate bune de pe AERO.

      Perfecta dreptate, dar ce nu suport este faptul ca toata lumea huiduieste Tradeville, intr-adevar, au ramas doar Siminel si angajati care au vazut OUG114 doar la TV nu si in piata.

      Dar oameni buni, nu uitati ca debutul obligatiunilor Vivre a fost facut de nimeni altii decat somitatile luminate de la BT. Pe ei nu ii injura nimeni si vezi doamne sunt cenusarele pietei  

      Vin vremuri foarte grele pentru majoritatea noilor listate.Investitorii par sa pluteasca,nici macar nu se uita la senzitivitatea la cresterea cu 1 PPS a ratei de dobanda pentru imprumuturi.Au ramas in paradigma ca ele anunta,zic ca fac,ca dreg,ca fac majorare cu gratuite,ca ploua cu bani pe degeaba.Se mint singuri ca o sa fie bine,ca au incredere,ca le-a zis lor CEO ca e pe val industria.Te uiti la cateva au 150-200 mil.lei capitalizare si daca nu baga pierderi nici profit mai mare de cateva milioane nu o sa faca.Si nu doar anul asta ca povestea de crestere s-a cam epuizat.Au luat-o cu tot felul de pivotari laterale ale afacerii,perdele de fum doar-doar mai prind o gura de aer cu o majorare cu cash.Fereastra de oportunitate s-a inchis,rezista doar alea care se pot tine singure pe picioare financiar,au imprumuturi mici,un profit constant si care ofera ceva decent actionarilor si nu cer ca sa supravietuiasca.Anul trecut mergea cu cerutul pe povesti,gonflau afacerile si mai ridicau bani din piata.Acum gata ca nu se mai baga zeci de mil.in firme care cresc profitul cu 1 milion in cel mai bun caz.

      Astea cu obligatiuni sunt caz special.S-au aruncat toate la sume foarte mari pentru nivelul lor ca ziceau ei ca e dobanda mica si nu o platesc decat pe ea pana la scadenta.Doar ca scadenta se va petrece la toate exact in anii cu dobanzi la cer.Vor sa le rostogoleasca?Sa vedem cine se ofera si la ce cupon de default.Ca ele au acum un istori care nu arata bine,cand le-au lansat practic erau creditate cu multa bunavointa de catre investitori. 

      Nu uita nimeni nici BT,cu atat mai putin contraperformerele BRK si Goldring.Doar ca sunt dovezi clare ca astia conditionau participarea in plasamente de cumpararea de obligatiuni VIV26,tot ei umplusera de bannere si mesaje cu subscrierea la majorarea AG in iarna.Problema cu TD a venit probabil din faptul ca se marketa ca fata mare,cinstita.La SSIF celelalte nici macar ei nu dau doi bani de prestigiu,ce sa mai dea altii.

      parca-i intereseaza pe ei ca si-au prajit clientii ca sa faca profit 12 M anul trecut si 9 acum doi ani de la pierderi an de an

      profitul vine de la Vivre ,plasamente,majorari 

      banii s-au mutat de la clienti via emitentii astia fardati cu tencuiala groasa sa nu se vada pecinginea 

      reputatie?vax Aici sunt banii Dvs. scrie pe bilantul lor

      tunul de pe urma al lui siminica 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb