''Războiul este un mare dezastru"

VOLODIMIR ZELENSKI: ''Războiul este un mare dezastru"

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 24 februarie 2022

''Războiul este un mare dezastru"

Ucraina-Al Jazeera-24 februarie 2022: Cu câteva ore înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, Volodimir Zelenski a ţinut un discurs puternic.

Ieri, în timp ce Rusia se pregătea să atace Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj emoţionant naţiunii sale.

''Astăzi am iniţiat o convorbire telefonică cu preşedintele Federaţiei Ruse. Rezultatul a fost tăcerea. Deşi tăcerea ar trebui să fie în Donbas. De aceea vreau să mă adresez astăzi poporului rus. Nu mă adresez în calitate de preşedinte, ci în calitate de cetăţean al Ucrainei.

Peste 2.000 km de frontieră comună ne despart. De-a lungul acestei frontiere sunt staţionate trupele dumneavoastră, aproape 200.000 de soldaţi, mii de vehicule militare. Liderii dumneavoastră le-au aprobat să facă un pas înainte, pe teritoriul altei ţări. Iar acest pas poate fi începutul unui mare război pe continentul european. Noi ştim sigur că nu avem nevoie de război. Nici un război rece, nici un război fierbinte. Nici de unul hibrid. Dar dacă vom fi atacaţi de trupele [inamice], dacă vor încerca să ne ia ţara, libertatea noastră, vieţile noastre, vieţile copiilor noştri, ne vom apăra. Nu vom ataca, ci ne vom apăra. Şi când ne veţi ataca, ne veţi vedea feţele, nu spatele, ci feţele noastre. Războiul este un mare dezastru, iar acest dezastru are un preţ mare. Cu toate înţelesurile acestui cuvânt. Oamenii pierd bani, reputaţie, calitatea vieţii, îşi pierd libertatea. Dar cel mai important lucru este că oamenii îşi pierd pe cei dragi, se pierd pe ei înşişi.

Vi s-a spus că Ucraina reprezintă o ameninţare pentru Rusia. Nu a fost cazul în trecut, nu în prezent, nu va fi în viitor. Voi cereţi garanţii de securitate din partea NATO, dar şi noi cerem garanţii de securitate. Securitate pentru Ucraina din partea dumneavoastră, din partea Rusiei şi alte garanţii ale memorandumului de la Budapesta. Obiectivul nostru principal este pacea în Ucraina şi siguranţa poporului nostru, a ucrainenilor. Pentru aceasta, suntem gata să purtăm discuţii cu oricine, inclusiv cu dumneavoastră, în orice format, pe orice platformă.

Războiul va priva pe toată lumea de garanţii de securitate, nimeni nu va mai avea garanţii de securitate. Cine va avea cel mai mult de suferit din această cauză? Oamenii. Cine nu doreşte cel mai mult acest lucru? Oamenii! Cine îl poate opri? Poporul. Dar există printre voi aceşti oameni? Eu sunt sigur", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb