Xi Jinping afirmă că economia Chinei este în dificultate

S.B.
Internaţional / 2 ianuarie

Xi Jinping afirmă că economia Chinei este în dificultate

Afacerile din China se confruntă cu dificultăţi, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au probleme în găsirea unui loc de muncă, a recunoscut preşedintele Xi Jinping în timpul discursului său de duminică, în ajunul Anului Nou, informează news.ro.

Este pentru prima dată când Xi a menţionat provocările economice în mesajele sale anuale de Anul Nou de când a început să le rostească în 2013. Ea vine într-un moment critic pentru a doua mare economie a lumii, care se confruntă cu o încetinire structurală marcată de o cerere slabă, de creşterea şomajului şi de o încredere în afaceri afectată.

Recunoscând "vânturile din faţă" cu care se confruntă ţara, Xi a afirmat în discursul televizat: "Unele întreprinderi au avut o perioadă dificilă. Unii oameni au avut dificultăţi în găsirea de locuri de muncă şi în satisfacerea nevoilor de bază".

"Toate acestea rămân în prim-planul minţii mele", a spus Xi în remarcile care au fost, de asemenea, difuzate pe scară largă de mass-media de stat. "Vom consolida şi întări impulsul de redresare economică".

Cu câteva ore înainte ca Xi să vorbească, Biroul Naţional de Statistică (NBS) a publicat sondajul lunar privind indicele managerilor de achiziţii (PMI), care a arătat că activitatea fabricilor a scăzut în decembrie la cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni.

Indicele oficial PMI din industria prelucrătoare a scăzut luna trecută la 49, faţă de 49,4 în noiembrie, potrivit unui comunicat al BNS.

O citire a PMI peste 50 indică expansiune, în timp ce orice citire sub acest nivel reprezintă o contracţie. De asemenea, luna decembrie a marcat a treia lună consecutivă în care PMI din industria prelucrătoare s-a contractat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Presa vestica americano-fila preia un extras, scos din context din discursul lui Xi si alte statistici.

     

    Cititi intreg pasajul: 

    "In 2023, we have continued to forge ahead with resolve and tenacity. We have gone through the test of winds and rains, have seen beautiful scenes unfolding on the way, and have made plenty real achievements. We will remember this year as one of hard work and perseverance. Going forward, we have full confidence in the future.[...] 

    Along the way, we are bound to encounter headwinds. Some enterprises had a tough time. Some people had difficulty finding jobs and meeting basic needs. Some places were hit by floods, typhoons, earthquakeso rother natural disasters. All these remain at the forefront of my mind. When I see people rising to the occasion, reaching out to each other in adversity, meeting challenges head-on and overcoming difficulties, I am deeply moved. All of you, fr om farmers in the fields to workers on factory floors, fr om entrepreneurs blazing the trail to service members guarding our country -- indeed, people fr om all walks of life -- have done your very best. Each and every ordinary Chinese has made an extraordinary contribution! You, the people, are the ones we look to when we fight to prevail over all difficultieso rchallenges." 

     

    Se vede din context ca Xi spune ca in drumul inainte spre progres si dezvoltare, China va intalni si obstacole, si le-a enumerat: unele firme vor avea dificultati (stim de 1-2 falimente mai rasunatoare), unii oameni vor fi someri sau sunt in continuare saraci (saracia, desi redusa semnificativ, inca exista in China), vor fi catastrofe naturale ... Toate acestea sunt preocuparile lui Xi. 

     

    Sa discutam acum si aspectul PMI-ului de contractie din dec 2023, uitandu-ne intai la PMI-ul din dec 2022. Ca sa stim o treaba. 

     

    "Dec 31, 2022, The official purchasing managers' index (PMI) fell to 47.0 fr om 48.0 in November, the National Bureau of Statistics (NBS) said on Saturday. Economists in a Reuters poll had expected the PMI to come in at 48.0. The 50-point mark separates contraction fr om growth on a monthly basis." 

    In dec 2022, PMI era 47, iar in dec 2023, PMI este 49. Asta inseamna progres, in contextul in care oricine cu o boaba de economie stie ca fabricile din China ating maximul in vara pentru sezonul de iarna si anul nou, iar apoi intra intr-o scadere in decembrie. 

    1. Oricum ai citi, si oricum te-ai minti, cifrele-s clare, economia chinei e in recesiune de 3 ani deja, si nu s-a terminat.

      sigur ca au acel gdp, pe plus, facut din investitii guvernamentale in sosele si poduri, care a fost singurul plus dar consumul e pe minus , fabriciel sunt pe minus, piata imobiliara pe minus, bursa pe minus, yuanul pe minus.

      Si stai, ca america inca nu a intrat in recesiune. dar cel mai probabil va intra, europa la fel e pe marginea recesiunii, sau unele tari din europa in recesiune, uk la fel aproape de recesiune. asta va fi a doua lovitura pt china, scaderea consumului in vest, si implicit a comenzilor din china. degeaba ai capacitati de productie dc nu ai unde sa vinzi. si in timp productia se muta inapoi acasa(US, EU). 

      Haideti sa fim clari . Occidentul si aliatii lui se decupleaza de Rusia si China .Capitalul Occidental a plecat deja din China iar Rusia este scoasa din harta Europei .Toate natiunile europene au scapat de armamentul rusesc si de apartenenta la politicile Rusiei si interferenta ei in Europa ca si de nevoia economica ce tine de cumpararea de resurse .Militar totul se reconstruieste pe model NATO si in Europa si in Pacific .China se prabuseste economic iar Rusia la fel .

      Da, da, vrabia malai viseaza..... Amice, stiai ca din nov 2023, yuanul este a doua moneda a planetei in tranzactiile comerciale, depasind irevocabil si definitiv moneda euro? hahahaha.... Spatiul non-nato, 70% din populatia planetei a zis Adio hegemoniei americane si imperialismului criminal al NATO.

    Vesti proaste pentru chinezi in noul an.

    Va dati seama ce mare e gunoiul sub pres, daca datele coafate pe care le prezinta China arata rau? 

    Nu mai ajung sa fie prima economie a lumii.

    wea, wea, wea.... 

    1. Iti dau o veste proasta. Sunt deja prima economie a lumii in singura metrica relevanta (PPP). Doar ca tu nu ai aflat.... hahahaha

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb