VOLA.RO: Biletele de avion sunt mai ieftine decât anul trecut

A.P.
Comunicate de presă / 26 iunie 2020

Biletele de avion sunt mai ieftine decât anul trecut

De săptămâna aceasta românii pot călători din nou spre ţări precum Italia, Franţa, Germania şi alte state europene unde pandemia nu se mai răspândeşte accelerat. Dorinţa de călătorie a oamenilor s-a văzut imediat. Acest lucru se reflectă şi în rezultatele unei agenţii de turism din România, care înregistrează o revenire graduală a rezervărilor, conform unui comunicat de presă Vola.ro.

Rezultatele analizelor Vola.ro au punctat că săptămâna aceasta s-a înregistrat o creştere cu 100% a rezervărilor de zboruri din şi spre Europa, şi cu 25% mai mult pentru zborurile interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai.

Durata călătoriilor la români tinde să se stabilizeze spre 10 zile. După această perioadă, este foarte posibil ca oamenii să se orienteze spre vacanţe cu o perioadă mai lungă, în detrimentul vacanţelor de tip city-break care erau foarte populare anterior.

Primii români care şi-au rezervat bilete de avion sunt cei care doresc să se întoarcă la locul de muncă din străinătate. Aproximativ 60% dintre rezervările de pe Vola.ro au fost pentru zboruri doar dus, în ultimele săptămâni. Analiza companiei a remarcat o tendinţă de creştere şi pentru zborurile dus-întors, fapt ce confirmă revenirea călătoriilor medicale, de afaceri dar şi a vacanţelor. În lunile Martie, Aprilie şi Mai, rezervările dus s-au apropiat de 100%.

Un alt obicei observat recent este că românii au început să rezerve călătorii dus-întors cu plecare peste 20-30 de zile. În prezent, durata medie a călătoriilor rezervate este cuprinsă între 10 şi 15 zile.

Românii sunt cei mai interesaţi să viziteze Londra deoarece ei şi-au rezervat cele mai multe bilete acolo. Cu toate acestea, Marea Britanie nu şi-a reluat încă zborurile pentru că este foarte afectată de coronavirus, precizează comunicatul.

A doua alegere a românilor este Belgia, mai exact oraşul Bruxelles, însă şi zborurile spre Belgia sunt momentan interzise, cu excepţia celor cargo sau de repatriere.

Destinaţii precum Italia şi Franţa sunt şi ele printre preferinţele românilor.

Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro. a declarat: "Momentan preţurile biletelor de avion sunt pe un trend descrescător, însă acest fapt trebuie privit în contextul cererii foarte scăzute de bilete de avion precum şi al numărului redus de zboruri. Scăderile sunt mici şi conjuncturale, cuprinse intre 5 şi 10% faţă de preţul biletului de avion în anul anterior. Pe măsură ce va creşte numărul de zboruri şi pe măsură ce vom avea liber la călătorii şi spre alte ţări cu interes mare pentru români precum Marea Britanie şi Belgia, vom putea evalua mai bine impactul pandemiei asupra preţurilor biletelor de avion. Întrucât planează nenumărate nelămuriri cu privire la vacanţele din lunile următoare, ne-am propus să publicam tot timpul informaţiile oficiale în legătură cu restricţiile de călătorie existente şi să oferim clienţilor centralizări şi actualizări permanente pentru a îi sprijini în luarea deciziilor de călătorie."

Specialiştii Vola.ro sunt încrezători că majoritatea liniilor aeriene vor prefera să încurajeze turiştii să călătorească din nou prin prisma preţurilor mai mici pentru bilete dus-întors. În acest sens, ne putem aştepta la diverse oferte în lunile ce urmează. Dovadă stau şi cifrele Vola.ro, conform cărora, cel mai ieftin bilet achiziţionat în luna iunie a fost pe ruta Dortmund - Bucureşti, când pasagerul a plătit doar 6 euro pe zbor. În plus, dacă se face o medie a preţurilor pentru top 10 destinaţii pentru care românii au achiziţionat bilete în această perioadă, putem vedea că tariful biletului de avion dus-întors este de

163 euro comparativ cu 181 euro în acelaşi interval de timp în 2019, iar pentru zborurile doar dus trendul este similar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb