Women in Data Science susţine parteneriatul public-privat, academic şi guvernamental în domeniul ştiinţei datelor

Comunicate de presă / 8 martie 2022

Women in Data Science susţine parteneriatul public-privat, academic şi guvernamental în domeniul ştiinţei datelor

Conferinţa Women in Data Science (WiDS) sub egida Stanford University, aflată la cea de-a doua ediţie în România, a adus în atenţia publică importanţa creării unui parteneriat solid între mediul privat-public-guvernamental şi academic în domeniul ştiinţei datelor, în vederea dezvoltării de soluţii inovatoare şi tehnologii ale viitorului, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Doar astfel, prin conlucrarea tuturor celor implicaţi se pot creiona linii viitoare de acţiune, se pot consolida valori şi se pot implementa cu succes procese de transformare organizaţională şi adaptare la cerinţele noilor tehnologii.

Ligia Deca, consilier prezidential, Departamentul Educaţie şi Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, a declarat: "Domenii precum inteligenţa artificială, robotică, ştiinţa datelor sunt în mare parte conduse de femei care au dovedit implicare şi profesionalism, calităţi incontestabile care trebuiesc încurajate şi susţinute pe viitor. Ne aflăm într-un context special, unde rezilienţa înseamnă capacitatea rapidă de a lua decizii şi de a ne mobiliza corespunzător pentru identificarea de soluţii viabile într-un timp scurt".

La rândul său, Pamela Ward, ministru consilier şi ofiţer comercial superior pentru Europa de Sud-Est în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, susţine implicarea femeilor în domenii care pot contribui la creşterea şi dezvoltarea economică viitoare. "Angajamentul nostru de a promova perspectivele şi succesele femeilor în tehnologie reflectă convingerea noastră că responsabilizarea şi echitatea femeilor sunt esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea economică, democraţia şi securitatea în întreaga lume. Evenimentele WiDS la nivel mondial şi românesc demonstrează cu adevărat capacităţile de conducere şi participare a femeilor în aceste domenii, precum şi schimbarea şi promisiunea viitorului", a concluzionat reprezentantul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Organizată de Think Thank 360, cu susţinerea Ambasadei SUA la Bucureşti, Women in Data Science, este un eveniment unic în ţara noastră, care îşi propune să aducă pe agenda publică importanţa expertizei feminine în domenii cheie de dezvoltare viitoare. În cadrul dezbaterii au fost subliniate noile strategii de acţiune pe termen mediu şi lung, fundamentate cu ajutorul instrumentelor data science specifice în toate domeniile de activitate şi au fost oferite soluţii cât mai inovatoare şi concrete la nevoile şi cerinţele impuse de evoluţiile actuale şi viitoare.

"Acum este un moment foarte bun să construim un ecosistem puternic de data science în România, cu un parteneriat solid public-privat, academic şi guvernamental. Este important să coagulăm o comunitate de specialişti proveniţi de la toţi actorii implicaţi în domeniul ştiinţei datelor. Astfel, vom crea alinierea perfectă cu oportunităţile oferite de crearea cloud-ului guvernamental din PNRR şi potenţialul imens pe care îl va avea data science în analiza datelor colectate în sectorul public", a declarat Alexandra Cernian, lector universtar Universitatea Politehnică Bucureşti, Expert al Comisiei Europene.

Potrivit sursei citate, iniţiativa Women in Data Science (WiDS) îşi propune să inspire şi să educe tinerii din întreaga lume în domeniul ştiinţei datelor, cu accent pe sprijinirea femeilor care doresc să exceleze în acest domeniu.

În acest an, a avut loc şi o premieră la nivel naţional- Concursul Datathon în cadrul căruia echipele româneşti din mediul academic, privat şi guvernamental au concurat, la nivel internaţional, cu echipe de profesionişti cu tradiţie în domeniul data science. Tema de anul acesta a concursului s-a referit la schimbările climatice şi energia verde, iar echipele româneşti s-au clasat în topul clasamentului mondial, în primele 100 de echipe dintr-un total de 829 de echipe din întreaga lume. Echipa Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică- ICI Bucureşti a ocupat un onorat loc 36 , fiind urmată de o echipa AI Cluj, formată din 4 tinere specializate în domeniul ştiinţei datelor şi de echipa ROSPIN (Romanian Space Initiative) compusă din studenţi de la Facultatea de Inginerie Spaţială şi cea de Automatică şi Calculatoare, care a ocupat locul 79 în clasamentul mondial.

Ella Ciupercă, Director ştiinţific Think Thank 360, a declarat:"WiDS Datathon organizat pentru prima dată în acest an a evidenţiat potenţialul enorm pe care îl are ţara noastră într-un domeniu emergent, care estimăm că va avea un impact din ce în ce mai important în viitor. Echipele româneşti s-au antrenat, au studiat şi reuşit să îşi demonstreze valoarea prin identificarea unor soluţii rafinate, prin analiza avansată a datelor în domeniul schimbărilor climatice şi energiei verde. Mesajul acestui eveniment este unul cât se poate de simplu: toate deciziile importante din orice domeniu (guvernamental, afaceri, educaţie, armată, etc) este impetuos să fie adoptate sau optimizate prin utilizarea acestei noi resurse- datele".

Trăim vremuri complicate, unde umanitatea, solidaritatea şi bunătatea sunt esenţiale pentru a privi cu încredere spre viitor. Mobilizarea generală şi ajutorul necondiţionat sunt esenţiale în aceste clipe. Dialogul neîntrerupt, diplomaţia şi de ce nu, noile tehnologii pot ajuta să construim punţi de comunicare între popoare şi să stabilim limite de acţiune primând astfel calea dialogului constructiv şi a soluţiilor de pace care clădesc speranţa, unitatea şi credinţa într-o lume mai bună.

Partenerii strategici ai evenimentului sunt Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi Wolters Kluwer România. Partenerii academici ai evenimentului sunt Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu. Sponsorii principali care fac posibilă organizarea acestei conferinţe, contribuind astfel la diseminarea informaţiilor privind ştiinţa datelor, sunt: OMV Petrom, Banca Comercială Română, Adobe Romania, Thoughtworks România, Enel România, Google România, eMAG, UNIQA Asigurări ,MHS Trucks, Data Booster si Regina Maria. La categoria parteneri amintim: Automobile Bavaria (BMW) şi RADIOCOM, Aerotravel, Lotus Cosmetics, Adara Spa, şi entităţile patronale: Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin CONAF şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA.

Ziarul BURSA a fost partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb