Vosganian: Nu mai vreau ca guvernatorul BNR să-mi atragă atenţia pe tema cheltuielilor publice

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 27 februarie 2008

Vosganian: Nu mai vreau ca guvernatorul BNR să-mi atragă atenţia pe tema cheltuielilor publice

Banca Centrală trebuie să fie preocupată de propriile politici, nu de cele ale ministerului de Finanţe, e de părere ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, care a declarat că nu mai vrea ca guvernatorul să-i atragă atenţia pe tema cheltuielilor bugetare. "Eu, în locul guvernatorului, m-aş sfii să devin un analist în problemele ministerului de Finanţe, pentru că BNR are de luat propriile reflecţii în legătură cu politica pe care o duce şi eu, în mod public, nu am făcut niciodată referire la adresa politicii BNR", a spus Vosganian, citat de NewsIn.

"Atunci când ministrul Economiei şi Finanţelor, odată ales în funcţie, preia realitatea şi arată naţiunii că trebuie restructurate cheltuielile, că trebuie introduse criterii de eficienţă, nu e firesc ca guvernatorul, în loc să spună , să spună că structura nu este bună. Nu mai vreau ca guvernatorul să-mi atragă atenţia", a precizat şeful MEF.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a criticat, ieri, calitatea politicilor fiscale elaborate de MEF, spunând că una este să cheltui bani de la buget pentru "televizoare şi maşini" şi alta e să cheltui pentru infrastructură. Isărescu a amintit că fondurile trebuie folosite, nu doar alocate, pentru ca la sfârşit de an să nu mai avem situaţii în care bani mulţi sunt folosiţi prost.

"La calitate noi suferim cel mai tare. Economia se sugrumă din lipsă de infrastructură. Ponderea cheltuielilor pentru infrastructură trebuie să fie mai mare, nu cea alocată ci cea efectuată, pentru că observăm că, de câţiva ani buni, se alocă mult, la sfârşit de an se cons­tată că dintr-un motiv sau altul nu s-au cheltuit banii şi spre sfârşitul anului, cu generozitatea specifică Crăciunului, mutăm banii de unde nu s-au cheltuit şi îi ducem unde se cheltuie", a spus Isărescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb