Volodimir Zelenski: "Putin nu se va mulţumi cu un conflict îngheţat în Ucraina"

F.D.
Internaţional / 16 ianuarie

Volodimir Zelenski: "Putin nu se va mulţumi cu un conflict îngheţat în Ucraina"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi, la Davos, că liderul rus Vladimir Putin este un "prădător" care nu ar fi mulţumit cu un conflict "îngheţat" în Ucraina, unde linia frontului este în bună măsură blocată de mai multe luni, relatează AFP.

"După 2014, s-au făcut încercări de îngheţare a războiului din Donbas (estul Ucrainei - n.r.). Au existat garanţi extrem de influenţi, cancelarul german (Angela Merkel - n.r.), preşedintele francez (Francois Hollande - n.r.). Dar Putin este un prădător care nu se mulţumeşte cu produse congelate", a spus Zelenski într-un discurs la Forumul Economic Mondial din Elveţia.

El l-a acuzat pe preşedintele rus că "încearcă să normalizeze deportările în masă, distrugerea oraşelor şi a satelor şi sentimentul terifiant că războiul nu se va termina poate niciodată".

"De fapt, Putin întruchipează războiul", a continuat Zelenski, adăugând că liderul rus "nu se va schimba".

Făcând apel din nou la Occident să livreze mai multe arme ţării sale, preşedintele ucrainean a dat asigurări că "direcţiile posibile şi chiar calendarul unei noi agresiuni ruseşti dincolo de Ucraina devin din ce în ce mai evidente".

El le-a cerut aliaţilor occidentali în special să ajute Kievul să obţină "superioritatea aeriană" asupra Rusiei, prin livrarea de avioane de luptă, dând asigurări de asemenea că a recâştigat deja avantajul asupra flotei Moscovei în Marea Neagră.

"Partenerii noştri ne cunosc nevoile", a declarat Zelenski, adăugând că Ucraina a dovedit că "poate lovi avioane militare ruseşti pe care nimeni nu le-a doborât până acum".

Luni, Kievul a revendicat responsabilitatea pentru doborârea a două avioane de comandă ruseşti deasupra Mării Azov, ceea ce ar fi o lovitură majoră pentru Rusia într-o zonă pe care ar trebui să o controleze.

Zelenski a criticat, de asemenea, apelurile din Occident ca războiul să nu escaladeze. "Pentru noi, fiecare 'fără escaladare' sună ca un 'Veţi câştiga' pentru Putin", a spus el.

Preşedintele ucrainean a cerut, totodată, impunerea de sancţiuni asupra industriei nucleare a Rusiei şi transferul către Ucraina a activelor ruseşti îngheţate în Europa.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Trebuie aratat de la bun inceput cum Occidentul nu face altceva decit sa tina in transee Rusia pina ce .„pietrele de moara”se macina intre ele pina la epuizare .SUA si-a facut partea ei de contract .UE preia intreaga raspundere si toata cheltuiala suplimentara spre a ajuta Ucraina sa tina Rusia in transee inca 2 ani .Acum Germania se poate inarma .Aflam cu mare mirare cum o singura Fregata a nemtilor poate identifica simultan 1000 de tinte .Aflam cum Elvetia se implica alaturi de Ucraina in razboi si pace .Stim foarte bine ce reprezinta Elvetia si stim foarte bine forta data de imensele sume de bani aflate acolo .Activele Rusiei trebuiesc confiscate si evident Elvetia gestioneaza sume imense de bani ale oligarhilor din Rusia .Putin a mizat pe un capital situat undeva la 400 de miliarde de euro atunci cind a inceput razboiul .Banii incep sa se termine .PIBul Rusiei nu poate face fata conflictului nici daca este cheltuit in intregime pentru masina de razboi .Putin a mizat totul pe retragerea lui Zelenski si inlocuirea rapida a acestuia la conducerea Ucrainei .Nici dracu nu credea ca micutul „actoras ”se va putea impotrivi lui Putin cum nimeni nu credea ca Europa va renunta la gazele rusilor .Acum suntem in alta paradigma.UE va prelua totul .

    Tii rusii in transee pana crapa putler. ca cineva ii vine de hac iubitorului de razboi.

    In ultimul timp nu mai sunt sigur cine e ala rau, pentru ca m-a ars la buzunar o firma occidentala.

    1. te-ai autopacalit se pare

    Z: "calendarul unei noi agresiuni ruseşti dincolo de Ucraina"....

     

    Dar Z ar trebui sa ia consilieri pe unii dintre postacii de la articolul acesta si acela despre Putin, care cred ca Rusia nu are resurse sa continue si sa domine conflictul cu NATO. 

    Zelensky ne spune clar, si pentru postacii aia sa inteleaga.... Ucraina este cu spatele la zid si cerseste armele pe care NATO nu le mai are. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb