Zelenski a ajuns la Londra într-o vizită surpriză

G.D.
Internaţional / 8 februarie 2023

Zelenski a ajuns la Londra într-o vizită surpriză

Actualizare Volodimir Zelenski a primit un cadou simbolic de la premierul britanic Rishi Sunak, în amintirea reginei Elisabeta a II-a

Premierul britanic Rishi Sunak i-a oferit lui Volodimir Zelenski un cadou deosebit cu ocazia primei vizite a preşedintelui ucrainean în Marea Britanie de la invazia declanşată de Rusia împotriva ţării sale, transmite astăzi DPA, conform Agerpres.

Premierul britanic i-a oferit preşedintelui ucrainean un cartuş gol folosit în cadrul salvei de 62 de focuri de armă trase la Turnul Londrei în onoarea reginei Elisabeta a II-a, după moartea acesteia.

Cei doi oficiali au servit croasante la micul dejun pe care l-au luat împreună în apartamentul premierului britanic, în prezenţa soţiei acestuia, Akshata Murthy şi a primei doamne ucrainene, Olena Zelenska. Akshata Murthy i-a oferit Olenei Zelenska o eşarfă cu imprimeu cu flori ale soarelui şi cu mesajul #StandWithUkraine.

Aceste eşarfe sunt produse de retailerul britanic Aspinal, iar încasările din vânzarea lor sunt oferite organizaţiei Centre for Women's Perspectives din Ucraina.

---

Actualizare Volodimir Zelenski a fost primit de Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham

Preşedintele Volodimir Zelenski, aflat în vizită-surpriză în Marea Britanie, s-a întâlnit astăzi după-amiază cu Regele Charles al III-lea, care l-a primit la Palatul Buckingham, transmite News.ro.

Cei doi lideri au fost fotografiaţi dând mâna înainte ca regele să-l primească în audienţă pe preşedintele ucrainean.

Este pentru prima dată când monarhul britanic, care a urcat pe tron în septembrie, după moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, se întâlneşte cu preşedintele Ucrainei.

Zelenski s-a întâlnit anterior cu premierul Rishi Sunak şi a rostit un discurs în Parlamentul de la Londra, cerând Marii Britanii să furnizeze Ucrainei avioane pentru a lupta împotriva Rusiei. El le-a spus parlamentarilor că îi va transmite Regelui Charles recunoştinţa sa şi din partea tuturor ucrainenilor pentru sprijinul acordat atunci când încă era prinţ de Wales.

---

Actualizare Volodimir Zelenski le cere aliaţilor Ucrainei avioane de luptă, în contextul vizitei la Londra

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care mâine este aşteptat la Bruxelles pentru a participa la summitul Uniunii Europene, a fost primit astăzi la Londra de premierul britanic Rishi Sunak...Citeşte mai mult...

---

Actualizare Regatul Unit impune o nouă serie de sancţiuni împotriva unor indivizi şi entităţi ruse

Regatul Unit a anunţat astăzi că a impus o nouă serie de sancţiuni "împotriva elitelor din cadrul armatei ruse şi de la Kremlin", printre care şase entităţi ce furnizează echipament militar, inclusiv drone, pentru invazia rusă asupra Ucrainei...Citeşte mai mult...

---

Preşedintele Volodimir Zelenski a ajuns, astăzi, la Londra, în a doua sa vizită oficială într-o ţară străină de când a început invazia rusească în Ucraina. Liderul ucrainean urmează să se întâlnească cu prim-ministrul Rishi Sunak dar şi cu regele Charles al III-lea şi va susţine un discurs în faţa Parlamentului britanic, relatează Digi24.

Vizita surpriză a preşedintelui ucrainean la Londra vine la o lună după vizita sa de la Washington, acolo unde a ţinut un discurs în faţa Congresului SUA şi a avut o discuţie faţă în faţă cu preşedintele Joe Biden.

Zelenski se va întâlni, de asemenea, cu regele Charles la Palatul Buckingham, astăzi după-amiază, prima întâlnire între suveranul britanic şi preşedintele ucrainean.

Pe lângă discuţiile pe care urmează să le poarte cu Rishi Sunak şi cu regele, Zelenski urmează să susţină un discurs în faţa Parlamentului de la Londra.

Avionul de transport C-17 al RAF a ajuns, astăzi, pe aeroportul Stansted în nordul Londrei. Este prima vizită a preşedintelui ucrainean la Londra de când a început invazia rusească şi a doua vizită externă în total pe care liderul de la Kiev o face într-o ţară străină din 24 februarie 2022 şi până astăzi.

Tot astăzi, guvernul britanic urmează să anunţe noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la "bombardamentul continuu al Ucrainei". Sancţiunile vor include şi persoane care l-au ajutat pe Putin să-ş construiască averea şi companiile care profită de pe urma maşinăriei de război a Kremlinului.

De asemenea, premierul britanic a anunţat şi că ţara sa îşi va extinde programul de antrenament pentru piloţi şi a promis o investiţie pe termen lung în armata ucraineană.

"Vizita preşedintelui Zelenski este o nouă dovadă a curajului ţării sale, a determinării de a lupta şi o dovadă a prieteniei indestructibile dintre ţările noastre. Încă din 2014, Regatul Unit a furnizat ajutor vital forţelor ucrainene, permiţându-le să-şi apere ţara, să-şi apere suveranitatea şi să lupte pentru teritoriul lor. Sunt mândru să anunţ, astăzi, că vom extinde programele de antrenament de la soldaţi la trupe speciale şi piloţi de avioane de luptă, pentru a ne asigura că Ucraina are o armată capabilă să-şi apere interesele şi în viitor", a spus Rishi Sunak.

Vizita lui Zelenski la Londra vine înainte de o vizită mult aşteptată la Bruxelles, unde liderul ucrainean este aşteptat să ţină un discurs în faţa Parlamentului European, mâine, înainte de a participa la summit-ul liderilor UE.

Informaţiile au apărut în această săptămână, în mijlocul îngrijorărilor că vizita ar putea să fie anulată din motive de securitate.

Unii oficiali UE au vorbit despre faptul că următoarea vizită a lui Zelenski ar trebui să fie la Bruxelles, aşa că este notabil că liderul ucrainean a decis să meargă la Londra. Uniunea Europeană, Regatul Unit şi Statele Unite sunt printre actorii internaţionali care au susţinut Ucraina cel mai mult, militar şi economic, de când ţara a fost invadată de ruşi.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Cum se uitau toti la el ca la moastele sfinte!

    1. E creatia lor, a stapanilor.

      E zeu

      lumea nu ma vede ca sunt zeu

    Cred ca englezul de rand este in extaz,

    mai poate dona ceva bani in schimbul scaderii nivelului sau de trai 

    Macar nu-l impaiaza rusii le-a promis evreilor???!!!!

    In Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii,

    republicanul Matt Gaetz a cerut suspendarea finantarii 

    Ucrainei in conflictul cu Rusia

    Ce palma mai mare vreti pentru neanderthalienii rosii si idiotilor utili? Poate sa faca ei spume ca tot looseri sunt!

    mai aveti putina rabdare, Putin mai are maxim 3 luni

    ..

    1. Ce remarca slaba,

      nu crezi ca vine unul mult mai tampit ca Putin 

    Zelensky merita tot respectul . Ese un adevarat pariot . Puin este un dement criminal si merita un HAI SICTIR !

    1. Actorasul pus de USA cu 5 miliarde $,cum recunoste chiar Nuland

      in fata senatului american,cum sa fie patriot daca e slujbas strain ?! 

      Este la fel de patriot ca și iohanis

      Asta este corect

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb