X-Trade Brokers: Fondurile europene, mai preţioase decât aurul

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 decembrie 2011

Canalele tradiţionale de finanţare nu mai pot oferi necesarul de lichidităţi pentru investiţii şi dezvoltare în noul tablou macroeconomic, aşa încât antreprenorii trebuie să devină creativi, sunt de părere analiştii de la "X-Trade Brokers", care spun că fondurile europene şi piaţa de capital devin surse esenţiale de finanţare.

"Resursele puse la dispoziţie de către UE sunt mai preţioase decât aurul în condiţiile crizei europene", a declarat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers. Domnia sa adaugă: "Nivelul general de absorbţie este coborât, respectiv de aproximativ 3,5%. Un reprezentant al Comisiei Europene a calificat situaţia drept < dramatică >. UE ne întinde o mână de ajutor, scăzând cofinanţarea pentru proiectele de dezvoltare regională la 5% (de la 15%) începând cu 2012. Depinde de noi să ne adunăm forţele şi să ne punem pe treabă. Băncile şi autorităţile publice trebuie să joace un rol activ de educare şi sprijin, întelegând că sunt efectiv în aceeaşi barcă".

O altă sursă de finanţare neglijată în perioada recentă - tocmai când nevoia de capital sporeşte - este piaţa de capital, potrivit XTB: "Interesul scăzut al investitorilor şi cel al companiilor se condiţionează reciproc. Iniţiativa şi curajul companiilor locale trebuie să întrerupă acest cerc vicios, la îndemnul şi educarea autorităţilor din domeniu".

Victor Safta a precizat: "Anul 2011 se poate încheia fără nici o listare nouă la Bursa de Valori Bucureşti. Este o situaţie inadmisibilă - un efort susţinut de schimbare a mentalităţilor trebuie iniţiat de BVB, Depozitarul Central şi autorităţile guvernamentale, la care să contribuie eventual alţi factori cu autoritate cum ar fi Universităţile şi BNR - iar mediul privat să înţeleagă că este o chestiune de adaptare sau dispariţie. Piaţa de capital poate oferi < sângele > activităţii economice, dacă este tratată cu seriozitate. Companiile ar putea să pună capitalul la lucru, strângându-l din piaţă fie prin împrumuturi (emisiuni de obligaţiuni), fie prin strângerea de capital prin oferte publice. România nu poate merge cu bine înainte fără idei noi şi curaj".

XTB : < Fondurile europene şi piaţa de capital devin surse esenţiale de finanţare >.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb