Zelenski, în vizită oficială la Bucureşti

S.B.
Internaţional / 10 octombrie 2023

Zelenski, în vizită oficială la Bucureşti

Actualizare - Zelenski şi Ciolacu au agreat accelerarea proiectelor de infrastructură în vederea dublării capacităţii de tranzit prin porturile româneşti

Premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au agreat accelerarea proiectelor de infrastructură în vederea dublării capacităţii de tranzit prin porturile româneşti, conform Agerpres.

Cei doi au avut marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere, în contextul vizitei înaltului oficial ucrainean la Bucureşti, informează Guvernul.

"Cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind demersurile comune pentru îmbunătăţirea conectivităţii transfrontaliere între România şi Ucraina şi au agreat accelerarea proiectelor de infrastructură în vederea dublării capacităţii de tranzit prin porturile româneşti de la Dunăre şi Marea Neagră, de la 2 milioane de tone, la 4 milioane de tone, pentru exporturile ucrainene", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a subliniat importanţa dialogului coordonat dintre România, Ucraina, Republica Moldova, Comisia Europeană şi Statele Unite ale Americii pe tema interconectivităţii. El a arătat deschiderea părţii române pentru aprofundarea acestui format de dialog, ca urmare a concluziilor rezultate din discuţiile avute la Galaţi, în luna august, şi Constanţa, în septembrie, a precizat Guvernul.

"Premierul Marcel Ciolacu a reconfirmat sprijinul politic şi practic al României pentru procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, în vederea obţinerii până la finalul acestui an a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare, respectiv cel de apropiere a Ucrainei de Alianţa Nord-Atlantică, prin operaţionalizarea deciziilor Summitului NATO de la Vilnius", a mai transmis Guvernul.

Prim-ministrul a reamintit "preocupările" României privind protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina. El a reluat solicitarea ca autorităţile ucrainene să recunoască, în cel mai scurt timp, inexistenţa aşa-numitei "limbi moldoveneşti".

"Preşedintele Zelenski a prezentat, pe larg, nevoile imediate ale Ucrainei, în contextul apropierii sezonului rece, precum şi în perspectiva procesului de reconstrucţie. Preşedintele Ucrainei a subliniat aprecierea deosebită a statului şi poporului ucrainean pentru sprijinul deosebit de consistent al României şi a făcut trimitere, în mod special, la sprijinul acordat de ţara noastră pentru refugiaţii ucraineni, precum şi în vederea facilitării exporturilor de cereale ucrainene", a menţionat Executivul.

---

Actualizare -Volodimir Zelenski, primit la Palatul Victoria de premierul Marcel Ciolacu

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care efectuează o vizită oficială în ţara noastră, a fost primit marţi, la Palatul Victoria, de către premierul Marcel Ciolacu.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit marţi şi cu preşedintele Klaus Iohannis. În cadrul unei conferinţe de presă comune, liderul de la Kiev le-a mulţumit românilor "pentru susţinerea şi ajutorul acordat Ucrainei".

"România ne-a acordat sprijin şi militar, şi umanitar. Suntem recunoscători pentru solidaritatea dumneavoastră", a spus Zelenski.

El a afirmat că a discutat cu omologul român despre deschiderea de noi puncte de trecere la graniţă, despre situaţia minorităţilor naţionale şi despre accelerarea pregătirii piloţilor ucraineni pe aeronave F-16 în centrul specializat din România.

---

Actualizare - Volodimir Zelenski discută la Parlament cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns marţi la Palatul Parlamentului, unde are discuţii cu conducerea Legislativului de la Bucureşti, relatează Agerpres.

Zelenski are o întrevedere comună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

Discursul pe care acesta urma să îl susţină în plenul reunit s-a anulat.

Înainte de a ajunge la Parlament, preşedintele Ucrainei a depus o coroană de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol.

Anterior, Volodimir Zelenski a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis.

Este prima vizită pe care preşedintele Zelenski o efectuează în România de la începutul războiului din Ucraina.

----

Actualizare - Zelenski a ajuns la Parlament

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a ajuns la Palatul Parlamentului.

La Parlament, Diana Şoşoacă l-a aşteptat pe Zelenski şi a afişat hărţi cu România Mare pe care era afişat mesajul "return our territories".

---

Actualizare - Iohannis: "Ne dorim ca minoritatea română din Ucraina şi cea ucraineană din România să aibă drepturi similare"

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, marţi, cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat în vizită oficială la Bucureşti, despre protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale din România şi Ucraina, potrivit Agerpres.

"Noi ne dorim ca cele două minorităţi, care sunt importante pentru noi amândoi, să aibă drepturi similare, în special ne referim aici, evident, la limba vorbită şi la educaţia primită în limba maternă", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

---

Actualizare - Volodimir Zelenski: "Rusia e una dintre ţările care a ajutat Hamas"

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat, marţi la Cotroceni, că "Rusia este una dintre ţările care a ajutat Hamas şi stă în spatele Hamas", întrebat dacă Federaţia Rusă a ajutat cu arme gruparea militantă palestiniană Hamas...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Iohannis: "Voi pleda pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova până la finalul anului 2023"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că la Consiliul European din decembrie va pleda pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova până la finalul anului 2023, relatează Agerpres.

"Astăzi am reconfirmat sprijinul politic şi practic al României pentru deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi Republica Moldova până la finalul anului 2023. Voi pleda personal pentru această decizie la Consiliul European din decembrie. Este o decizie care va confirma progresele înregistrate de Ucraina şi Republica Moldova în ciuda condiţiilor extrem de dificile. Este şi o decizie strategică pentru Uniunea Europeană", a spus şeful statului la conferinţa de presă comună cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski.

El a arătat importanţa implementării cuprinzătoare a reformelor necesare aderării la Uniunea Europeană, în vederea asigurării rezilienţei statului şi a societăţii ucrainene.

Cei doi preşedinţi au discutat şi despre rezultatele Summitului NATO de la Vilnius.

"Aprofundarea relaţiei politice şi practice dintre Ucraina şi Alianţă este o decizie istorică", a spus Iohannis.

El a reiterat că doar Ucraina poate decide când şi cum va negocia pacea.

---

Actualizare - Iohannis: "Flancul estic trebuie în continuare întărit"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Flancul estic trebuie să fie în continuare întărit, subliniind că este important ca Marea Neagră să rămână deschisă celor care au ieşire la ea, relatează Agerpres.

"În ceea ce priveşte Marea Neagră, România este aliat NATO şi ca atare, cu toate că ne aflăm la Marea Neagră, prin consolidarea Flancului estic, România beneficiază de cele mai importante garanţii de securitate din toată istoria noastră, dar este clar - Flancul estic trebuie în continuare întărit. Pentru asta este nevoie să avem atenţia noastră îndreptată spre Marea Neagră, asta facem şi în cadrul NATO şi astăzi cu preşedintele Zelenski am vorbit despre cum vrem să colaborăm mai bine în zona Mării Negre. Noi credem că este important ca Marea Neagră să rămână o mare deschisă, să nu fie controlată de unii sau de alţii, ci toţi care avem ieşire la Marea Neagră să putem folosi Marea Neagră aşa cum este scris în tratatele internaţionale. Mai este de lucru şi, aşa cum am mai afirmat şi în alte formate, acest război dus de Rusia împotriva Ucrainei, un război ilegal, injust, perfid, se desfăşoară în regiunea Mării Negre. Cu atât mai mult avem tot interesul comun de a consolida securitatea în această zonă", a spus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu omologul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

El a condamnat din nou, în termenii cei mai fermi, atacurile repetate ale Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene.

"Acestea sunt crime de război, afectează securitatea cetăţenilor ucraineni şi a cetăţenilor români şi au efecte negative majore pentru exporturile de cereale din Ucraina şi pentru securitatea alimentară globală", a arătat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că, la nivel naţional şi aliat, au fost luate măsurile necesare prin întărirea acţiunilor de supraveghere, creşterea vigilenţei, monitorizare şi poliţie aeriană în regiunea Mării Negre şi că vor fi continuate demersurile pentru desfăşurarea de echipamente aliate de protecţie.

---

Actualizare - Volodimir Zelenski: "Ca şi Ucraina, România a condamnat cu fermitate actele teroriste împotriva Israelului"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marţi că, la fel ca şi Ucraina şi România a condamnat cu fermitate actele teroriste împotriva Israelului. Nu trebuie să dăm posibilitate Rusiei sau oricui să terorizeze lumea dezvoltată şi civilizată, a mai spus liderul ucrainean, potrivit News.ro.

Preşedintele Ucrainei a spus că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia din Orienul Mijlociu.

"Ca şi Ucraina, România a condamnat cu fermitate actele teroriste împotriva Israelului. Trebuie să condamnăm teroarea, nu trebuie să dăm posibilitate Rusiei sau oricui să terorizeze lumea dezvoltată şi civilizată. Sunt convins că vom susţine împreună cu România aceeaşi poziţie, în acest domeniu, la toate nivelurile internaţionale", a mai spus Zelenski.

---

Actualizare - Zelenski: "Suntem pregătiţi pentru începerea tratativelor de aderare la UE"

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a declarat marţi la Palatul Cotroceni că sunt pregătiţi pentru începerea tratativelor de aderare la Uniunea Europeană şi România îi susţine în acest sens. El a precizat că aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova va asigura "securitate şi stabilitate în zonă...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Volodimir Zelenski: "Nu am venit să susţin un discurs"

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat marţi, după ce Parlamentul de la Bucureşti a anunţat anularea şedinţei în care ar fi trebuit să transmită un mesaj, că nu are o problemă cu discursurile, în orice ţară, dar nu a venit să susţină un discurs, promiţând că va face acest lucru la următoarea vizită. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că agenda vizitei a fost negociată între cele două delegaţii, relatează News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat care este motivil pentru care discursul liderului de la Kiev în Parlament a fost anulat, şeful statului precizând : "Agenda preşedintelui Zelenski a fost negociată între cele două delegaţii şi comunicată public. Atât pot să spun la asta".

Ulterior, Zelenski, l-a întrebat pe jurnalistul care a adresat întrebarea de nu l-a întrebat pe el şi l-a întrebat pe Iohannis.

"Cred că înţelegeţi că nu am o problemă cu discursurile, în orice ţară, cu tot respectul meu. Desigur am venit să vizitez românii şi să vorbesc chestiuni strategice cu preşedintele Iohannis. De asemenea, să mă văd cu premierul şi cu şefii celor două Camere, dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Nu sunt pregătit să o fac. Dar data viitoare, vă asigur că voi veni şi voi susţine un discurs cu toată plăcere", a replicat Zelenski.

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului s-a reunit marţi, pentru a doua oară, entru a decide anularea şedinţei de plen reunit convocată iniţial la ora 17.00 pentru discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Şedinţa comună a Camerei Deputatilor şi Senatului, consacrată primirii mesajului preşedintelui Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, programata pentru astăzi, ora 17.00, s-a anulat. De la ora 15.00 va avea loc şedinţă comună a Parlamentului, iar maine dimineaţă, de la ora 9.00, va avea loc o şedinţă de plen comun", a anunţat Camera Deputaţilor.

Preşedintele ucrainean urmează să fie primit de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă şi de preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis şi unde va avea loc o întrevedere între cei trei oficiali.

Senatoarea Diana Şoşoacă a formulat critici vehemente la adresa prezenţei lui Volodimir Zelenski în România.

---

Actualizare - Zelenski: "România a ales Ucraina în cel mai dificil moment din istoria noastră"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că România a ales Ucraina în cel mai dificil moment din istoria noastră, conform news.ro. Citeşte mai mult...

Actualizare - Klaus Iohannis anunţă că a semnat cu Volodimir Zelenski o declaraţie comună prin care relaţia bilaterală între România şi Ucraina devine Parteneriat Strategic

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi în declaraţia de presă comună cu preşedintele Volodimir Zelenski, că a semnat alături de omologul ucrainean o declaraţie comună prin care relaţia România şi Ucraina este ridicată la nivel de Parteneriat Strategic, relatează News.ro.

"Această vizită are un caracter istoric pentru relatia bilaterală şi transmite un mesaj puternic pentru angajamentul nostru constructiv. Ne dorim o relaţie bilaterală bazată pe încredere şi axată pe interesul cetăţenilor noştri şi a regiunii. De aceea am decis astăzi împreună să începem concret procesul pentru a ridica relaţia dintre România şi Ucraina la nivelul de Parteneriat Strategic. Mă bucur că am semnat astăzi împreună o declaraţie comună care evocă exact acest cadru principial de cooperare. Pe termen scurt ajutăm Ucraina să câştiffe războiul, dar pe termen lung vrem să ne consolidăm relaţia de parteneriat", a afirmat Klaus Iohannis, la începutul declaraţiilor comune de presă cu Volodimir Zelenski, marţi la Palatul Cotroceni.

---

Actualizare - Alfred Simonis: "Nu ştim motivul pentru care preşedintele Zelenski nu mai vine la plenul reunit"

reşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat marţi că nu cunoaşte motivul pentru care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu a mai venit să susţină un discurs în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, argumentând că un şef de stat îşi face singur programul...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Nicolae Ciucă şi Alfred Simonis îl primesc la Parlament pe Volodimir Zelenski

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă şi preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, îl primesc marţi, la Parlament, pe Volodimir Zelenski, întâlnirea urmând să aibă loc la ora 16.00, relatează News.ro.

Potrivit anunţului Senatului, Preşedintele Ucrainei va ajunge la Senat la ora 16.00.

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului vor avea o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, în Salonul Constantin Brâncoveanu.

---

Actualizare - Volodimir Zelenski, primit de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Ucrainean, Volodimir Zelenski, a ajuns la Palatul Cotroceni, fiind întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis, relatează News.ro.

S-au intonat imnurile celor două state şi urmează ca cei doi preşedinţi să aibă discuţii tete-a-tete, după realizarea fotografiei oficiale.

Ulterior, vor avea loc şi discuţii oficiale între delegaţiile celor două state.

---

Actualizare - Discursul lui Zelenski în Parlament a fost anulat

Discursul în plenul Parlamentul al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost anulat, potrivit unor surse politice citate de news.ro.

Motivul anulării discursului lui Volodimir Zelenski ar ţine de eventuale perturbări ale programului preşedintelui Ucrainei.

Cu toate acestea, sursele parlamentare consultate de ziarul BURSA susţin că programul nu este sigur şi că este posibil ca discursul să fie doar amânat.

---

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns deja la Bucureşti, în prima sa vizită oficială în România.

"Am ajuns în Bucureşti, România, pentru discuţii cu Klaus Iohannis şi pentru a consolida relaţiile noastre de bună vecinătate. Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care întăreşte statul nostru, precum şi pentru solidaritatea constructivă, care ne permite să fim donatori de securitate pentru lume, în special în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Am construit deja şi putem extinde cooperarea care susţine stabilitatea pentru multe alte naţiuni. Vom discuta despre o cooperare suplimentară în domeniul securităţii, dezvoltarea aviaţiei şi a altor coaliţii, întărirea apărării antiaeriene a Ucrainei, arhitectura securităţii în Marea Neagră şi relaţiile noastre cu partenerii. România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai neagră zi a noastră şi al cărei sprijin se consolidează de-a lungul timpului. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele ţări" a scris Zelenski pe contul său de X (Twitter).

Zelenski va susţine astăzi un discurs la Parlament, începând cu ora 17:00, după cum au stabilit Birourile Permanente ale celor două Camere.

Iniţial, discursul preşedintelui Ucrainei în Parlament fusese programat la ora 16:30, însă în Birourile reunite s-a modificat ora.

Zelenski va fi primit, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, cei doi urmând să poarte discuţii oficiale. Ulterior, cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă comune.

Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Ucrainei va avea loc la Palatul Victoria, la ora 17:30.

Opinia Cititorului ( 41 )

  1. Eroul Zelenski si-a decorat taticul Olekszandr Zelenski,

    din banii primiti de la 30 tari NATO da si renta/lunara/pe viata,  

    probabil mai are rude de decorat si cere ptr. asta, bani de la noi 

    ce misto sa fii in faliment statal oficial de anul trecut si sa ai  

    rezerve valutare la maxime istorice, o "minune" economica din Ucraina

    1. Zelenski i-a furat și lui Putler... imaginea în timpul carierei de actoraș. Putea și el să fie un securist carierist, o canalie hoață ca Putler.

      Da,i-a luat fața lui Putin!Nu il va ierta pentru asta,mai ales ca l-a subestimat,nu se astepta Putin nici in cele mai.negre cosmaruri ale sale.

    Lui Zele nu i se poate asigura securitatea afectivă și emoțională în Parlament.

    Divina Soso e irezistibilă.

    Ar fi o întâlnire de gradul 3, un vrai coup de foudre :) 

    1. Sincer, cred ca pentru tine, atunci cand o numesti pe Sosoaca "divina Soso", nu faci o "glumita de prost gust", cum obisnuiesti. Probabil ca este prost gust simplu.

      De vină Soso e atât de naturală.

      Nu e OMG din cauza zeamei vax și nu a papat cereale ucraineano-americane modificate genetic. 

      La cum arată, consumă porc în exces, rețeta perfectă pentru un triliard de boli.

      :)

      ZELE,trebuia lasat sa cuvanteze in plenul parlamentului,intrucat el,ar fi fost aparat de furia sosoacei de florin catu,care ar fi intrat pe sub fusta acesteia(are lob berechet). CATU,este foarte indignat ca ZELE nu poate sa se adreseze parlamentarilor romani si din informatiile detinute de el,CIOLACU,ar fi instruito pe sosoaca sa nu il lase pe ZELE sa vorbeasca. CATU,are un interes direct pentru prezenta lui ZELE in parlament,el,CATU,vroia sa vorbeasca cu ZELE ca CATU,sa fie primit voluntar pe frontul ucrainian,contra unor pastile,de fericire desigur nu altceva. Saracu VASALICA,ce face el fara FERICIRE.?

      Există și unii ca tine, fericiți cu o șoșoacă.

      Decât cu ca tu,mai bine cu sosoaca.Macar femeia,este curata și nu consuma diferite pastile.Tu,consumi împreună cu vasilică,cred.!

      Dar e evident că șoșoacă consumă porc.

    de Putin pentru ca l-a oprit pe Zelenski :-))

    inteleg ca nu mai tine discursul in parlament, probabil din cauza unor viteji ca Simion, care ar fi fugit mancand pamantul la invitatia occidentului de a se salva de asediul Rusiei. Mi-e greata!

    oare cat mai trebuie tara asta s-o suporte pe Sosoaca?

    1. e buna si sosoaca asta la ceva

      daca o trimitem in gaza, maninca 10 familii de palestinieni 1 saptamina pe saturate 

    Săracu, a ieșit la cerșit. Bine că nu mai primește nimic și se termina odată cu războaiele private întreținute artificial.

    1. Războiul privat s-a încheiat când au mătrășit wagner din Ucraina.

      Ukraina e ultima bariera in calea rusilor, daca cade Ukraina urmatorii la cersit sunt Romania, Polonia si tarile baltice....

      Daca chiar crezi ce spui,de ce nu esti pe front in donbas?mergi sa te lupti cu rusul,ca sa eviti ocuparea europei.sau te mai gandesti?sau esti doar un papagal?

      Rusnacii tăi sunt pe front pentru că e ordin să joace rolul de carne de tun.

      Dacă chiar ai de gând să faci propagandă sovietică, fii și tu mai finuț, textele de Tiraspol nu prea se potrivesc pe aici. 

      Si aia din ucraina sunt sovietici,deci si tu tot propaganda sovietica faci.eu vreau pace,chiar daca nu e razboiul meu.tu daca vrei razboi,e liber la inrolat in ucraina.daca te hotarasti repede poate te ia zele in avionul lui.vai de capul tau de berbec.

      Și basarabenii sunt sovietici, dar se tratează. Putler este tătuc sovietic, rușii au ales calea sărăciei, treaba lor și a ta!

    agentul a ajuns la agent.

    1. Ping Pong Pung a discutat în Rusia ca de la stăpân la stăpân.

    a venit sa spuna ca minoritatile, incluzand cea romana, nu au drepturi in mareata ucraina? aia care apara democratia......intreaba romanii din bucovina si herta.....

    1. Nu intreaba nimeni asa ceva. Capul plecat, palaria in mana

    medicamenteee pentru Sosoaca

    ...

    o fi venit sa ne dea ceva si noi nu stim!

    atitudinea lui Simion si Soso,pe care nu ii am la inima,dar acum mi au placut,soso,un discurs foarte coerent si f adevarat! 

    nu a venit decat sa ne ceara donatii la fel ca si cealalta desteapta de peste Prut,pt care plata gazelor  

    si electricitatii este facultativa,iar eu,fiindca am platit cu 13 lei mai putin la Electrica,am primit ordin de deconectare! 

    de asemenea vizite istorice,care ne pot baga in rahat pana la gat (ca suntem deja pana la piept) nu avem nevoie! 

    pt parlamentul european,voi vota cu acesti descreierati decat sa trimit acolo oameni zis destepti care aproba toate masurile imbecile luate de ue de dragul unei sepci albastre sau rosii!

    pt celelalte alegeri,cu siguranta nu AUR! 

    1. nici mie nu-mi plac simion și șoșoacă, dar acum au repetat aceleași marote sovietice pentru unii ca tine.

    Problem nu e reactia lu Sosoaca si Simion, problem e reactia de complicitate a lui Ciolacu.

    Russian tools 

    ...

    1. Cam de asta mai avem încă slugi sovietice. :

    Căt ne costă vizita asta?O donație de 100 mil$ ?

    1. Propagandiștii sovietici rezidenți în Tiraspol nu plătesc nimic.

    Fratele nostru ukrainean a primit 100 mil$???

    Fratele nostru ukrainean a primit 100 mil$??

    Poate Marea Neagră,?Poate Bucovina?,

    La noi totul e de vănzare,everything must go. 

    1. Important e că Rusia ta natală n-a primit decât saci de plastic de la Coreea de Nord.

    Vad ca diplomația românească o doare la bască de fermierii români și aloca din PIB-ul proștilor de români unu la sută pentru Ucraina într-un război pe care nu are cum sa il castige(poate în altă lume) VORBIM DE RUSIA ba proștilor de politicieni ,care alocă un sfert din PIB pentru armata si are resurse și fac bani băi PAPAGALILOR de politruci români.Sunteti niste dobitoci!Facem aceeași greseala care a făcut-o BORFASUL de carol al doilea,fiemiar scârba de el.O sa o luam in barba iar ca nu am invatat nimic .

    1. Sarantocii tai de rusnaci fac bani cat sa imparta un bob de grau la 4. Vai capul lor cu 100 ruble pentru un dolar. Daca dau 25% pentru armata din nimic, tot nimic inseamna! SUA a dat pana acum in Ucraina doar 5% din bugetul armatei. Poate ii atrageti atentia si da 10% si se termina mai rapid circul :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb