Yahoo renunţă la preluarea Dailymotion

F. A.
Internaţional / 2 mai 2013

Yahoo renunţă la preluarea Dailymotion

Compania americană Yahoo a renunţat la preluarea platformei video online Dailymotion de la grupul France Telecom, din cauza opoziţiei ministrului francez al Industriei, Arnaud Montebourg, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de cotidianul Wall Street Journal, informează Mediafax.

Achiziţia a 75% din acţiunile Dailymotion ar fi reprezerntat cea mai mare tranzacţie pentru Yahoo de la preluarea conducerii de către actualul director general, Marissa Mayer, la mijlocul anului trecut. Cele două tabere au semnat un acord neangajant pentru preluarea de către Yahoo a 75% din acţiunile

Dailymotion, într-o tranzacţie care evalua compania la 300 de milioane de dolari, notează publicaţia americană.

France Telecom, unde statul francez controlează 27% din acţiuni, deţine integral Dailymotion, dar vrea să rămână cu o participaţie mai redusă.

"Nu am să vă las să vindeţi una dintre cele mai bune companii start-up din Franţa. Nu ştiţi ce faceţi", i-a spus Montebourg lui Pellissier pe un ton ridicat, potivit surselor Wall Street Journal.

Ulterior, încercările de a salva tranzacţia au eşuat, chiar dacă grupul France Telecom este încă deschis unei înţelegeri.

Potrivit cotidianului american, Yahoo a vrut din start să cumpere 75% din Dailymotion, cu opţiunea de preluare integrală ulterior, însă guvernul francez a refuzat să accepte o particiaţie mai mare de 50%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. intr-un moment in care francezii sunt din ce in ce mai ingrijorati de somaj din cauza unelor din cele mai mari fiscalitati din EU, guvernul si Hollande, in loc sa gaseasca modalitati de a incuraja start-up urile si mediul de afaceri si plangandu-se ca nu atrage investitori, pe de alta parte, se opune 'globalizarii' si tine cu dintii de aceasta 'referinta' a succesului internetului francez.. Ma rog, acest Montebourg s-a mai facut remarcat anul trecut prin incurajarea francezilor de a cumpara 'made in france', macar e consecvent, spre deosebire de ai nostri socialisti..

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb