Vlădescu: Alegerea administratorului "Fondului Proprietatea" presupune şi o doză de subiectivism

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 9 decembrie 2008

Sebastian Vlădescu, preşedintele comisiei de selecţie a administratorului "Fondului Proprietatea" a anunţat, ieri, că anunţul de licitaţie pentru selectarea administratorului va fi publicat pe 11 decembrie, în presa internaţională, cât şi în cea naţională.

Domnul Vlădescu a mai explicat că procesul de alegere a unui administrator pentru "Fondul Proprietatea" presupune şi o doză de subiectivism din partea comisiei de selecţie.

"Nu putem avea doar un sistem numeric în selectarea unui adminis­trator al Fondului Proprietatea, trebuie să ţinem cont şi de calitatea potenţialului administrator, iar asta presupune şi o doză de subiectivism din partea comisiei de selecţie", a argumentat domnia sa.

Potrivit fostului ministru de finanţe, "dacă ne uităm la ce s-a întâmplat anul acesta, există companii care în trei zile au dispărut de pe piaţă, însă ele se calificau excelent în cursa pentru selectarea administratorului fondului", totuşi soliditatea unor potenţiali administratori ar putea creşte dacă anumite programe guvernamentale vor acţiona în favoarea lor. "În ultima fază a procesului de selecţie, decizia va fi una strict obiectivă, însă orice element care contează pe pieţe va conta şi pentru comisie", a adăugat domnul Vlădescu.

Nu în ultimul rând, preşedintele comisiei de selecţie a subliniat că se va face o promovare cât mai bună a licitaţiei, "mai ales la Londra, care este o piaţă foarte importantă".

Până la 1 august 2008, 28 de companii şi-au manifestat interesul să administreze activele Fondului Proprietatea, pe listă figurând şi HSBC Bank. Dintre cele 28 de scrisori de intenţie, una singură provine de la o societate din ţara noastră, mai exact cea a "BCR Asset Management".

Pentru a putea administra activele Fondului Proprietatea, companiile interesate trebuie să fi administrat atât în 2006, cât şi în 2007 active cu o valoare totală de peste 30 de miliarde de euro, precum şi să aibă asigurare de răspundere profesională în valoare de cel puţin 50 de milioane de euro.

În prezent, "Fondul Proprietatea" se află în etapa de selecţie a adminis­tratorului de fond, în vederea listării la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi la o bursă internaţională, din Londra sau New York.

Caietul de sarcini pentru desemnarea administratorului Fondului Proprietatea a fost publicat pe 3 decembrie în Monitorul Oficial, iar fondul urmează să aibă un adminis­trator până la sfârşitul lunii martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb