Vodafone colaborează cu Ericsson pentru a implementa cea mai mare reţea comercială 5G Standalone din Europa

Comunicate de presă / 21 aprilie 2021

Vodafone colaborează cu Ericsson pentru a implementa cea mai mare reţea comercială 5G Standalone din Europa

Ericsson, Vodafone, OPPO şi Qualcomm colaborează cu scopul de a valorifica întregul potenţial al tehnologiei 5G prin implementarea unei reţele 5G Standalone (SA), începând cu marile oraşe din Germania, inclusiv Frankfurt. În afara beneficiilor pe care le va aduce la nivelul diferitelor industrii, precum şi guvernelor şi companiilor care sunt interesate de oportunităţile generate de Industry 4.0, tehnologia 5G va aduce noi experienţe pentru utilizatorii rezidenţiali, precum viteze de transfer de date foarte mari, capacitate crescută şi latenţă scăzută a reţelelor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Funcţionând independent de tehnologia 4G (LTE), reţeaua 5G SA facilitează o latenţă mai mică decât actualele reţele 5G non-standalone şi permite mai multor persoane şi dispozitive conectate să utilizeze simultan date mobile.

Reţeaua Vodafone va facilita segmentarea reţelelor, pentru a obţine o flexibilitate mai mare, având în vedere că diferite părţi ale reţelei şi resursele asociate, pot fi alocate pentru diverse scenarii de utilizare specifice. Pe lângă oportunităţile de inovaţie, prin intermediul reţelei 5G Standalone, consumul de energie al dispozitivelor mobile este redus cu aproape 20%, iar acest lucru se datorează faptului că dispozitivul nu mai trebuie să se conecteze simultan şi la reţeaua 5G şi la cea de tip LTE.

Hanes Ametsreiter, CEO, Vodafone Germania, declară: "Deschidem calea către conectivitatea în timp real. Germania dispune pentru prima dată de o reţea 5G care funcţionează în mod autonom. Suntem primul operator de reţea care a renunţat la sprijinul oferit de reţelele de tip LTE, în ceea ce priveşte 5G - nu pentru teste interne, ci pentru clienţii noştri, cărora le putem facilita acum conexiuni în timp real".

La lansarea din 12 aprilie, tehnicienii au activat tehnologia 5G pe toate staţiile radio mobile funcţionând pe frecvenţa de 3,5GHz, conectându-le totodată la o reţea independentă 5G Core. Ericsson a furnizat produse şi soluţii din portofoliul Ericsson Radio System precum şi din portofoliul Ericsson 5G Cloud Core folosind tehnologia microserviciilor cloud-native pentru a ajuta Vodafone să construiască noua reţea 5G Standalone în Germania.

Având sprijinul Ericsson, Vodafone este primul operator de reţea din Europa care activează 5G Standalone la această scară.

Arun Bansal, preşedinte Ericsson Europa şi America Latină, afirmă: "Reţeaua 5G Standalone aduce avantaje imense atât industriei, cât şi consumatorilor. Timpul de răspuns în reţea este mai scurt, astfel că utilizatorii pot să beneficieze pe deplin de avantajele serviciilor de comunicaţii mobile în timp real".

Arun Bansal adaugă: "După lansarea reţelei 5G în Germania, acesta a fost următorul pas firesc în colaborarea noastră cu Vodafone. Îmbinând leadershipul nostru tehnologic şi capacitatea de inovaţie, punem la dispoziţia clienţilor o reţea 5G reală, astfel încât aceştia să beneficieze de avantajele pe care tehnologia 5G le poate aduce.

De asemenea, Ericsson şi Vodafone au transformat un centru de date din Frankfurt într-o locaţie compatibilă cu 5G, permiţând prelucrarea datelor în cloud şi răspunzând astfel nevoilor tot mai mari de pe acest segment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb