WSJ: Oficialii Fed vor să pună capăt programelor de relaxare cantitativă până la mijlocul anului următor

M.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 august 2021

WSJ: Oficialii Fed vor să pună capăt programelor de relaxare cantitativă până la mijlocul anului următor

Surse WSJ: Reducerea mai rapidă a ritmului de achiziţii de active ar putea oferi o flexibilitate mai mare pentru majorarea dobânzilor, dacă inflaţia rămâne ridicată şi şomajul scade rapid

Oficialii Rezervei Federale din Statele Unite (Fed) se apropie de un acord cu privire la retragerea, în următoarele trei luni, a politicilor monetare ultra-acomodative implementate de la debutul pandemiei, cu condiţia ca redresarea economiei americane să continue, scrie Wall Street Journal. Unii dintre oficialii Fed susţin chiar încheierea achiziţiilor de active prin care Fed-ul pompează lunar în pieţe 120 de miliarde de dolari cândva la mijlocul anului următor.

Mai mulţi oficiali ai Fed au afirmat în interviuri şi alte declaraţii publice în ultimele săptămâni că susţin acest calendar care ar permite o majorare mai rapidă a dobânzilor decât se anticipează în prezent în cazul în care inflaţia rămâne ridicată şi economia americană continuă să facă progrese rapide spre obiectivele Fed ce ţin de ocuparea integrală a forţei de muncă, potrivit WSJ.

Board-ul guvernatorilor Fed a dezbătut în şedinţa din 27-28 iulie când să înceapă să reducă achiziţiile lunare de obligaţiuni şi cât de rapid să o facă. Fed-ul va publica mâine minuta şedinţei de politică monetară care ar trebui să ofere mai multe detalii cu privire la aceste dezbateri interne. Pieţele financiare au fost extrem de atente în ultimele luni la dezbaterile Fed cu privire la încheierea achiziţiilor şi majorarea dobânzilor. O majoritate a guvernatorilor Fed estimează că prima majorare a ratei-cheie va fi operată în 2023.

Ultimele şase rapoarte lunare cu privire la evoluţiile de pe piaţa muncii din SUA au arătat că economia încă recuperează cu un ritm bun pierderile provocate de pandemie - consumul reprezintă 70% din economie în SUA, de aici importanţa pieţei muncii -, iar oficialii Fed au indicat că încă un raport sau două cu un număr substanţial de locuri de muncă noi create vor fi de ajuns pentru a considera că injecţiile masive de lichiditate pot fi reduse începând cu luna octombrie sau noiembrie. Fed-ul are şedinţe de politică monetară programate pe 21-22 septembrie şi 2-3 noiembrie în urma cărora este aşteptată o decizie în sensul reducerii ritmului achiziţiilor lunare de active.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb